Nejste přihlášen/a.
Dobry den mela bych dotaz.Jak je to s reklamaci?Reklamovaly sme pracku s tim ze nam vyhazuje pojistky a to po mesici od zakoupeni.Nejdrive byl problem ze nam k tomu nedodaly zarucni list v cz.Kdyz sme ho konecne mely tak nam prijel technik na opravu a opravil to tim zpusobem ze kdyz odjel tak sem mu po pul hodine volala ze tim to nebylo ze to pracka stale dela:tak mi povidal ze to bude nejspis motor ale ten ze je na objednani a ze to bude tak za 4-5 pracovnich dni jelikoz byl mezi tim vikend tak sme cekaly 7 dni. Bohuzel ale nikdo se neozval s tim ze kdyz sem tam volala tak mi rekly ze mozna zitra a porad nic dneska uz je to 14 a porad nikdo se neozyva. prosim poradite nekdo jak na ne? ted to bude mesic co neperu a s 2 malyma detma je to opravdu silenstvi
Prodávající je povinen přijmout reklamaci v kterékoliv provozovně, v níž je přijetí reklamace možné s ohledem na sortiment prodávaného zboží nebo poskytovaných služeb, případně i v sídle nebo místě podnikání.
Výjimkou je pouze situace upravená § 625 zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, kdy prodávající v záručním listě určí jiného podnikatele, který je povinen opravu provést namísto prodávajícího (tzv. záruční servis). Nutné je však poznamenat, že záruční servis je určen pouze k provedení opravy. Ostatní oprávněné nároky, tzn. výměna zboží za nové, sleva z kupní ceny nebo odstoupení od smlouvy, musí kupující uplatnit výlučně u prodávajícího. Prodávající je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje; a dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Tato povinnost se vztahuje i na jiné osoby určené k provedení opravy. Opomněl-li spotřebitel při vytknutí vady uvést, jaký způsob vyřízení reklamace požaduje, měl by jej o tom prodávající v rámci své informační povinnosti poučit.
Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší (ust. § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele
Pokud máte nějaký důkaz o reklamaci, tak po 30 dnech pračku vrátit a dostanete peníze. Pokud ne, reklamovat písemně ( mělo by stačit mailem) a po 30 dnech jejich nečinnosti pračku vrátit. Neosvědčilo se mi telefonováni, protože jsem pak neměl žádný důkaz, ale email zatí vždy stačil. Když mě servis na mail zatelefonoval, potvrdil jsem jim dohodu mailem a připisuji něco v tom smyslu, že "pokud se něco změni, prosím informujte mě".
doplněno 27.07.13 16:49:Zkuste vygooglit jejich email. Nebo podejte písemnou reklamaci. Reklamovat můžete u prodejce nebo v servisu. Můžete tam i dojít a u nich to sepsat.
doplněno 27.07.13 17:05:Ten prodejce má na svých stránkách odkaz na vyhledávač servisů maderaasipek.cz/... Nešel by tam najít servis? A reklamovat písemně, osobně nebo alespoň mailem. Při reklamaci mailem končí dopis otázkou "stačí to takhle? Není třeba něco doplnit?"
Po různých zkušenostech vlastních i jiných lidí, se bojím nakupovat v menších obchodech. Tam s reklamacemi dělají šílené ofuky. Nevím, jestli to jde z peněz prodejny nebo proč. Ať se jedná o boty nebo elektroniku. Ve velkých obchodech typu Electroworl, Datart, nikdo se nepozastavuje, nikdo se nepohoršuje. Ihned vezmou zpět a vymění, vyřeší. Ale malý obchod, to je problém. Začala jsem se jim vyhývat. To, co zažíváte, to je opravdu na zbláznění. Určitě vám někdo napíše příslušné předpisy a čísla paragrafů.
A taky jsem se naučila koukat se na služby, které prodejna nabízí. Některá odveze staré, některá nainstaluje. Malou a neznámou prodejnu NEBRAT!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.