Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejaky kurz a cukrarinky?

Od: mnamka odpovědí: 3 změna:

Ahoj, zajimalo by me, jestli kdyz nemam vystudovanou cukrarskou skolu, jestli si jde udelat nejaky kurz na cukrarinu nebo i kucharku... Jestli muzu pracovat jako cukrarka nebo kucharka i bez vyuceni .. Nevite?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

proč ne. výuční list nic neznamená. mě osobně zajímá co umíš a to samé chtěl vždycky vidět i můj zaměstnavatel. když k tomu přidáš i jiné schopnosti,např. organizační, tak můžeš být ještě někde dál

dezz*

Ano, to je sice pravda, ale často narazíš na to, že požadují praxi.. Pokud by to byla cukrařina, možná by stačilo pár fotek dortů a cukrovinek pro kamarádky, kuchařina je v tomhle ohledu horší.. Vím, že se dělají rekvalifikační kurzy, ale nějaké běžné netuším..

hodnocení

0x

Asi dost záleží na šikovnosti kuchařky. Mám příbuznou, vyučila se švadlenou, místo měla, ale po mateřské už se nemohla vrátit /celý den v tahu, dojíždění do města - a 2 malé děti/. Ve velké vesnici, kam se přivdala, sháněli kuchařku do restaurace, hlavně na minutky. Holka je to šikovná, hned se zapracovala a vařila moc dobře. Měla to doma, vydělala si, prostě pohoda. Takže někdy stačí jenom chuť k práci a být šikovná. Někdy je lepší kuchař bez výučního listu, než nemehlo s výučním listem. Ovšem ne pokaždé.:D Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]