Recept kulajda

Od: Datum: 24.07.13 18:15 odpovědí: 4 změna: 25.07.13 07:22
Dobry den chtela bych se zeptat na recept na kulajdu.Moje zesnula maminka ji delala takovou zvlastni.Nedavala tam kopr ani cibuli ani varena vejce!Ona tam ty vejce nejak vmichala.Neznate nekdo prosim tento recept?Hledala jsem vsude mozne a nemohu ho najit.Predem dekuji za odpoved
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.07.13 18:31

Já dělám jednoduché brambory nakyselo.

Dám vařit oloupané a nakrájené brambory přidám bobkový list , pár kuliček pepře a nového koření , osolím . Když jsou brambory skoro měkké zakvrdlám do polévky smetanu s moukou .Rozbiju vejce a zamíchám v polévce a chviličku nechám povařit . Nakonec okyselím. Kopr se může dát či nemusí.

Manžel přidává sušené houby , když se brambory začnou vařit , zahustí stejně jako já a pak udělá zastřená vejce a vloží je do hotové kulajdy. Okyselí a přidá kopr.

Je více variant je dobré vyzkoušet co bude právě u vás chutnat.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jila1092
Datum: 24.07.13 18:39
Děkuji moc
Datum: 24.07.13 20:39
avatar

Dělám trošku jinak, uvařím brambory se solí a kořením do poloměka, ale dávám trochu více vody, rozvedlám hladkou mouku v trošce vlažné vody, vyleji k bramborám a nechám povařit až jsou brambory měkké, občas zamíchat. Teprve když je mouka povařená tak přidávám horké mléko, nechám přejít pomalý var, ne aby se to vařilo klokotem. Vše se spojí a hned zaleji rozvrdlaným vejcem, nebo rozklepnu vejce do misky a celé ho dám do polévky a teprve v polévce vidličkou propíchám a zlehka roztáhnu. Pak je vajíčko někde bílek, někde žloutek. Osobně to mám radši. S tím octem po uvaření polévky opatrně, polévka se může zdrcnout. Ocet a i případně sůl na dosolení si dávám až do hlubokého talíře u stolu. Mám raději kyselejší, kdežto děti přiměřeně. Je s tím trochu více práce, ale tak mě to naučila tchyně, horké mléko se dává proto, aby se polévka nepřipalovala a hned se vlastně přivedla k varu. Takže tuto polévku vařit opatrně, aby neutekla a nepřipálila se. Obzvláště na plynovém sporáku. Já jsem potom již přestala tuto polévku vařit, protože jsem ji pořád jedla a jedla dokud nebylo vidět dno.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jila1092
Datum: 25.07.13 07:22
Děkuji

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.