Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztvrdlá kůže na nohou?

Od: hello* odpovědí: 14 změna:

Hledám škrabku na odstranění ztvrdlé kůže na nohou. Kdykoliv tento pojem zadám na internet, vyjedou mi ty jejich slavné pilníčky, které jsou absolutně na nic... Kdo na ztvrdlou kůži trpí, chápe. V drogeriích jsou k dostání také pouze pilníčky.

Proto, jestli o něčem takovém víte, kde bych jich mohla sehnat, dávejte odkazy, budu vděčná. Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, možná by byl dobrý tento hoblík viz odkaz - jsou tam i pochvalné reference. Zdravím!

kosmeticke-pomucky.heurek/...

hello*
hodnocení

Děkuju, určitě vyzkouším! :)

ladinpraha*
hodnocení

2x

Hledej rašpli na paty. Bývají oboustranné, hrubší a jemnější strana. Problém je ovšem s kvalitou, obvykle se musí používat opatrně, protože se rozkládají v ruce. Takže kupovat v kamenném obchodě a snažit se posoudit kvalitu. Obvykle ale mají v každém drogiřetězci nebo lékárně jenom od jediného dodavatele, takže musíš projít víc obchodů, než ti některá přijde vyhovující.

doplněno 11.08.13 17:49:

Inžinýrko, souhlasím s tebou. Nasucho a namazat, výsledek je mnohem lepší.

A k té rašpli kupte krém na nohy. Ne nějakou indulonu, po které jsou nohy, ponožky, prostěradla mastné. Krém na nohy! ;) Nohy namočit nejlépe ve vodě s koupelovou solí, orašplovat, pilníkem začistit dohladka a namazat. Jako dětská prdelka! A vydrží mnohem déle, když kůži budete denně po sprše, udržovat vláčnou krémem. Odumřelá kůže se nebude tak rychle tvořit.

malet

Rozhodně nedoporučuji nohy máčet, ale "ošmirglovat" nasucho, máte tak větší cit a kontrolu. Práce je jemnější. V nejhorším případě postačí i hrubý papírový pilník na umělé nehty, hrubost 100. A žádné indulony, ty nohy mastí, ale hledat krémy s UREOU, která zvlhčuje - a to je to, co potřebujete. Pro začátek je dost dobrá pěna Cellusan forte. Opravdu doporučuji.

lidus*
hodnocení

1x

Něco takového v každé drogerii luxusnimanikury.cz/... některé mají ty zoubky i větší. Moje zkušenost je pedikérka za 200kč každý dühý měsíc-chodidla jak miminko a pak mažu Ozalinem. Jelikož mám diabetes tak moje paty byly hrůza a děs a kůže praskala až do krve.

hahanaj*
hodnocení

0x

pokud koupíte pilník musíte ho použít na suchou kůži, pak vše perfektně odstraníte - hoblíky jsou dost nebezpečné pro domácí použití, je lépe pokud s ním pracuje druhá osoba

hodnocení

0x

Na změkčení zrohovatělé kůže se používá levandulový krém, prodává se pod názvem Ozalin. Případně v lékárně připravují salycilovou mast, sned i bez receptu.

hodnocení

0x

Pedikérka je pro péči o nohy ze všeho nejlepší (radí už Liduš, tuším, schovalo se mi to).

Ale účinná a při použití příjemná je i bruska. Dostala jsem k Vánocům, je to malý přístojek na baterii.

Teď doma renovujeme, nic není na svém místě, nemohu ofotit ani opsat výrobce. V případě zájmu někdy později.

ivik*
hodnocení

0x

Místo rašplí,pilníků,škrabek používám brusný papír,tzv.šmirgl rúzné hrubosti dle potřeby,paty obrousím jako smrkové prkýnko a pak namočím do lázně s octem, pak vysuším a promažu krémem na nohy od Neutrogeny a docela paráda...

joudic*
hodnocení

0x

popravde s tim moc problemy nemam, ale kdyz se neco udela, tak smirgl papir ruznych hrubosti a mam to zas jak mimino ;)

jana06458
hodnocení

0x

Já mám velmi dobrou zkušenost s touto škrabkou: luxusnimanikury.cz/... jinak rovněž používám seřezávač kůže, ale s tím to chce opatrně a trochu cviku luxusnimanikury.cz/... Jinak se skleněnými pilníky mám také špatnou zkušenost, to asi funguje jen na jemnou kůži, ale pokud máte kůži silnější, je naprosto neúčinný...

hop®
hodnocení

0x

Ztvrdlé paty po delší koupeli změknou, pak přebytečnou kůži ostrouhám klasickým struhadlem, ideální jsou malé slzy...

hodnocení

0x

Mám velmi dobrou zkušenost s tzv. vajíčkem, kdysi to běželo v reklamě za strašné peníze, ale objevila jsem to u Vietnamců za asi 25,- Kč a slouží bez problému. Na suché praskající paty po vlastní zkušenosti doporučuji oškrábat nasucho. Namočené nohy se oškrábou snadněji, ale kůže mi přes namazání čímkoli ráno zase praskne. Po suché pedikúře je stav mnohem lepší.

aukro.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]