Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meruňková dřeň

Od: janulek odpovědí: 6 změna:

Zdravím, dělal někdo domácí dřeň z meruněk? Je dobrá? Mohli by jste se popřípadě podělit o recept? Vždycky jsem dělala jen z jahod, teď mám spoustu meruněk a marmelády už je dost, tak jsem si říkala jestli by z toho byla dobrá i dřeň? Děkuji za tipy.

Meruňková dřeň

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
5ks meruněk,1lžíce cukru a 1žíce Rumu.Merunky vypeckujeme,rozmixujeme,pridame cukr,Rum a dame do vanicek zamrazit. Pro děti stačí vynechat rum, vynikající meruňková dřeň :)

ron*
hodnocení

0x

Zdravím.

Meruňky, co nejvíce zralé, vypeckujete, dáte do mísy a šťouchadlem na brambory co nejvíce rozmačkáte. Můžete i rozmixovat v robotu. Přidáte trochu cukru, dáte do kelímků - třeba od jogurtu, přikryjete alobalem, každý kelímek ještě vložíte do sáčku a zamrazíte. Je moc dobrá, mám raději než jahodovou.:-P

doplněno 25.07.13 18:52:

Cukr dávám od oka, ochutnávám.

hodnocení

0x

Maminka vyklopila kompot, ze kterého ulila šťávu, do mixeru, nalila do krabiček a dala na mražák. Já jsem v pátek rozvařovala meruňky na polití meruňkových knedlíků. Kapka vody a hodně cukru. Zůstalo mi, tak jsem to dala do krabičky namrazit. Fajne! Fajne a dobre! ;)

asiasi*

Meruněk máme letos málo, musím kompot a džem, ale na dřeň v těchto dnech zpracovávám višně - pomačkám s cukrem a dávám do kelímků zamrazit. Je to fajn do pohárků s bílým polárkáčem, jak barevně, tak chuťově.

doplněno 22.07.13 17:10:

Zapomněla jsem napsat, že višně jsou vypeckované

kiozfff
hodnocení

0x

Někdo dělá domací meruňkovou dřeň jen tak, že nechá zmrazit půlky či čtvrtky meruněk a ty následně nechá povolit v lednici na teplotu odhadem -2°C (prostě už začínají měknout, ale ještě jsou tvrdé) a ty stačí rozmixovat. Vznikne tak spíš sorbet než klasická dřeň, protože je to nadýchané jako zmrzlina. Ale je potřeba mít pořádný mixér!

hodnocení

0x

nový poznatek (recept): meruňky rozemlet na mlýnku na maso a hotovo. Pokud jsou meruňky méně sladké lze dosladit. Cukr také pomůže k tomu, aby to nezmrzlo tzv na kost. Mě osobně se osvědčilo je nechat přejít varem (ale přicházíte o vitamíny) - použil jsem zbytek uvařené marmelády, co se nevešlo do skleniček :). Meruňková dřeň je moje hned druhá nejoblíbenější po jahodách :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma meruňková dřeň

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]