Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
dělala jsem domácí vanilkovou zmzlinu podle prý vyzkoušeného receptu. Nejprve jsem důkladně ušlehala žloutky, poté bílky - do nich jsem pak ještě asi 10 min. zašlehávala postupně cukr. V nádobce s bombičkou jsem ušlehala smetanu a všechno jsem smíchala - posud to bylo dobré. Pak jsem se do zmrzliny rozhodla nastrouhat trochu čokolády (to v receptu už nebylo) a šlehačka ve zmrzlině se během chvilky začala srážet a klesat ke dnu.
Možná jsem měla dát zmrzlinu nejprve zmrazit, a až poté přidávat čokoládu? Nebo jak to udělat, abych se příště vyhnula srážení? (chtěla bych docílit takové konzistence, jako u kupované zmrzliny).
doplněno 28.07.13 15:36:Omlouvám se za překlepy, nějak mi vynechává klávesnice.
Myslím, že čokoládu je potřeba ve šlehačce rozvařit, důkladně vychladit a potom vyšlehat. V podstatě je to pařížský krém. A ten potom použít při míchání s vejci. Já bych ale bílek nedával. Stačí žloutek, když už musí být. To by bylo na čokoládovou. Pokud chcete straciatelu, tak kousky čokolády až do hotového vyšlehaného krému.Nesmí to být řídké.
Dělala jsem to podle receptu (tam psali právě 10 min.) - většinu času ale právě zabralo zašlehávání cukru. Přemýšlela jsem, že bych vmíchala čokoládu do žloutků, ale už jsem to jednou (kdysi) udělala a žloutková hmota byla příliš těžká - v podstatě se zmrzlina rozdělila na dvě vrstvy -dole byly žloutky s čokoládou a nahoře to lehčí . Tomu jsem teď právě chtěla předejít - ale stejně to nedopadlo podle mých představ.
Zmrzlina je chuťová výborná, ale není nadýchaná.
A jak jste ji nechávala zmrazit? Pokud jenom ve vaničce a mrazáku, tak to muselo dopadnout tak, jak popisujete. Já dělám zmrzliny všeho druhu, ale koupila jsem si "zmrzlinovač". Jinak nikdy nebudete mít zmrzlinu nadýchanou. A co se týče té šlehačky, tak nikdy nedávat do té nádoby s bombičkou. Musíte ji našlehat metličkama ručním šlehačem a ne až dotuha. Ten přístroj na zmrzlinu není zase tak nákladná záležitost. Koupila jsem si ho vloni v Tesku, za čtyři stovky. Věřte, že se to vyplatí. Zmrzlina je úžasná a daleko lepší, než kupovaná. Vím totiž co do ní dávám. A dokonce jsem nedávno viděla, že ten přístroj používali i "kluci v akci". Ti dva kuchaři v televizi. Ten přístroj Vám totiž tu zmrzlinu našlehá a namrazí souměrně. Toho nikdy nemůžete dosáhnout jenom vlitím preparátu do nádoby a nechat mrazit v mrazáku.
Clayman, fotku jsem právě odeslala níže. Žádný název nemá, pouze je tam napsáno "Tesco". Tam jsem ho vloni koupila a pak i dvě moje kamarádky a jsme velice spokojené. Asi to byl výrobek pouze pro tuto firmu a měli ho tenkrát v akci. Ještě mohu zítra vyhledat paragon a ofotit ho.
doplněno 29.07.13 22:43:Tak jsem to našla. Jmenuje se to záhadně. Přesně opisuji. TS ICM12, cena je 399 kč. Zakoupeno 13.06.2012. jak jsem uváděla, ten zmrzlinovač byl v akci. Původně by měl stát asi tak sedm set, už si to nepamatuji Asi to bylo vyrobeno jen pro Tesco. To nevím, ale funguje to a jsem spokojena. Teď už se mi nechce, ale zítra tohle schválně vyťukám na počítači a sama jsem zvědavá, co mi vyskočí..
doplněno 29.07.13 22:48:tak mi to nedalo, posílám fotku
Dobrý den, nevím ale já zmrzlinovač dostala s tímto čáslem ted ICM12ale bez návodu nemáte prosím návod.
Pokud není zmrzlinovač, tak je potřebné cca po dvaceti minutách vždycky zmrzku vyndat z mražáku a prošlehat (resp. promíchat), dokud neztuhne.
Já dávám salko + jogurt + ovoce do formiček na nanuky (prodává IKEA). Zmrzka je sice poněkud tuhá, ale u nanuků to nevadí, je to spíš výhoda.
Ten zmrzlinovač mě zaujal - na internetu jsem ale četla, že je příliš malý (bez upřesnění) a zmrzlina se musí dělat navíckrát. Dělám ji tak pro čtyřčlennou rodinu - stačil by na to?
Bohatě to stačí. Máte plnou vaničku od kupované zmrzliny "Carte d or" , neumím udělat přehláskování toho písmene d. Chichi. Ale je to 900 ml. Rodinné balení. Věřte mi, nepsala bych to. Škoda, nemohu Vám to předvést, ale vyfotím ten přístroj který mám a pošlu fotku.Je to na litr zmrzliny, protože vaničku mám plnou a ještě zbyde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.