Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smějou se mi že jsem tlustá

Od: rukiruki odpovědí: 28 změna:

Ahoj, mám problém s kterým nejsem spokojená ani já ani moje máma a ségra. Smějou se mi že jsem tlustá. Vím to o sobě a snažím si to moc nepřipouštět,ale prostě to nejde. Dneska jsme šly s matkou a se sestrou koupit pro mě rifle. Vybrala jsem si elastické, v kterých jsem se prostě cítila pohodlně. Vyzkoušela jsem si je. Pak začal ten problém,který se budu snažit spravit tím že nebudu jíst. Máma i ségra se mi smály, že jsem tlustá a to mě celkem zabolelo. Rifle jsem dala zpět na své místo a odmítala jsem si vyzkoušet jiné. Bylo mi to moc líto. Nasadila jsem si brýle a odcházela z obchodu v pomalé chůzi za matkou. Tekly mi slzy. Nečekala jsem to. Je mi 15 a poseldní dobou si všechno víc připouštím. Proto od zítřa začnu sportovat jak nejvíc to půjde a nebudu jíst. Víte, strašně si přeju být hubená. Mít tak 45 kg. Bohužel k té váze nikdy nedospěju. Měřím 160 a vážím 62 kg. Vím že je to hodně a je to na mě vidět.

Mohli by jste mi poradit jak bych docílila váhy aspoň 50kg klidně i míň? A hlavně jak si ji udržet? Chtěla bych svojí psotavu změnit..

Promiňte za obtěžování přiblblé náctileté, ale musela jsem se svěřit.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x

Na výšku 160cm není váha 62kg nijaká tloušťka. Matka i sestra jsou s prominutím blbky. Řekla bych jim, že hlavně že ony dvě jsou krasavice a jestli ti chtějí vypěstovat anorexii, na kterou se mimochodem může i umřít, tak ať pokarčují. Jestli chceš zhubnout, tak hlavně nepřestávej jíst. Nepřejídej se, vynechej sladké, jez málo a často a začni cvičit. Třeba běhat, dlouhé rychlé procházky, brusle, plavání.

rukiruki
hodnocení

Máma má nadváhu a sestra je hubená. Váží míň než já o to jí je 30 let..Právě proto se sebou nejsem vůbec spokojená..

hodnocení

3x

Ahoj. Máma a ségra si zřejmě neuvědomily, že jsi nyní v citlivém věku a všechno si bereš hodně k srcdi. Věřím, že Tě to hodně zamrzelo, ale tak doslova to zase neber. Tlustá nejsi, jen jim vyklouzlo něco moc nevhodného. Určitě je nenapadlo, že z toho budeš mít takové psychické dilema. Pokud chceš svoji postavu vylepšit, je to vše o stravovacích návycích, dodržování pitného režimu (žádné sladké limči, coca-coly atd.) a hlavně zařadit pohyb. I svižná procházka denně se počítá. Jinak se hýbej tak, jak Tě to baví. Jsi ještě ve vývinu, takže Tvoje postava se ještě změní a když na ní zapracuješ, abys ji zpevnila, budeš kočka. Mít 45 kg, by dobré nebylo. Štíhlost je něco jiného, než vyhublost. Z toho mne pojímá hrůza, když vidím, kam některé ženy dohnala touha po štíhlé postavě (anorexie, bulimie..)To je o zdraví. takže vezmi rozum do hrsti. Tlustá nejsi, když mákneš na zpevnění postavy, budeš vypadat hned jinak. Ale žádný mindrák z toho neměj. Důležité je, abys byla zdravá a cítila se dobře ve svém těle Ty. A ano, měj se ráda za každé okolnosti, ab z Tebe vyzařovala pohoda a pozitivní energie. Lidé Tě budou mít rádi víc, než zamindrákovanou hubendíru, která počítá sousta a je posedlá svojí váhou. Ber to z nadhledem, vážně nemáš důvod vyšilovat..

martinaa*
hodnocení

3x

Největší blbost, která se bůhvíproč stále drží v mozku lidí, je nebudu jíst = zhubnu. Případně budu cvičit do roztrhání těla a zhubnu taky. Protože jsem se roky zabývala vrcholovým sportem, dovolím si k tomuto něco napsat.

