Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuju zeny ktore dokazu prijat nesmelost?

Od: smiles* odpovědí: 14 změna:

Existuju zeny, ktore dokazu akceptovat nesmeleho muza? Ja si uz myslim, ze v ziadnom pripade nie.

Bol to totiz moj vacsny problem a vo svojich 24 rokoch som jednoducho nemal vztah. Kazdy mi tvrdi, ze s mojim vyzorom a zazemim by som ich mohol mat mnoho, ale ja jednoducho niesom schopny ziaden vybudovat. Ja nerozumiem, je to pre vsetkych take zlozite a kazdy si tym presiel alebo iba ja som iny? Ludia ma opisuju ako svojrazneho, tvrdeho a nemam problem sa bavit s kymkolvek, kdekolvek. Rad sa bavim s neznamymi ludmi kdekolvek a kedykolvek, ale akonahle mam vsak prejavit zaujem o zenu, nastava katastrofa.

Cely baliaci proces mi pride ako jeden jednoduchy algoritmus, Oslovit zenu, pozvat ju vonku, zacat sa jej dotykat, bozkavat sa, atd... Teoria je pekna, ale v praxi to nedokazem previest.

Pracujem na sebe uz nejaky ten rok a dokazal som sa ciastocne zbavit hanblivosti v pociatocnej faze, ale neskor sa to vzdy, vzdy prejavi a ja totalne vyhorim. Uz ma to stve vazne dlhsiu dobu, moje srdce by vazne malo niekoho rado, ale pride mi ze vsetky zeny su rovnake a chcu presne to, co ja im neviem dat.

Vacsina ludi sa vo svojom zivote obava, ako budu s partnerkou financne vychadzat dalsi mesiac. Nemyslim si, ze ja financny problem niekedy budem riesit. Pride mi ze veci ktore vacsine ludi pridu ako uplne trivialne su pre mna absolutne nemozne a veci ktore su pre vacsinu ludi nemozne su pre mna trivialne.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nemůže to být tím, že svoji nesmělost zakryjete maskou suveréna? Že máte nějakou představu, že by se to takto mělo? Nejste režisér! Nepromýšlejte detaily! Netlačte na pilu! Vycházejte ze situace a když ji budete řešit laskavě a s citem, nemůžete se zmýlit. Jen si nesmíte na nic hrát. To pak vypadá jako fraška. Musíte zůstat sám sebou. ;) Ale vůbec se netrapte. Tyhle problémy se seznámením a nalézáním partnera mají všichni. Mladí, středňáci, staří, suveréni i stydliví, vysocí i malí, s vlasy i bez. . . . Všichni. Život je jeden z nejsložitějších. ;)

laik*
hodnocení

0x

Vysvetli nam to trivialni reseni financni zajistenosti a my ti trivialne vysvetlime, jaknavazat vztah ;)

Osobne si myslim, ze problem je v tom, jak k seznamovani pristupujes. Ono "baleni" ti ve vetsine pripadu stabilni dlouhodoby vztah neprinese. Co takhle "seznameni"?

Musis si uvedomit, ze pri prvnim kontaktu nehledas nekoho, na koho se muzes za dalsich 20 minut vrhnout, jak popisujes. Od toho jsou uplne jine zeny na jinych mistech a tam budes potrebovat hotovost.

Pri potkani zeny se chces jen ujistit, ze mate alespon neco spolecneho, jestli oba mate zajem dozvedet se neco vice o tom druhem a jestli mate zajem se alespon jeste jednou setkat a popovidat si o tom. Nic vic. Na te prvni schuzce si zase reknete neco vice a jedine, co tam resite je, jestli oba mate zajem sejit se jeste jednou (tedy uz podruhe). To je vse. Nic vice. Jestli uz pred tim, nez ji poprve oslovis, resis, jestli bude dobra manzelka, ktera chce 3 deti a ktera chce se 10 leet pracovat ve firme ABC, tak se takhle nikam nedostanes. Musis na tech prvnich schuzkach zjistit, jestli mate vubec neco spolecneho. Ve vetsine pripade asi ne (nebo jen malo, takze po treba pate schuzce zjistite, ze to neni dost na pokracovani ve vasem setkavani), ale vsechny tyto schuzky jsou nutne pro to, aby jsi nasel tu jednu, se kterou si budete vzajemne rozumet.

