Domácí zmzlina - sráží se

Od: Datum: 28.07.13 15:34 odpovědí: 16 změna: 30.07.15 23:10
avatar

Pěkný den,

dělala jsem domácí vanilkovou zmzlinu podle prý vyzkoušeného receptu. Nejprve jsem důkladně ušlehala žloutky, poté bílky - do nich jsem pak ještě asi 10 min. zašlehávala postupně cukr. V nádobce s bombičkou jsem ušlehala smetanu a všechno jsem smíchala - posud to bylo dobré. Pak jsem se do zmrzliny rozhodla nastrouhat trochu čokolády (to v receptu už nebylo) a šlehačka ve zmrzlině se během chvilky začala srážet a klesat ke dnu.

Možná jsem měla dát zmrzlinu nejprve zmrazit, a až poté přidávat čokoládu? Nebo jak to udělat, abych se příště vyhnula srážení? (chtěla bych docílit takové konzistence, jako u kupované zmrzliny).

doplněno 28.07.13 15:36:

Omlouvám se za překlepy, nějak mi vynechává klávesnice.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: zabu
Datum: 28.07.13 15:47

Myslím, že čokoládu je potřeba ve šlehačce rozvařit, důkladně vychladit a potom vyšlehat. V podstatě je to pařížský krém. A ten potom použít při míchání s vejci. Já bych ale bílek nedával. Stačí žloutek, když už musí být. To by bylo na čokoládovou. Pokud chcete straciatelu, tak kousky čokolády až do hotového vyšlehaného krému.Nesmí to být řídké.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.07.13 16:01
avatar

Moc díky - chtěla jsem právě tu straciatellu. Příště už to budu vědět. *palec*

doplněno 28.07.13 16:09:

A bílek se tam nemá dávat z jakého důvpdu? (zajímalo by mě to)

doplněno 28.07.13 16:09:

*důvodu

Datum: 28.07.13 17:06
avatar
10 min na bílky je dlouho, ale snad byste poznala ze už jsou :-D čokoládu bych v míchal do žloutků, smichani šlehačky, bílků a žloutků pak musí být rychle resp par tahy. Pokud jste hmotu nechala stát a pak struhala čokoládu a znovu vmichala popraskalo mnoho bublin celé to spadlo.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.07.13 17:19
avatar

Dělala jsem to podle receptu (tam psali právě 10 min.) - většinu času ale právě zabralo zašlehávání cukru. Přemýšlela jsem, že bych vmíchala čokoládu do žloutků, ale už jsem to jednou (kdysi) udělala a žloutková hmota byla příliš těžká - v podstatě se zmrzlina rozdělila na dvě vrstvy -dole byly žloutky s čokoládou a nahoře to lehčí *nevi*. Tomu jsem teď právě chtěla předejít - ale stejně to nedopadlo podle mých představ. :( Zmrzlina je chuťová výborná, ale není nadýchaná.

Datum: 28.07.13 23:12
avatar

A jak jste ji nechávala zmrazit? Pokud jenom ve vaničce a mrazáku, tak to muselo dopadnout tak, jak popisujete. Já dělám zmrzliny všeho druhu, ale koupila jsem si "zmrzlinovač". Jinak nikdy nebudete mít zmrzlinu nadýchanou. A co se týče té šlehačky, tak nikdy nedávat do té nádoby s bombičkou. Musíte ji našlehat metličkama ručním šlehačem a ne až dotuha. Ten přístroj na zmrzlinu není zase tak nákladná záležitost. Koupila jsem si ho vloni v Tesku, za čtyři stovky. Věřte, že se to vyplatí. Zmrzlina je úžasná a daleko lepší, než kupovaná. Vím totiž co do ní dávám. A dokonce jsem nedávno viděla, že ten přístroj používali i "kluci v akci". Ti dva kuchaři v televizi. Ten přístroj Vám totiž tu zmrzlinu našlehá a namrazí souměrně. Toho nikdy nemůžete dosáhnout jenom vlitím preparátu do nádoby a nechat mrazit v mrazáku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.07.13 05:48
avatar
Prosím o odkaz, název, obrázek vašeho zmrzlinovace... Cokoliv. Moc jsem tomu nevěřil, jsem rád za kladný ohlas
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.07.13 22:11
avatar

Clayman, fotku jsem právě odeslala níže. Žádný název nemá, pouze je tam napsáno "Tesco". Tam jsem ho vloni koupila a pak i dvě moje kamarádky a jsme velice spokojené. Asi to byl výrobek pouze pro tuto firmu a měli ho tenkrát v akci. Ještě mohu zítra vyhledat paragon a ofotit ho.

doplněno 29.07.13 22:43:

Tak jsem to našla. Jmenuje se to záhadně. Přesně opisuji. TS ICM12, cena je 399 kč. Zakoupeno 13.06.2012. jak jsem uváděla, ten zmrzlinovač byl v akci. Původně by měl stát asi tak sedm set, už si to nepamatuji Asi to bylo vyrobeno jen pro Tesco. To nevím, ale funguje to a jsem spokojena. Teď už se mi nechce, ale zítra tohle schválně vyťukám na počítači a sama jsem zvědavá, co mi vyskočí..

doplněno 29.07.13 22:48:

tak mi to nedalo, posílám fotku

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jazulinka
Datum: 19.04.15 12:27

Dobrý den, nevím ale já zmrzlinovač dostala s tímto čáslem ted ICM12ale bez návodu nemáte prosím návod.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.04.15 12:52
avatar

Myslím, že pro základní info bude stačit jakýkoli návod. Třeba TENHLE.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: jazulinka
Datum: 30.07.15 23:10
Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 29.07.13 08:28
avatar

Pokud není zmrzlinovač, tak je potřebné cca po dvaceti minutách vždycky zmrzku vyndat z mražáku a prošlehat (resp. promíchat), dokud neztuhne.

Já dávám salko + jogurt + ovoce do formiček na nanuky (prodává IKEA). Zmrzka je sice poněkud tuhá, ale u nanuků to nevadí, je to spíš výhoda.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.07.13 10:46
avatar

Ten zmrzlinovač mě zaujal - na internetu jsem ale četla, že je příliš malý (bez upřesnění) a zmrzlina se musí dělat navíckrát. Dělám ji tak pro čtyřčlennou rodinu - stačil by na to?

Datum: 29.07.13 21:45
avatar

Bohatě to stačí. Máte plnou vaničku od kupované zmrzliny "Carte d or" , neumím udělat přehláskování toho písmene d. Chichi. Ale je to 900 ml. Rodinné balení. Věřte mi, nepsala bych to. Škoda, nemohu Vám to předvést, ale vyfotím ten přístroj který mám a pošlu fotku.Je to na litr zmrzliny, protože vaničku mám plnou a ještě zbyde.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 30.07.13 12:06
avatar

Musím se po nějakém poohlédnout. *palec*

Datum: 29.07.13 22:02
avatar

Tak teď už se to snad povede.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.04.15 10:47
avatar

http://ostatni-kuchynske-spot…/guzzanti-zmrzlinovac-gz-150/

Není to tento zmrzlinovač?Vaše cena tehdá mohla být AKCE.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.