Něco s ovocem-potřebuji recepty

Od: Datum: 23.07.13 11:23 odpovědí: 5 změna: 23.07.13 15:27

Dobrý den, o víkendujsme sklidili něco ovoce-angrešt, rybíz a já bych ráda možná něco upekla nebo prostě jen ukuchtila..poradíte mi prosím nějaké recepty? Děkuji :)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: xixi*
Datum: 23.07.13 11:44

manželka zrovna dopekla tohle:

http://www.apetitonline.cz/re…lac-se-smetanovym-kremem.html

děláme prvně, ale vypadá a voní skvěle, chutnat budu až mě k tomu pustí :D

Ohodnoceno: 0x
 
Od: liduli
Datum: 23.07.13 13:11

Napíši vám skvělý recept na koláč, který peču již leta a opsala jsem si jej z Vlasty , byl tam uveden pod názvem Švestků koláč švestkový, protože jej pekla rodina Švestků, která provozovala penzion a po tom koláči se u nich vždy zaprášilo. Já jej peču prakticky po celý rok buď z čerstvého ,kompotovaného nebo mraženého ovoce nejen ze švestek, ale postupně jak ovoce dozrává. Naposledy jsme ho měli s meruňkama minulou neděli.

míra je kdysi hořcicová sklenice (2 dcl): 1 skl. od hořčice mouky polohrubé, 1 skl. mouky hrubé, 1 skl. krystalového cukru jemného (může být krupicový), 1/2 skl. oleje, 1 skl. kyselého mléka (může být kefír, mléko), 1 vejce, 1/2 pr. do peč. Vše smícháme, těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech (já dávám na pečicí papír), poklademe ovocem, posypeme drobenkou a hned pečeme. Dobrou chuť!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 23.07.13 13:50
avatar

Zdravíčko:)Pokud jste začátečnice,či se snad nechcete "patlat" s pečením dlouho,udělejte rychlý hrnkový koláč,je výborný:-P2 hrnky polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,špetka soli,hrnek pískového cukru,půl hrnku oleje,2 vejce,hrnek teplého mléka a nastrouhaná citrónová kůra.Vše smíchat,nalít na vymazaný a moukou vysypaný plech/můžete i pečící papír/,na to pokladete ovoce-pěkně hodně-nešetřit:DNo,a posypat drobenkou:6lžic másla,hrnek polohrubé mouky,hrnek moučkového cukru-řádně prohnětat rukama.Peču v elektrické troubě na 180st.cca 25min.Dobrou chuť.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: bibi*
Datum: 23.07.13 14:15
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.07.13 15:27
avatar

Hraběnčin koláč, je skvělý i z jiného ovoce, než jsou jablka. Miluji ho s rybízem, rebarborou obalit v cukru, angreštem, meruňkami, borůvkami. http://prorecepty.cz/hrabencin-rez/ ;) A taky miluji drobenkovou dobrotu. Na dno vymazaného pekáčku drobenka z másla s vanilkovým cukrem, na to ovoce a opět drobenka. Pekáčkem zahrkat, zatřepat, ale rukama nesahat. Do trouby, hotové do misek a jí se to lžičkou. Úžasná mňamka! *jasne*

doplněno 23.07.13 15:30:

Té posypkové dobrotě se říká karambol ;) Nemohla jsem si vzpomenout. Recept snadno vyklikáte.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.