Hledej spise prima holku, se kterou ti je dobre, nez "manzelku" nebo "sexbombu". Z prima holky bude dobra manzelka a sexbomba, ale z "manzelky" nebo "sexbomby" nemusi byt prima holka, se kterou chces travit volny cas.

Jinak jak uz nekdo nade mnou napsat, nepretvaruj se a nedelej se nepristupnym ("jevim se sverazny a tvrdy"). Dej lidem pristup k tvemu skutecnemu ja a oni k nemu pristoupi a daji na oplatku pristup k jejich skutecnemu "ja".

smiles*
hodnocení

S tym baiacim algoritmom som to nemyslel hned vsetko nutne na prvej schodzke i ked v dnesnej dobe povedzme si narovinu bozky nie su nic vynimocne.

Ide skor o to, ze zeny jednoducho cakaju moju iniciativu, ako chlapa, aspon teda ja to tak vnimam. Dlhe obdobie som cakal na zazrak, ze nejak nahodou sa niekde zoznamim a nahodou z toho nieco bude. Holt, nestalo sa. Lebo ked si na to spomeniem, cakal som kym zena spravi nejaky krok a vsetci dobre vieme ze to skor svet skonci ako by nieco take malo nastat.

Ja viem, ze ho mam spravit ja, ale moje ja si jednoducho neveri aj ked logicky vsetky priznaky hovoria ze riziko neuspechu je male. Poznal som zeny, ktore ma chceli a ja som chcel ich, ale stroskotalo to presne na tom, ze som im to nevedel dat najavo, tak neviem co presne ste tym chceli povedat.

A ze sa nemam na nic hrat? Na nic som sa nehral dlhe roky a sedel som rok bez rande doma, lebo som nebol schopny ani oslovit zenu, ktora sa mi pacila. Teraz je to nastastie trochu lepsie.

laik*

Kdyz se podle svych slov dokazes bavit s kazdym kdykoliv a kdekoliv, tak stejne pristupuj i k tem holkam, o ktere mas zajem. Misto toho chtit se s nimi zacit bavit s tim, ze se s nimi chces vazne seznamit, zacni se s nimi bavit stejne jako s kazdym a jestli se v prubehu hovoru ukaze, ze jste si vzajemne sympaticti, tak se muzete zacit bavit i o necem jinem a ke konci hovoru se treba domluvit i na tom, ze si mate jeste co rict a proto se budete muset setkat jeste jednou mimo tuto setkani. To dalsi setkani je pak to, cemu se rika "prvni schuzka". Proste to ber tak, ze se bavis s prima holkou, se kterou si mate co rict a nepremyslej o daleko budoucnosti ale jen o tom, jestli se s ni chces setkat jeste jednou priste znovu.

Existuje neco jako pravidlo 3 sekund. Kdyz se ti nejaka holka zalibi, tak ji musis oslovit (usmat se, pokyvat hlavou na dalku a zacit k ni jit a pokracovat v hovoru, zamumlat rty na dalku "ahoj", "ahoj, jak se mas", nebo ji primo oslovit, pokud stojis blizko a do tech 3 sekund se k ni dostanes, nebo ji muzes rict nejakou lichotku - pekny uces, stylove obleceni, hezke bryle, retizek/korale, ... apod.). Jakmile ji neoslovis do tech asi 3 sekund, tak uz si pry clovek zacne vytvaret mentalni blok.

Jak je to s tou financni zabezpecenosti? *palec*

smiles*
hodnocení

Ano, to je zas pekna teoria, ktoru ovladam a mam uz zmaknutu v praxi relativne dobre. Ja sa snazim dostat do faze ked ma bude oslovovanie zien bavit, snad sa mi to raz podari. Tak potom, kde mam prejavit svoje ja ked tu nie? Tzn, musim sa prekonat aby som tu holku oslovil, tzn neskor sa musim prekonat, aby som ju pozval na rande, tzn neskor sa musim prekonat aby som sa jej zacal dotykat, tzn neskor sa musim prekonat aby som ju pobozkal.

