Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
vždycky jsem měla ráda znojemskou, ale nikdy jsem ji nevařila (manžel ani děti o ni nestáli).
Zítra bych ji chtěla zkusit, bez nakládaných okurek, místo nich chci použít salátovku.
Nemáte někdo osvědčený recept (uvítala bych spíše "přírodní šťávu" bez zahušťování)?
Děkuju za tipy a recepty.
doplněno 21.07.13 16:26:Atramo a Liduš děkuju Vám oběma za odpovědi.
V pátek jsem dostala pěkné hovězí. Byla bych použila recept z osvědčené kuchařky, ale v tomhle počasí chci něco lehčího a bez knedlíku (proto ta "přírodní" šťáva).
Ráda vařím v papiňáku, tak zkusím recept od Liduš.
___ Ještě se zeptám na koření: myslela jsem bobkový list a nové koření ...
___ Pro Cyrila a Martina:
Se salátovou okurkou do teplých jídel mám dobrou zkušenost. Nesmí se samozřejmě dusit s masem hned od začátku, přidává se až do téměř hotového pokrmu (vlastně se jenom nechá trošku prohřát).
Salátové okurce dávám přednost před nakládanými téměř ve všem.
2x
Já ji dělám takto: orestuji velkou cibuli a slaninu (špek), nakrájím kyselé, zavařené okurky, přidám malou lžičku fr. hořtice Amora, plecko a zavřu papińák, pak trochu zahustím hl. moukou (ale to můžete vynechat) a přidám na plátky natvrdo vařená vejce, když se mi chce tak orestovanou cibuli a slaninu rozmixuju ponorákem a pak teprve dám okurky. Znojemská to bez kyselých okurek nejde!
doplněno 20.07.13 12:08:No jo ona ta moje je v podstatě něco mezi znojemskou (ta je bez vajíčka)a frankfurtskou (párek + vejce). Ale nám to tak chutná a když ji udělám z roštěnce tak nezbude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.