Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodávání v mase-uzeninách

Od: kladuei odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nastupuji jako prodavač v masně-uzeninách-lahůdkách. Chtěla bych se informovat, jestli máte někdo zkušenost, jak to chodí s pokladnami a vyvracením peněz?

Jde mi o to, že budeme mít hmotnou zodpovědnost, tudíž když špatně vyvrátím, budu muset třeba pak doplácet.

Chci se proto zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost, jak to tam chodí - jestli mají ty nové pokladny už i tu funkci, že si tam zadám, kolik mi zákazník dal peněz a ono mi to vypočítá, kolik mám vyvrátit nebo to budu muset "postaru" dopočítávat z hlavy?

Děkuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xixi*
hodnocení

1x
Zalezi jake pokladny tam maji. Proste si musite davat pozor, nenechat se rozhodit. Urcite projdete zaskolenim primo v provozu. Tady vam toho nikdo moc nerekne.
doplněno 21.07.13 18:34:

Od známeho vím jeho postup: cena nákupu například 258Kč, placeno pětistovkou. V duchu si počítá dvěstěpadesátosm a dvě je dvěstěšedesát (vezme z kasy dvoukorunu), a čtyřicet jsou třista (vezme z kasy čtyřicet korun), a dvěstě je pětset (vezme z kasy dvoustovku). Tím pádem má v ruce 242Kč a ty vrátí zákazníkovi. Doufám že je to pochopitelné. Jo a mají zakázáno rozměňovat velké bankovky (nad pětset), kvůli takovejm těm vychytrálkům co mění a mění až prodavače oberou. Ale to záleží na majiteli obchodu, případně vedoucím, ne všude to tak je.

ohneta*

Ten postup je nejlepší, podle mě lepší, než zadávání bankovky do pokladny.

kangaroo*
hodnocení

0x

Většinou mají nové pokladny co tu funkci mají a snaží se šetřit čas prodávající. Jinak v obchodě se vychází z výpočtu od zadu tedy nejdřívě malé jednotky na nějaký číselný zlom a pak od něho vrátit větší bankovky 100 a 1000.

zabu
hodnocení

0x

Ze všeho se dnes dělá věda a technika to ještě zesložiťuje. To co posal(a) xixi: je snad nejlepší způsob jak se nesplést. A jak vrátit nejmenší množství drobných. Kdysi prostě prodavačka(pokladní) musela umět počítat, přes to vlak nejel. Taky za to měla o třídu výš a tím i větší peníze ve mzdě. Dneska se šetří na všem, tudíž i na mzdách, a v obchodě potom potřebují dopočítávací pokladnu. "Pokrok" holt zastavit nelze. A abych odpověděl tazateli. Pokud má každý prodavač svou vlastní kasu, potom si jede na své, a každé manko zaplatí. Pokud jedou, byť na více propojených kasách současně, jedou na společnou odpovědnost. A o to je potom horší přijít na to, kdo, a jak, toho maňase udělal. A stačí, když se v poledne střídají směny a inventura se dělá až večer. Kdo to byl, ten z ranní směny, nebo ten z odpolední?

maky*
hodnocení

0x

dobry den,pracovala jsem v maso-uzeniny zeman a meli jsme tam uz pokladny, kde to natukate kolik dostanete a ono vam to tam napise ale do toho se dostanete ja mela take strach..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]