Pre mna to nie je prirodzene, robi mi to problem a jednoducho moja nesmelost sa prejavi skor alebo neskor.

S tymi financiami je to podobne ako so zenami, len v tomto mi moja hanblivost neprekaza. V podstate skusat, hladat moznosti, nebyt ovca, snazit sa, pracovat na sebe. Ked pride uspech vsetci vam potrasu rukov a povedia ze vam zavidia, to ze ste predtym tisic krat padli na hubu si nikto nevsimne. Je to o tom, kolko neuspechu dokazete prijat a stale sa posuvat vpred.

laik*

Prekvapuje me, ze u financi chapes, ze musis 1000x padnou na drzku, aby jsi po 1001. uspel, ale pri seznamovani s zenami to nechapes. *ee* Slysel jsi rceni: "Opakovani matka moudrosti", "Nikdo uceny z nebe nespadl", "Kazdy byl jednou zacatecnik" a pravdepodobne spousty podobnych? Nikdo napoprve neni mistr, stejne jako ty jsi ve financich nepoprve nevidel milion, tak ani nemuzes ocekavat, ze napoprve najdes idealni princeznu, kterou dokonale uchvatis. Proste budes oslovovat holky, delat chyby, ucit se z nich a casem se to naucis a nekoho potkas.

Podle nejakeho (americkeho?) pruzkumu muz musi oslovit, pozvat na schuzku, chodit, zit s asi 110-140 zenami (nepamatuji si to presne), nez si tu 111. (nebo 141.?) vezme za zenu. Tolik k tem cislum, ze "praxe dela mistra".

Rekl bych, ze tvoje idealni partnerka taky bude spise takova placha a neprubojna a nakonec se treba ukaze, ze ty jses ten, ktery je prubojnejsi a otrlejsi z vas dvou a treba nakonec ona si bude myslet, ze jsi na ni moc rychly a chtela by veci trosku zpomalit :)

Myslim, ze az potkas nekoho, s kym si budes rozumes, tak ti ani neprijde, ze se posunujes dopredu nejak navzdory sve stydlivosti. Vsechno ti prijde prirozene, protoze na to bude ten pravy cas.

smiles*
hodnocení

Ale ja to chapem, ze musim oslovit vela zien na to aby som stretol nejaku, ktora bude stat za to. Ale o to tu predsa vobec nejde. Ja cely cas hovorim o tom, ze aj ked sa mi to dievca paci, nie som schopny to posunut do fyzickej roviny. Jednoducho mam v sebe nejaky blok, ktory je pre mna neuveritelne tazke prekonat. Mne sa strasne paci, ako vacsina hovori a tom, ze ked pride ta prava, bla bla. Ale odkedy ma zaujimaju zeny, ziadna neprisla a to mam 24. Nemyslim si ze je problem v zenach, ale vo mne. Nechapem, ako je mozne, ze vacsina ludi vobec nemusi riesit podobne situacie a mne to robi tak neuveritelny problem.

laik*

No jestli je dokazes oslovit a pozvat na schuzku (coz jsem z tvojich dosavadnich prispevku pochopil, ze nedokazes), tak velkou cast prace uz mas za sebou. Proste se parkrat potkate, sblizite se, pak bude nasledovat nejaky ten nechteny a pak i chteny dotek rukou, pak budete sedet na jedne strane stolu, pak vedle sebe, pak v objeti, pak v tesnem objeti, pak lehky polibek, ... proste to postupuje malymi krucky dopredu vzdy, kdyz oba citite, ze je ten pravy okamzik pro to, udelat ten novy maly krucek smerem kupredu. Jestli od posledniho krucku uteklo pet minut, 3 hodiny nebo tyden, to uz je zalezi vas dvou, jak se vzajemne citite.

Jsou lidi, kteri spolu skoci do postele 20 minut po tom, co se potkaji a co pary, kterym to trva 3 mesice. Kazdy je jiny, kazdemu vyhovuje jine tempo a kazdy by mel jit takovym krokem, ktery mu vyhovuje a neciti se tlacen do neceho, na co se neciti pripraveny.

