Nejste přihlášen/a.
Máme větší množství salátových okurek, /letos se urodilo/, salát klasický se zálivkou, či rajčaty a cibulí, anebo se šlehačkou dělám stále. Poraďte mi, co dalšího lze dělat z okurek? Dají se připravit i tepelně, třeba podobně jako cukety? Mají více vody... Budu vděčná za každý nápad a recept. Za syrova je jíme také stále a menší zavářím jako řezy. Děkuji všem za nápady.
Můžete udělat tzatziky, studenou polévku tarator, ...
zkuste je nakrájet na špalíky, vydlabat ,naplnit masovou/sýrovou směsí a zapéct . Nebo se podívejte tady: labuznik.cz/...
Nezkoušela jsem to ale soused je nastrouhá a dá do uzavíratelného sáčku do mrazáku, říká, že v zimě jsou jak čerstvé.
doplněno 01.08.13 18:33:Jaguš, mě se to moc nezdálo a samotnou by mě to nenapadlo ale soused na chalupě říká, že rozdíl nepoznat.
Milá Liduš, to jsem také dělala a v zimě byly jako hadry. Já je zavářím jako "hady", i když to dá dost práce. Okurky oloupat, nakrájet po délce asi na 10-12 cm kousky, o tloušťce asi 2 cm. Ten vnitřek s jádry tam nedávám, spíš jen ty stěny. Klasicky zavařuji v Deku a octě, přidávám kopr, křen, mrkev a cibuli na chuť. Dost lidí už tvrdilo, že je to lepší, než klasické sterilované okurky. Jaga.
"atramo", už tu někde psala "ivzes", že salátové okurky nakrájí na kolečka a naloží normálně, jako nakládačky. Já to chci totiž vyzkoušet. ![]()
Pt, už jsem si několikrát všimla, že píšete ivzeS. To je schválně?
Ty okurky chutnají stejně jako klasické nakládačky, akorát mám dojem, že jsem je zavařovala trochu kratší dobu (snad o 5 minut méně).
"ivzez", já si toho ani nevšimla, jak to píšu. Špatně vidím a u PC sedávám bez brýlí, kdybyste mně neupozornila, tak bych to ani nevěděla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.