Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám migrénu?

Od: hhhhgertruda odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, je mi 13 a občas mně hodně začne bolet hlava, jakoby na čele u oka. Bojím se že je to migréna. Stalo se mi to i dneska : hrozně mě bolelo čelo, nechutnalo mi mé oblíbené jídlo, mám menstruaci, vadil mi jakýkoli zvuk, vodu jsem pila , byla jsem unavená,bylo mi mírně špatně. Tohle se mi stalo už někkolikrát. Na internet jsem koukala na příznaky migrény a dost to tomu napovídalo, myslíte že se jedná o migrénu? Jestli ano opakuje se migréna?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

octan*
hodnocení

1x

Bojíte se, že to je migréna? Na migrénu jsou dnes léky dokonce i na recept, takže už to není jako dřív, když jsme mi migrenici, trpěli dva tny v temné místnosti, šíleli bolestí jak zvířata a zvládli jen cestu na záchod. Dnes si vezmu lék a do patnácti minut jsem bez bolesti a můžu žít normální život. Migrény se dnes už bát nemusíte. A jestli máte migrénu, nebo ne vám určí neurolog, ke kterému dostanete doporučení od Vaší lékařky.

hodnocení

0x

Ne, neboj, migrena to není. V době menstruace ženské tělo zadržuje vodu. V těch dnech je ženám malá sukně v pase, malá podprsenka, váží více. A to proto, že jsou plné vody. Mozkové pleny také a lebka je pro mozek malá. Opuchlý mozek, plný vody, tlačí na lebku. Tak to je. :D Řekni o tom mamce a kupte nějaký močopudný čaj. Když ho vypiješ, tělo se vody zbaví, budeš více čurat a budeš mít pokoj.*hej*

doplněno 09.08.13 06:57:

Kdysi, za komančů vyšla taková trilogie. Ako si nezabit ženu, Ako si nezabit dieta a Ako si nezabit muza. Právě tam, byla stať o bolení hlavy při menzes. Jestliže ženu hlava jindy většinou nebolí, ale při menzes ano. Právě tam tým doktorů poradil, že než se trávit prášky, je lépe se dobře vyčurat.;) Dobře začínala kniha o mužích. Tu větu si pamatuji dodnes: Muž je nádoba křehká. ;) Snad bych se mohla po některé knize poohlédnout a srovnat poznatky dnešní vědy. Asi by to bylo zajímavé

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Ano, může to být migréna. Mě začíná bolest hlavy při migréně právě na čele nad okem, bolí mě intenzivně většinou půlka hlavy, ale u každého je to jiné. Migrénu může vyvolat spoustu okolností - únava, stres, změna počasí, některá jídla, různé vůně nebo právě i menstruace. Při migréně pomáhá tzv. "pět T ": Ticho, Teplo, Tekutiny , Tlumení bolesti, Tma. Bohužel, migréna se většinou vrací a opakuje. Z vlastní zkušenosti: stane se mi, že nemám migrénu třeba 3 měsíce a pak ji mám třeba 2x týdně.

Pokud se tedy tvé bolesti budou opakovat či stupňovat, zajdi k lékaři. Dnes jsou na předpis léky účinné na migrénu . Tabletu vezmeš ještě před nástupem migrény a migréna se vůbec "nerozjede". Je zbytečné se trápit a polykat volně prodejné léky proti bolesti, které na migrénu stejně nezaberou.

sebod*

Ron. *palec*Všechny příznaky vypadají na migrénu. Řekni to mamce a dojděte k lékaři. Každému zabírá něco jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]