1) přestaneš jíst a tělo si začně tím vc ukládat tuk na horší časy. Jez pravidelně, aspoň 6x denně malé porce, každý den dostatek zeleniny a ovoce. Bílé pečivo, sladkosti a limonády vyřaď z jídelníčku (stačí malá sladkůstka obden).

2) začneš cvičit a tělo nebude vědět, co má vlastně dělat. Začne být unavené, přetažené a začne brát energii ze svalů, ne z tuků. Aby se správně hublo, postačí 3x-4x týdně rozumná zátěž - hodinka a půl na kole, bruslích, plavání nebo běh. Tyto sporty jsou na hubnutí ideální. Případně orbitrek, taky parádní. Hodinka 4x týdně a výsledky jsou vidět brzy.

3) nedívej se na kila, ale na centimetry. Jakmile začneš sportovat, tělo se zpevní a protože jsou svaly těžší, než tuk, možná ještě přibereš. Postava se ale bude formovat a centimerty v pase, přes boky a zadek budou mizet.

4) aby váhu udržela, musíš kompletně změnit styl života a nebrat to jako nějakou dietu, ale jako svůj "nový životní styl". Ten, kdo vyřadí z jídelníčku nepotřebné sladkosti a kdo se najde ve zdravém sportování, je zdravé štíhlosti o dost blíž než ten, kdo se cpe hambáčema, leží na gauči a brečí, jak nemůže shodit.

doplněno 21.07.13 11:57:

Aspoň něco:) Kdyby nebylo žádné jiné možnosti, tak třeba doma vyběhávej schody.. na postavu také super.

Ale že ve městě nemáš moc velké příležitosti sportovat, tomu nevěřím. Právě ve městech je na každém rohu nějaká posilovna, také třeba máte cyklostezku, běhat se dá po městě (jeho periferii) taky.:)

Kdo chce, najde si způsoby.

rukiruki
hodnocení

Neříkám že sem vrcholová sportovkyně, ale sport mě baví. Táta kdysi hrával fotbal, takže jsem do sportu a hlavně do fotbalu poblázněná. Přes prázdniny jezdim na kole, běhám, plavu. Horší je to potom přes rok. Ve městě nemám moc velké možnosti sportovat. Takže tam občas chodím na brusle občas i do posilovny. Od září si chci koupit pernamentku a začít chodit tam.

rukiruki
hodnocení

posilovny tu jsou všeho všudy jen dvě. a u nás ve městě kolo nemám. nechávám si ho na chalupě.

jodo*
hodnocení

1x

Při téhle výšce je to jen velmi mírná nadváha, skoro nulová.

pacourek*
hodnocení

1x

Chyba,chyba tento postup vede k více kilům.V první řadě se přestan stresovat a přímy tělo jaký je Pak si rozvrni jak budeš jist .Musíš si rozvrhnou denní jídlo na 5 dílů .Poslední díl 3 hodiny před spaním ..Nejíst nebo nepravidelně jist je horší než přejídaní .S pohybem začni pomalu .nejdřív jít krátkou trasu a pak ji prodlužovat

manasek*
hodnocení

1x

K tvojí sestře ani mamce se nebudu vyjadřovat, nechci být sprostá.
K tvojí váze, není to vůbev velká nadváha. Jestli chceš vážně zhubnout, tak je důležité jíst pravidelně asi 6x denně a vypít každý den alespoň 2l. Nemusíš se ani moc omezovat v tom, co jíš, ale samozřejmě se v 10 večer nepřejídej sladkostmi, ap. Taky není důležité každý den běhat a jinak výrazně cvičit. Udělej si to zábavnější formou, chod několikrát týdně na procházky, vyjeď si na kole, bruslích nebo si jdi zaplavat.
Chce to čas a hlavně si to nějak zpříjemnit, ať ti to po týdnu neleze krkem.;)

hodnocení

1x

Nebudu ti radit, jak zhubnout, i když podle míry a váhy to nemáš ani moc zapotřebí. Ale třeba brzo zjistíš, že je důležitější, co má člověk v hlavě než to, jak vypadá.

