Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S expřitele stalker

Od: peneee odpovědí: 14 změna:
Zdravím, ex neunesl , že jsem od něj odešla pro mě ze zásadního důvodu.Ano rozuměli jsme si, bylo to krásné proto jsem s ním byla.Rozchod nebral vážně i když jsem jasně řekla konec!Posílal mi 100 sms denně, obtěžoval a obtěžuje na fb mojí kamárádku, která to podstupuje jen ať mě může varovat a mít důkazní materiál..zažila si to s exmanželem.Od rozchodu ignuruju jeho zprávy, změnila jsem telefoní číslo, nechala jsem jen mail a zprávy archivuju.Když mi před pár dny napsal mail, kde m obviňuje, že jsem nechala zmlátit ho a jeho kámoše a přijede si to se mnou vyřdit osobně.To už mi vyznělo jako výhružka.Dělal bojové sporty... já je neovládám. Na policii sepsali protokol, že to předají přestupkové komisi.Co jsem vyčetla z internetu , potvrdilo se mi , že má projevy psychopatického chování a jsou počáteční fáze stalkingu...Mám z toho obavy,strach o moje dítě i o sebe. Jsou případy, že přestanou a situace se nevyhrotí?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

"Na policii sepsali protokol, že to předají přestupkové komisi."- takhle ne.

Podat trestní oznámení podle §352 - 354. Opakovaně jim sdělovat nové skutečnosti a požadovat výsledky šetření. Nenechat se odbýt a ptát se. Mám strach o zdraví, o dítě, o majetek, omezuje mě to v běžném životě, mám psychické problémy. Co jste v té věci udělali?

business.center.cz/...

doplněno 22.07.13 11:55:
Díl 5: Trestné činy narušující soužití lidí

Přečti si dobře §354 a omlať mu jej o hlavu. Ulehčuje si práci.

peneee
hodnocení

Na to mi milý pan vyšetřovatel sdělil, že sepíše pouze protokol a předají to přestupkové komisi protože to není trestní čin, že to budou řešit až když se něco stane...například , jak se mi bude dobývat do bytu...napadne mě atd...pak mám volat policii. Nebo taky může být už pozdě... Když jdeme ven, chodíme jiné trasy a z obavy neustále sleduju okolí už si připadám paranoidní! U přestupkové komise -s ním budu muset čekat v jedné čekárně!
mowla*

Podívej - pokud je to, cos psala, prokazatelné (archivované maily, SMS, svědecky zdokumentované ´pronásledování´...) a takové chování tvého ex- trvá alespoň 30 dnů, je považováno za stalking a může být posouzeno jako trestný čin.

Je pravdou, že PČR v počáteční fázi (a pokud jde jen o výhružky) jej spíše kvalifikuje jako přestupek a ´nekoná´ - ´otravuj´ vyšetřovatele s každou novou výhružkou či hrozbou (sledování, ´návštěva´ ex...) a pokud se ani při několikátém oznámení přístup vyšetřovatele nezmění, podej podnět na Generální inspekci bezpečnostních složek - gibs.cz/... .

doplněno 22.07.13 14:37:

Podle toho, co vím*), stalkeři ´sami od sebe´ nepřestanou - zato obvykle přestanou po zjištění, jaké represe či protiakce mohou následovat, proto doporučuju vyšetřovatele ´otravovat´ - minimálně si dotyčného pozvou k podání vysvětlení, přičemž mu sdělí, jaký trest mu při případném odsouzení hrozí. Účinný by mohl být i rozhovor s advokátem, který by tě - opět případně, zastupoval (pokud ale nemáš takového kamaráda/známého, nebude to zadarmo). No a konečně je účinný rozhovor s nějakým tvým kamarádem... ;)

*) mne si asi hned tak někdo ´pronásledovat´ nedovolí :-D, ale jednou jsem měltu ´čest´ zafungovat jako domluva, účinná

BTW - ten pepřák, který zmiňuje Hoummy, také není zcela od věci - ale nesmíš jej použít ´jen tak´ - předcházet musí násilí nebo bezprostřední a akutní hrozba násilím z jeho strany, jinak se celá situace může otočit proti tobě.

peneee
hodnocení

Ano, maily, sms a svědectví kamarádky mám k dispozici- jejich dialog archivuje.Trvá to "teprve" 16.den, ovšem bylo by naivní myslet si, že přestane sám s ohledem na to co psal...takže je otravovat budu. Děkuji za odkaz, toto jsem na internetu neobjevila.
hoummy*

Kup si pepřový sprej a neváhej jej použít, člověk je hnedka klidnější :-P

peneee
hodnocení

Jo na pepřák mám zálusk :D ...jen co na něj narazím, kupuju ho...o vikéndu to nešlo.Jakmile se ke mě přiblíží , budu ho mít nachystaný kdyby zaútočil...
hoummy*

útočit nemusí, řeknete, že jste se obávala o své zdraví, tak jste jej použila. Ty lepší dostříknou i +3 m .

hoummy*
hodnocení

0x

Tak mu odpověz, že už ho ve svem životě nechceš!

penee
hodnocení

To jsem udělala pár dní před tím než mi napsal, že si to se mnou vyřídí osobně...naprosto bez efektu... jen výhružky.
PS : omlouvám se za překlep v předmětu

jumba
hodnocení

0x

neviiim, peneee. Tak já nevím, ale máte těch chlapů nějak moc. A to máte ještě dítě. Tak, který Vás obtěžuje stalkingem? Ten sympoš, co jste potkala a trpí chlapskou ješitností, nebo Váš expřítel, nebo ještě někdo jiný? At jeden, nebo druhý, možná třetí, Vám pomůže. Stačí, aby ten co Vás stále obtěžuje viděl, že máte ochranu a možná dá pokoj.

Včera jste musela řešit mužskou ješitnost, dnes stalking a obavu o sebe a hlavně dítě, máte tedy pořádně rušný život.

peneee
hodnocení

Jumbo, m obtěžuje ex...radši bych řešila problém neviiim. Je to kamarádka, tak se nebude zlobit, že jí radím takhle, osobně se ji o tom nechce mluvit...teď je venku, že když si pujčím mobil a surfuju...chodím taky na poradnu nejen kvůli sobě...dík, že jste mě prásknul :D ...teď jí to musím přiznat dřív než si to přečte. Jak jste zjistil, že píšem z jednoho zdroje?
peneee
hodnocení

Teď jsme s Neviiim taková dvojka, známe se spoustu let a teď obě řešíme problém s chlapama. Já potřebuju nebýt s malým sama, že se bojím ex a Neviiim potřebuje přijít na jiné myšlenky, zapomenout a pro info, ustála to v pohodě.

joudic*
hodnocení

0x

to je hnuj takovi lidi, aspon te ujistil, ze jsi dobre udelala..idiot.. nech ho zmlatit opravdu a prestehuj se, mam sestricku a neco takoveho bych se dovedel jen jednou tohleto twe..tfuj

peneee
hodnocení

Su ráda, že se za včas projevil... Nechat ho zmlátit...by byl větší problém. Musím zaklepat... 5.den je klid ...teď otázka jestli policie mu pohrozila nebo ticho před bouří. Psychopaty všechny pozavírat...nebo poslat na Sibiř...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]