Nejste přihlášen/a.
"Na policii sepsali protokol, že to předají přestupkové komisi."- takhle ne.
Podat trestní oznámení podle §352 - 354. Opakovaně jim sdělovat nové skutečnosti a požadovat výsledky šetření. Nenechat se odbýt a ptát se. Mám strach o zdraví, o dítě, o majetek, omezuje mě to v běžném životě, mám psychické problémy. Co jste v té věci udělali?
doplněno 22.07.13 11:55:Přečti si dobře §354 a omlať mu jej o hlavu. Ulehčuje si práci.
Podívej - pokud je to, cos psala, prokazatelné (archivované maily, SMS, svědecky zdokumentované ´pronásledování´...) a takové chování tvého ex- trvá alespoň 30 dnů, je považováno za stalking a může být posouzeno jako trestný čin.
Je pravdou, že PČR v počáteční fázi (a pokud jde jen o výhružky) jej spíše kvalifikuje jako přestupek a ´nekoná´ - ´otravuj´ vyšetřovatele s každou novou výhružkou či hrozbou (sledování, ´návštěva´ ex...) a pokud se ani při několikátém oznámení přístup vyšetřovatele nezmění, podej podnět na Generální inspekci bezpečnostních složek - gibs.cz/... .
doplněno 22.07.13 14:37: Podle toho, co vím*), stalkeři ´sami od sebe´ nepřestanou - zato obvykle přestanou po zjištění, jaké represe či protiakce mohou následovat, proto doporučuju vyšetřovatele ´otravovat´ - minimálně si dotyčného pozvou k podání vysvětlení, přičemž mu sdělí, jaký trest mu při případném odsouzení hrozí. Účinný by mohl být i rozhovor s advokátem, který by tě - opět případně, zastupoval (pokud ale nemáš takového kamaráda/známého, nebude to zadarmo). No a konečně je účinný rozhovor s nějakým tvým kamarádem...
*) mne si asi hned tak někdo ´pronásledovat´ nedovolí , ale jednou jsem měltu ´čest´ zafungovat jako domluva, účinná
BTW - ten pepřák, který zmiňuje Hoummy, také není zcela od věci - ale nesmíš jej použít ´jen tak´ - předcházet musí násilí nebo bezprostřední a akutní hrozba násilím z jeho strany, jinak se celá situace může otočit proti tobě.
neviiim, peneee. Tak já nevím, ale máte těch chlapů nějak moc. A to máte ještě dítě. Tak, který Vás obtěžuje stalkingem? Ten sympoš, co jste potkala a trpí chlapskou ješitností, nebo Váš expřítel, nebo ještě někdo jiný? At jeden, nebo druhý, možná třetí, Vám pomůže. Stačí, aby ten co Vás stále obtěžuje viděl, že máte ochranu a možná dá pokoj.
Včera jste musela řešit mužskou ješitnost, dnes stalking a obavu o sebe a hlavně dítě, máte tedy pořádně rušný život.
to je hnuj takovi lidi, aspon te ujistil, ze jsi dobre udelala..idiot.. nech ho zmlatit opravdu a prestehuj se, mam sestricku a neco takoveho bych se dovedel jen jednou tohleto twe..tfuj
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.