Každý jsme prostě nějaký, za pár let se vdáš a budeš mít úplně jiné starosti. A nebo kolo sebe vidíš samé krasavice a playboye?

Klidně si běž zaběhat a začni třeba se zeleninou, ale nepřeháněj to. A nauč se odpálit ty hlupáky, kteří si myslí, jak jsou vtipní, když dělají narážky na tvoji postavu. Věř mi, mít sebevědomí je lepší, než si ničit tělo.

eulalie*
hodnocení

1x

Mně to nepřijde, že jsi tlustá. Možná trošičku plnější, ne jako ty vyhublé kostry anorektičky. Podívej se, teďka jsi ve vývinu, vůbec nemysli na to, že bys měla hubnout. Nemůžeš mít 45 kg při výšce 160 cm, to bys opravdu byla anorektička. A víš jak anorektičky končí? Umřou, pokud nezačnou normálně jíst a neléčí se na psychiatrii. Takže si z toho nic nedělej. Je pravda, že to od tvých nejbližších příbuzných nebylo příliš citlivé. Smály se ti, a to bylo od nich velmi velmi ošklivé. Já osobně si myslím, že z těch kil navíc vyrosteš, tedy pokud budeš pořád tak nějak normálně jíst a nepřijídat se. Takže moje rada - nesnaž se zhubnout, spíš jez tak, jak jsi zvyklá, a sem tam přihoď nějakou tu procházku, nebo jiný pohyb, co tě baví. Nemusíš zhazovat kila, ale pohyb ti udělá dobře, svaly zpevní a opticky budeš vypadat štíhlejší. Nesnaž se držet přísnou dietu, v tvém věku je to na nic, protože tvoje tělo potřebuje živiny pro růst a dospívání. A tvoje mamina a sestra jsou (promiň mi to) trošku prdlé, že se ti smály.

hodnocení

1x

Je Ti patnáct. Tvoje výška v poměru s váhou, kterou uvádíš, je opravdu na té hraně. Není pravda co jsem četla výše. Dříve se to tak bralo, že kolik měříš, tak poslední dvě číslice má být Tvá váha. Ale tohle pravda není a Ty to víš, neboť to vidíš, nejsi slepá a máš doma zrcadlo. Tvé rozhodnutí je správné. Snaž se jíst jinak. anebo méně. Odřekni si sladkosti, omáčky, knedlíky a tak dál... Vím, není to jednoduché, ale je to fakt v tom jídle. Ono to totiž je v tom, kde jsou kila uložena. Pokud je to to souměrné, všechno je v pohodě, ale pokud má někdo problém ten, že je štíhlý do pasu a od pasu dolů (což bude asi Tvůj problém), je to horší, tak se trápí. Ale jak jsem uvedla na začítku. Je Ti jenom patnáct let, jsi ve vývinu, to se srovná. A nebreč, nesmutni. Určitě se snaž méně, anebo jinak jíst. Někdo může zbaštit deset kremrolí po obědě, a nic se neděje, a někdo okolo kremrole jenom projde a už má kilo nahoře. Je to příšerně složité a individuální. Ale neboj, dostaneš se z toho.

Co se týče reakcí Tvé maminky a sestry, tak to je mi dost divné.

hop®
hodnocení

1x

Vezmu to od konce, neomlovej se za obtěžování, snad nejsi přiblblá, snad Ti někdo poradil nebo poradí něco rozumného.

Mám kamarádku, která má nemocnou štítnou žlázu, takže její tělesné proporce jsou ještě "horší", než ty Tvoje.

Při výšce asi 175cm ji váha 110kg vadila, nikdy moc "nežrala" a vždycky sportovala, akorát nikdy nijak moc nezhubla. právě díky své zdravotní indispozici. Potom se s podobně postiženou kamarádkou přihlásila do jedné TV soutěže, kde pod odborným dohledem a před kamerami během několika týdnů shodila asi 20kg. Dnes to s odstupem času hodnotí tak, že váhový úbytek byl výsledek spíš stresu z natáčení a řevu režisérů, než kvůli jakési zdravé stravě...

