Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
První možností je, pokud užíváte hormonální antikoncepci, nepřerušit užívání a pokračovat dalším platíčkem.
Druhá možnost - zajít k lékaři a prášky na oddálení si nechat předepsat. Já jsem kdysi takto od lékaře dostala předepsaný Norethisteran. Začala jsem užívat asi 3 dny před plánovaným počátkem menstruace a brala jsem ho celou dobu, po kterou jsem chtěla menstruaci oddálit. Volně prodejné tyto léky dle mého názoru nejsou.
A neužíváte náhodou HA, která obsahuje i placebo tabletky? Ta se sice užívá nepřetržitě, ale placebo tabletky neobsahují účinnou látku a normálně dochází ke krvácení. Ty tabletky tam jsou jen proto, aby žena pak nezapomněla vzít tabletku z dalšího balení ve správný den. Pokud je to tak, pak se placebo tabletky vynechají, nedojde tedy k menstruaci a začne se daší platíčko.
Mimochodem se dost divím, kolik dotazů k užívání HA tu je. Buď jí užívají samé negramotné osoby, co nejsou schopné pochopit psaný text, nebo se ani nenamáhájí s přečtením příbalového letáku, protože tam jsou všechny možnosti jasně vysvětlené. V tom případě bych radila spíš než HA rovnou sterilizaci, protože jinak nám vyroste další generace poloblbů, ono je to totiž dědičné.
Myslím, že Vám gynekolog norethisteron nenapíše, když máte HA. Norethisteron se píše těm, co antikoncepci neužívají...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.