Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotenství a šumák

Od: smyckova odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,zajímalo by mě zda v těhotenství mohu pit šumák?

dekuji za odp.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ještě by mně zajímalo, kolik toho šumáku chcete denně vypít. Jestli 2 litry, tak to je na pováženou i pro zdravého člověka. Jestli jeden za týden, tak v pohodě. Proč ne?! ;) Ale proč ne džusy ředěné vodou, minerálky, vodu s kapkou citronu? Proč nějakou zbytečnou chemii?

xixi*

víte co jsou to těhotenské chutě? já když vidím manželku na co všechno má chuť, jaké kombinace, tak už se snad ani nedivím a nějaký šumák mě nemůže rozházet :D

hodnocení

0x
Wikipedie tvrdí
Základem šumáku je směs kyseliny citronové a hydrogenuhličitanu sodného, známého spíše jako jedlá soda. Tato směs při rozpuštění ve vodě chemickou reakcí uvolňuje oxid uhličitý, díky kterému je nápoj perlivý. K tomu byl přidán cukr a trocha potravinářského barviva.
Jedlá soda a kyselina citronová v přiměřeném množství neškodí!
doplněno 09.08.13 22:27: Roky jsme šumák jako děti den co den konzumovali, ať už ve vodě rozpustný práškový, nebo třeba jen olizováním těch lisovaných kostek. Kromě odřeného jazyka jsme jinou úhonu nezaregistrovali.
Když Vám chutná, udělejte si radost!

figurek*
hodnocení

0x

Jako děti jsme si šumák vyráběly samy. Trochu jedlé sody, trochu citronové kyseliny, trochu mletého cukru, pokud možno barevného a ovocného. Nasucho promíchat v misce, nasypat do hrnku, zalít vodou a je to.

V šumáku není nic, co byste nemohla v těhotenství pít.

Dobrou chuť *kafe*

hrozinka*
hodnocení

0x

Jen si dejte-když máte chuť.Samo nepřehánět množství.Moje těhotenství bylo bezproblémové,asi ve 3 měsících jsem zvracela po jablečném džusu-měla jsem na něj šílenou chuť a potom asi v 6 měsíci jsem zvracela po hruškové minerálce.Piju odjakživa spíše neperlivou vodu-čaje-ale změna chuti je velká.Po tom zvracení mě chuť přešla a já to už skoro nepila.U vidíte ,co Vám tělo dovolí-možná to jen poletí ven.Pro mě to bylo horší po porodu-malý celé šestinedělý prořval-kojíme ještě teď ,má 14 měsíců-už se nehlídám a jím vše-ale po porodu nebudete moct třeba čerstvé pečivo -bublinkové vody-zelí-cibuli-jabka-nadouvá to a mimčo nemůže prdět a řve.POMÁHÁ FENIKOVÝ ČAJ S KMÍNEM-levný než preparáty z lékárny stačí pár kapek,ale my jsme měly problém do půl roku do něj nějaký čaj-kapku vůbec dostat-chtěl jen prso.V těhotenství bych se neomezovala-potřebujete vitamíny,které z VÁS PAK MIMI VYSAJE.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]