Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsme trhali třešně, pár sklenic jsem zavařila a ze zbytku se chystám udělat džem. Jak mám postupovat a co použít? Stačí nějaký želírovací prostředek nebo musí být i kyselina citronová? Jaké jsou názvy želír. prostředků? Děkuji
Omyté, vypeckované třešně dám do kastrolu, pomačkám šťouchadlem na brambory, povařím a přidám cca 7O dkg cukru a pektogel, míchám a povařím do zhoustnutí / odeberu si lžičku na talířek a necham vychladnout a vidím jak je tuhá/. S přidáním kyselny citr. se mi zdála pikantnější, ale lepší by bylo smíchat s višněmi nebo angreštem. I tak není nejhorší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.