Tím, vším chci říct, že v životě nakonec nezáleží na tom, jak člověk vypadá, ale co má v srdíčku. Mimochodem ta holka, o které jsem zde psal, je už mnoho let moje NEJlepší kamarádka, které se můžu svěřit s čímkoliv, a pokud mám problém, tak vždy pomůže - třeba aspoň psychickou podporou...

xixi*
hodnocení

0x
Nejist a cvicit "jak nejvic budu moct" neni chytre reseni. Resenim je zamyslet se: jis vic nez ostatni? Jis nezdrave veci? Mas dost pohybu? Neni duvodem vyssi vahy treba problem se stitnou zlazou? Treba nepotrebujes hubnout, ale zmenit zivotni styl. Jist zdraveji a vice se hybat. Muzes to zkusit sama, nebo se poradit s tvym doktorem. Kazdopadne nechapu, jak se ti mohou mamka a sestra smat. Meli by ti byt spis oporou. Drzim palce, at se ti podari zmenit zivotni styl aby ses citila zdrava a krasna.
rukiruki
hodnocení

Já jím celkem zdravě, občas tam tedy to nezdravé jídlo je taky. A jím asi tak 5 až 6 denně...

xixi*
hodnocení

0x
A nezapomen dostatecne pit.

lidus*
hodnocení

0x

Začni se mít ráda, říkej si jsem krásná holka, začni jíst méně a trochu pohybu a nejlíp když se poradíš s lékařem abys tu za chvíli nebyla s dotazem, co mám dělat jsem anorektička-bulímička. Hlavně se obloukem vyhni všem tabletám a nejedění, teď v létě jde hubnout snadno, všemožné zeleninové saláty, kousek ryby, plátek masa a hodně neperlivé a neslazené vody, plavat, jezdit na kole a nevážit se každý den. Maminka a sestra jsou štíhlé? Bylo od nich velmi hloupé když se ti smály, měly by ti spíš zvednout sebevědomí. Držím ti palce a ozvy se jak to jde.

noxyr
hodnocení

0x

Ahoj,

doporučuji začít tady. www.cviceni-doma.cz Jsou tam návody jak cvičit, zdravě jíst a jak normálně zhubnout. Sám podle toho jedu už 8 týdnů a mám 6 kg dole a i okolí si všimlo, že se mi rýsuje postava. Ten pocit za tu dřinu stojí.
Takže pokud chceš se sebou něco udělat, začni tam. Ne zítra, ne potom, ale teď!

smoulinka*
No jenze ja beru antikoncepci bez prestavky takze me zustane jedina moznost a to ty tabletky. Dekuji zajdu si je predepsat

hodnocení

0x

Kila vůbec neřeš. 62 kg na 160 cm není žádná extra váha. Navíc záleží na typu postavy. Vzhledem k tomu, že jíš dostatečně často, stačí možná jen trochu změnit skladbu stravy a více sportovat. Něco málo možná shodíš, ale především nabereš nějaké svaly - opticky tedy zhubneš, i kdybys zůstala na této váze (svaly mají větší hustotu než tuk - při stejné váze je menší objem). V žádném případě se nepokoušej shodit na 45 kilo tím, že nebudeš jíst!

iz*
hodnocení

0x

K postavě a cvičení už ti napsali přede mnou.

Já se zastavím u toho výsměchu. Nedovedu si představit, že by se ti matka a dospělá sestra smály kvůli postavě.

Není možné, že jim jenom něco přišlo k smíchu, nebo že sis něco mylně vysvětlila? (Výsměch bych čekala od puberťáka, od dospělých nikoliv.)

Také jsi jim mohla momentálně přijít legračně v těch elasťácích. (Nepatrně plnější postava nevadí, pokud víš, co si k ní můžeš dovolit.)