Fyzicky vztah je proste jen prirozene pokracovani blizkeho vztahu dvou lidi, kteri spolu chteji byt. Myslim, ze az najdes takovou holku, vedle ktere se budes citit jako chlap a ktera se vedle tebe bude citit jako zenska, tak na takoveto pseudovedecke rozbory nebude mit ani jeden z vas pomysleni, protoze bude myslet jen na to, jak byt co nejblize tomu druhemu.

Co ti tedy asi muzeme poradit, je potkavat dalsi holky a s temi, se kterymi si rozumis, se snazit travit vice casu a zjistit, jestli to nevede nekam dale.

Psal jsi, ze jsi si s nekterymi rozumel vice, tak nevim, proc jsi se s nimi tedy nesetkaval vice, kdyz mas strach az z prechodu na fyzicky vztah a navazani "mluviciho" vztahu je ti jasne.

smiles*
hodnocení

Niekedy som mal presne takuto predstavu,ze by to mohlo byt. Po tom co ma uz x zien poslalo postupne prec, pretoze som ten vztah nikam neposunul sa moj nazor zasadne zmenil. Ja uz jednoducho nemam vieru,ze existuju zeny, ktore ma dokazu prijat takeho, aky som, bez toho aby som sa do niecoho musel nutit. Nenasiel som ziadnu za velmi dlhy cas.

laik*

Asi jsi ty vztahy neposunul nikam dale proto, ze jste si s tema holkama moc nevyhovovali. Az potkas nekoho, na kom ti opravdu zalezi, tak to budes tlacit dopredu a ani ti to tak neprijde, protoze tu osobu budes chtit videt znova a znova, budes s ni chtit nekam jit, budes se ji chtit dotknout, privonet si k ni, budes ji nevedomky lichotit, ... tohle vsechno jsou kroky kupredu, i kdyz ty je tak nebudes vnimat.

Casem to skonci tak, ze oba budete chtit byt fyzicky co nejblize k tomu druhemu a o neco pozdeji i polibit kazdy centimetr ctverecni tela toho druheho ;) *palec*

Jak jsem psal, je to prirozeny vyvoj vztahu 2 lidi, kteri spolu chteji byt. Jestli se tak tvoje predchozi vztahy nevyvinuly, tak to je znamka toho, ze v zadnem z nich OBA chteli byt blize k tomu druhemu.

Pak opet nastupuje hra cisel - musis proste oslovit X holek, nez narazis na tu X+1, kterou s tebou bude chtit byt a se kterou se dostanes nekam dale ve vztahu (treba az k te fyzicke casti).

iz*
hodnocení

0x

Nesmělost ano. Ovšem frajeřinu a/nebo nemístné představy či chování nikoliv.

Souhlasím s Laikem: Ženy se nemůžete začít dotýkat na první schůzce nebo bez jejího souhlasu. (To byste opravdu musel lovit v profesionálních vodách.)

doplněno 25.07.13 02:33:

Smiles, možná, že je problém právě v tom, že to "řešíte předem".

Až poznáte tu pravou, zjistíte, že není nutné řešit nic - buď vše vyplyne ze situace, nebo Vám ta pravá pomůže.

martin1965*
hodnocení

0x

Odpovídám, že nevím, taky jsem byl nesmělý, moje budoucí žena mě zbalila na chmelu v 17ti letech a už jsme spolu 31 let. Podle mě se lidi stejně dříve, či později najdou.

doplněno 25.07.13 03:14:

Tím chci říct, že pokud si nevyberete sám, tak si Vás vybere jiná (a bude ve výhodě- protože ona si to rozhodla)

smiles*
hodnocení

Ja niesom typ, ktory by sa nechal zbalit, len preto ze je sam. Uz sa ich o to zopar pokusalo, ale neuspeli. Neviete si to predstavit, ake je to zit vo svete, kde neviete najst spriaznenu dusu, nikdy ste to plne nezazili, lebo stale to skoncilo len v pociatkoch.

smiles, nemyslete si, že nevíme! Víme a moc dobře! *mala*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]