Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvědčený recept na znojemskou

Od: iz* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

vždycky jsem měla ráda znojemskou, ale nikdy jsem ji nevařila (manžel ani děti o ni nestáli).

Zítra bych ji chtěla zkusit, bez nakládaných okurek, místo nich chci použít salátovku.

Nemáte někdo osvědčený recept (uvítala bych spíše "přírodní šťávu" bez zahušťování)?

Děkuju za tipy a recepty.

doplněno 21.07.13 16:26:

Atramo a Liduš děkuju Vám oběma za odpovědi.

V pátek jsem dostala pěkné hovězí. Byla bych použila recept z osvědčené kuchařky, ale v tomhle počasí chci něco lehčího a bez knedlíku (proto ta "přírodní" šťáva).

Ráda vařím v papiňáku, tak zkusím recept od Liduš.

___ Ještě se zeptám na koření: myslela jsem bobkový list a nové koření ...

___ Pro Cyrila a Martina:

Se salátovou okurkou do teplých jídel mám dobrou zkušenost. Nesmí se samozřejmě dusit s masem hned od začátku, přidává se až do téměř hotového pokrmu (vlastně se jenom nechá trošku prohřát).

Salátové okurce dávám přednost před nakládanými téměř ve všem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

3x

Osvědčený recept jedině na okurkový salát, ale určitě ne na "znojemskou", která je založena právě na nakládaných okurkách. ;)

lidus*
hodnocení

2x

Já ji dělám takto: orestuji velkou cibuli a slaninu (špek), nakrájím kyselé, zavařené okurky, přidám malou lžičku fr. hořtice Amora, plecko a zavřu papińák, pak trochu zahustím hl. moukou (ale to můžete vynechat) a přidám na plátky natvrdo vařená vejce, když se mi chce tak orestovanou cibuli a slaninu rozmixuju ponorákem a pak teprve dám okurky. Znojemská to bez kyselých okurek nejde!

doplněno 20.07.13 12:08:

No jo ona ta moje je v podstatě něco mezi znojemskou (ta je bez vajíčka)a frankfurtskou (párek + vejce). Ale nám to tak chutná a když ji udělám z roštěnce tak nezbude.

Dělám podobně jako Liduš, jen dávám plnotuč. hořčici a nakonec přidám na zjemnění trochu smetany. Část okurek na kostičky orestnu lehce na másle a ke každé porci přidám na talíř. Vajíčko nedávám, to dávám do španěláku. Většinou to dělám z hovězího, vepř. plecka.

martin1965*
hodnocení

0x

To je úplně jiná chuť. Salátová okurka je hlavně voda a do teplých pokrmů se nehodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]