Mám otázku ohledně mé pleti...Před časem se mi na nose udělal"stroupek"Strhla jsem ho a nyní mám na obličeji velké množství...zvláště na čele a na nose,kde se udělal napoprvé...Nemohou to být bradavice?Jaká je léčba?Stačí mastě nebo se řeší rovnou tzv,vypalováním?Předem děkuji za rady!
Myslím si, že by bylo nejrozumnější obrátit se na nějaké kožní odd.,mě se udělal v obočí stroupek, strašně to svědělo, po čase se to slouplo a najednou to bylo i v druhém obočí, celé zarudlé,trápila jsem se s tím hodně dlouho,pak jsem už dostala strach a běžela jsem s tím na kožní, tam mě doktor řekl, že to nic není, že jsou to prý"přebujelé kvasinky", dal mě na to takovou mrńavou mastičku a do tří dní jsem měla pokoj, takže to za to trápení vůvec nestálo.Takže to nemusí být ani bradavice, i když dneska se to asi už neprovádí vypalováním, dělají to dusíkem. Přes to všechno bych Ti radila obrátit se na lékaře, třeba se trápíš zbytečně.Tak se tam brzy vydej.
i kdyby to byly bradavice, tak se nemas zaco stydet. Je to virove onemocneni a tzn. ze staci chytit kliku u dveri a uz je mas na rukach... otres si celo a ...
Cim drive to budes resit, tim lepe. Vetsinou se to dela kapalnym dusikem, zmrazenim. Na nebolestivich mistech se jen vyrizne. Staci se na to nedivat a je to stejna bolest jako injekce - včelička Ale neboj, na obliceji ti to nehrozi.
Na samolecbu se vykasli, jestli uz to mas dele a upaluj na kozni. Koneckoncu to bude i levnejsi a urcite jistejsi
Fakt nemas duvod mit nejake vazne obavy nebo stud. A jak rika Marie, tak bradavice to byt zrovna nemusi.
sougirl*
Moc děkuji za odpovědi!
No,já tedy nevím,co to je,ale nestydím se za to.Akorát mám strach,abych to potom neměla všude...
Určitě si k té ožní zajdu a b udu informovat...
soska*
Bradavice stroupky nedělají, ale kožní oddělení je jistota.
tilka
Myslím, že jak jsi to popsala, že to bradavice nejsou, ty nejdou až tak lehce sloupnout. Podle mých zkušeností ale bradavice se dají dost dobře odstranit šťávou z vlaštovičníku, měla jsem na rukách dost bradavic / dostala jsem je od dětí, když jsem jim upravovala prstoklad při výuce hry na flétnu/. Potírala jsem si je vlaštovičníkem, kdykoliv jsem tu kytku uviděla, ruce jsem si šťávou natřela a po několika natřeních bradavice zmizely. Ale ty moje byly dost malé. A hlavně jsem přestala s dětmi hrát na flétnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.