Vážně si nemyslím, že by se ti lidé, kteří tě mají rádi, mohli posmívat.

rukiruki
hodnocení

Nebyli to elasťáky jakož takové, ale rifle, které byli elastické. Smějou se mi kvůli postavě furt, ikdyž ví že mě to sere. Proto se snažim jíst zdravěji než předtím.

nicolege
hodnocení

0x

Má milá zlatá :)

Já ve svých 15 letech měla při výšce 165 cm 80 kg. Taky jsem si s tím dělala hlavu, děcka na základce s emi smáli. Pak přišla střední a všichni mě brali takovou, jaká jsem byla, a přesto jsem s tím něco začala posléze dělat už kvůli zdraví. Ale ono to šlo samo dolů i s nervy ze školy, přestup na gymnázium byl nelehký.

Ovšem, tím, že nebudeš jíst, nedocílíš absolutně ničeho. Možná zhubneš, ale vše ti vyletí zase zpět a možná výš, tomu se říká jojo efekt.

Pokud můžu radit: nemáš-li problémy se srdcem, zkus cvičit podle Jillian Michaels (30 day shred). Videa jsou na youtube. Můžeš se o tom něco dozvědět i tady : http://freshlili.blogspot.cz/2012/01/funguje-jillian-michaels-30-day-shred.html

Já s Jillian zhubla krásných 10 kilo. :) Nepřej si být úplně hubená. 45 kilo je málo, to budeš jako z koncentráku! Zaměř se hlavně na to, co jíš. 80% úspěchu je vždy ve správné výživě, také pij hodně vody, ale střídej to i s minerálkami, rprotože samotná voda odbourává minerály a sůl z těla. Jez pravidelně po menších dávkách a snaž se neuklouzávat na sladkostech a tučných věcech.

Půjde to těžko, chce to pevnou vůli. Žij zdravě, bez stresu, cvič a půjde to :) Ovšem, podívej se na své předky, rodiče, jejich rodiče, jestliže je z nich někdo při těle, tak to můžeš mít genetické a nezhubneš ani kdyby ses do země propadla, jedině liposukcí nebo stáhnutím žaludku, ale to ti nedoporučuji! Najde se někdo, dko tě bude milova,t takovou jaká jsi. Krev a mlíko!

Přeji hodně sil!

dominik007*
hodnocení

0x

Čau,

tak prvně, jsi tlustá, ale chceš to změnit, to se dnes u mnoha žen nevidí, či slečen.

Bod č.1

tyto výsměchy ber jako plus že jsis uvědomila svou váhu a rozhodla ses ji řešit. Přeci jen bys za pár let měla problémy se srdcem atd. Ale zpět k bodu jedna, takže to že se ti lidi smějou, vem jako plus a jako palivo pro cvičení a práci na sobě, a až budeš štíhlejší (nemyslím kost a kůže) tak jim poděkuj za to, protože se teď už cítíš líp (myslím až to shodíš, uvidíš jak někteří budou pěnit).

Bod č.2

rozhodně nepřestávej jíst! Je to první chyba všech co začínají chudnout, tělo strádá a navazuje veškerou stravu do těla, takže začneš tloustnoust rychleji.

Bod č.3

pokud je to stravou a né vodou (pozor může se ti v těle ukládat i voda) tak začni omezovat stravu, pomalu. Ale nepřestávej jíst

Bod č.4 pokud možno hýbej se, pokud nemusíš sedět tak jdi něco dělat, plavat, choď pěšky, musíš rozproudit tělo. Ale zase, nic nepřeháněj, nadměrná námaha ti nepomůůže jen uškodí. Ty kila můžeš shazovat i rok dva ale stojí to za ten výsledný efekt.

Třeba se foť každý den...ono pak za rok po cvičení budeš koukat co jsi měla na sobě. A taky si piš váhu. Váži se vždy ráno (před snídaní)

prozatím tolik.

Takže, posměšky ber jako plus, a v psychice nastavit, že chceš chudnout a schutí do toho, a půl bude hotovo

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "rukiruki"

- tlustá nejsi - ale trochu shodit bys mohla - zkus jíst méně tučná a méně sladká jídla - nic z toho k životu nepotřebuješ. A zkus trochu cvičit a více chodit - to nikdy neuškodí!

