Salátové okurky - co s nimi?

Od: Datum: 01.08.13 06:49 odpovědí: 8 změna: 02.08.13 07:08
avatar

Máme větší množství salátových okurek, /letos se urodilo/, salát klasický se zálivkou, či rajčaty a cibulí, anebo se šlehačkou dělám stále. Poraďte mi, co dalšího lze dělat z okurek? Dají se připravit i tepelně, třeba podobně jako cukety? Mají více vody... Budu vděčná za každý nápad a recept. Za syrova je jíme také stále a menší zavářím jako řezy. Děkuji všem za nápady.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 01.08.13 07:30

Můžete udělat tzatziky, studenou polévku tarator, ...

zkuste je nakrájet na špalíky, vydlabat ,naplnit masovou/sýrovou směsí a zapéct . Nebo se podívejte tady: http://www.labuznik.cz/ingredience/salatova-okurka/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.08.13 07:42

Dobrý den -posílám recept na sterilovaný okurkový salát:)

1l vody+200m octa+40g soli + 60g cukru z toho svaříte nálev.

V nálevu povařit 6 nastrouhaných okurek (větších)+ 1 cibuli nastrouhanou na kolečka+ 6 kul.pepře.

Dáte do skenic a deset min. zarexujete.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 01.08.13 11:01
avatar

Nezkoušela jsem to ale soused je nastrouhá a dá do uzavíratelného sáčku do mrazáku, říká, že v zimě jsou jak čerstvé.

doplněno 01.08.13 18:33:

Jaguš, mě se to moc nezdálo a samotnou by mě to nenapadlo ale soused na chalupě říká, že rozdíl nepoznat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.08.13 13:54
avatar

Milá Liduš, to jsem také dělala a v zimě byly jako hadry. Já je zavářím jako "hady", i když to dá dost práce. Okurky oloupat, nakrájet po délce asi na 10-12 cm kousky, o tloušťce asi 2 cm. Ten vnitřek s jádry tam nedávám, spíš jen ty stěny. Klasicky zavařuji v Deku a octě, přidávám kopr, křen, mrkev a cibuli na chuť. Dost lidí už tvrdilo, že je to lepší, než klasické sterilované okurky. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 01.08.13 13:58
avatar

"atramo", už tu někde psala "ivzes", že salátové okurky nakrájí na kolečka a naloží normálně, jako nakládačky. Já to chci totiž vyzkoušet. *nevi*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.08.13 01:09
avatar

Pt, už jsem si několikrát všimla, že píšete ivzeS. To je schválně?

Ty okurky chutnají stejně jako klasické nakládačky, akorát mám dojem, že jsem je zavařovala trochu kratší dobu (snad o 5 minut méně).

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 02.08.13 07:08
avatar

"ivzez", já si toho ani nevšimla, jak to píšu. Špatně vidím a u PC sedávám bez brýlí, kdybyste mně neupozornila, tak bych to ani nevěděla.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ron*
Datum: 02.08.13 07:00

Výborná lehká večeře či svačina: salátové okurky nakrájíte na kolečka, tence potřete libovolnou pomazánkou (u nás vede česneková s tvarohem či tuňáková), dozdobíte třeba petrželkou, pažitkou, kouskem papriky. Dáte zchladit a podáváte (třeba s kouskem čerstvého či rozpečeného pečiva).

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.