- Maminka i sestra se Ti možná posmívají i proto, že Tě chtějí donutit, abys trochu zhubla - pořád lepší - nežli kdyby se Ti začali posmívat spolužáci! Tak ahoj. Marcela.

doplněno 07.08.13 16:29:

- pokud Tě to trápí - jsi na dobré cestě! - je škoda, aby už takto mladá holčina kynula a kynula.

- Už se zde na Poradně někdo ptal - prý cvičí a sportuje a nechápe, proč na sebe mladé ženy nehledí!

- Souhlas - co je platné mít "dobré srdce" a pěkné a drahé šaty - když jsi tlustá! - Mladé holky zhubnou snadněji, nežli staré - nenechej to dojít moc daleko - bude to pak horší.

Podle mého názoru dělají maminka a sestra moc dobře - že se Ti posmívají! - dokud je to v rodině - chtějí Tě donutit zhubnout - můj partner mne taky nijak nešetří, když se mu na mně něco nelíbí a chce mne donutit k nápravě. - Sice se chvíli rozčiluju, ale pak mu musím dát za pravdu - a začnu to řešit.

- tzv. "mazání medu" kolem úst Ti nijak nepomůže - k ničemu Tě nenutí a jenom Tě utvrzuje ve Tvé lenosti. No, přemýšlej - tzv. léčba šokem je podle mé zkušenosti docela účinná. Marcela.

emilka12*

Ruki já měla v devátej třídě 85 kilo ,Co to je ty dvě kyla nadváhy.Jenže mě se nesmála máma ale děcka ve škole.Od tvé mámy to není pěkné že se ti směje.Když chceš zhubnout tak omez těsoviny ,sladké a tučné.Jez víc ovoce a zeleninu a nejvíc se hubne po mrkvi,ta nejvíc odvádí tuky z těla,taky se musíč dát na cvičení .

doplněno 29.07.13 14:43:

A mámě řekni že tě utvořila ona a js taková jakéi geny ti předaly rodiče.A třeba to tak ani nemyslela jen tě to urazilo.

72mona3*
hodnocení

0x

Vše už bylo řečeno - celoživotní úprava jídelníčku a dostatek pohybu.

A jen tak mimochodem: bylo by to strašně nudné, kdyby byli všichni krásní a hubení...a čemu bychom se posmívali pak? *mala*

Jsme bombardováni vyretušovanýma fotkama překrásných modelek a modelů - pokud možno v sexy plavkách - ale skuteční lidé jsou jiní. Skutečný člověk je tvoje sousedka, spolužák nebo třeba tvá máma. Jak se může vůbec posmívat?! Každý kráčíme do života s jinou genetickou výbavou a nemáme možnost to změnit, jen tomu trochu pomoci. Většina z nás se ani náznakem nepřiblíží tomu retušovému trendu z časopisů, pokud nechceme vydělávat právě jen na to. A ani pak z nás postě nebudou sexy 40ti kilové prsaté blondýnky na azurových plážích...Tak tě prosím: promysli si, jestli si chceš užívat život, nebo si prostě jen užívat před zrcadlem...

eminkaa13*
hodnocení

0x

Můžu říct jen to, co už tu pár lidí napsalo, určitě nechtěj zhubnout tak, že přestaneš jíst a ještě k tomu se začneš hýbat, pokud se ti takhle podaří shodi budeš jen unavená, psychicky a pak i fyzicky odrovnaná a bude to jen jeden velký jojo efekt... Vím, že je to na psychiku těžké, obzvlášť, když tě ještě takhle doma shazují, ale má rada je zkusit si zajít na konzultaci do nějakého poradenského centra, zkušenost s poradenstvím mám s centrem svet-zdravi.cz, sice to není zadarmo, ale změří ti tam všechny hodnoty, takže zjistíš, kde je vlastně chyba, poradí ti, co s tím dělat, pomohou sestavit jídelníček a pokud budeš trpělivý a vytrvalá, výsledky se časem dostaví a budou trvalé ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Jillian

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]