Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám menstruaci, ale s kamarádkou jdu do bazénu. Jenže já "s tím" budu v u vody poprvé. Tampon si zavést umím (sice mám na kalhotkách vždycky třeba pár - dvě tři - kapičky krve, ale to je spíš tím, že jsem se špatně utřela po malé), však bojím se, že až budu sjíždět tobogán, tak se ten tampon nějak uvolní. Nemůže se to stát?
A ještě se chci zeptat, jak často si tampon u vody měnit... Já totiž fakt nevím. Bylo mi řečeno, že vždy, když vylezu z vody. Ale to když třeba půjdu na ten tobogán a budu tam stát frontu (cca 5 lidí, je prudký, tak tam moc lidí nechodí), tak si ho taky musim vyměnit? Nebo když budu chodit z bazénu do např. výřivky... To stačí jen když půjdu z vody na delší dobu, že ano?
Menstruaci už moc silnou nemám, mám to čtvrtým dnem.
Je mi 14...
Děkuju za rady, tipy...
Myslím, že s tamponem bys to 4 den už nemusela tak řešit , vše bude v pohodě - užij si den .Než půjdeš z koupáku tak si ho vyměň a pohoda.
Ano, a moc to nepřekáželo.
Přesně tak. Tampon stačí vyměnit, až půjdeš z koupáku. Neboj se ani tobogánu. Klouzat budeš po plavkách a šňůrka by musela být dle mě docela dlouhá, aby sis na ní nějakým způsobem sedla a tím se ti tampon vytáhl
Pamatuju si, jak jsem kdysi naučila používat tampony mojí mamku..byla vždycky proti a abych je raději nenosila... dneska už si měsíčkama taky nenechá kazit koupání
Šňůrka nemusí nikde čouhat, je to i nepraktické. Stačí jí smotat a zastrčit jen na kraj, tak aby byla lehce nahmatatelná. Pak nikde nekouká a žena si na ní nečůrá.
Jinak také nevidím důvod, proč se v době menstruace omezovat. Vždyť proto také byly tampony vynalezeny, protože ženy musely i v době menstruace normálně fungovat. Copak on se někdo ptá plavkyně, jestli náhodou nemestruuje a může trénovat? Nebo na Olympiádě, žena se připravuje dlouhá léta, dostane se do kvalifikace a pak pardón, mám menstruaci, takže nepůjdu do bazénu, příští šance za 4roky. Vždyť je to padlé na hlavu, není jediný důvod, proč neplavat nebo nejít na tobogán.
Ne, na takové případy byly právě vynalezeny tampóny. Copak lze menstruaci oddalovat do nekonečna, při každodenním trénování?
Ne, vždycky radši do bazénu nechodím.
Myslela jsem tím tu Olympiádu, nebo závody, nikoliv trénování.
Jednou jsem si nechala předepsat Norethisteron, měli jsme jet na dovolenou, ale tak špatně, jak mi tenkrát bylo, a celou dobu užívání takové křeče, že už jsem to nikdy potom neudělala. A nedovedla bych si představit v takovém stavu sportovat - já jsem nemohla ani chodit a chtěla jsem umřít, ale hlavně že jsem byla u moře s oddálenou menstruací
Ne, vždycky radši do bazénu nechodím.
AhojJak již zde bylo řečeno,je možná jakákoliv infekce,ale pokud z ní obavy nemáš,tak jdi.Ovšem,ten tobogán bych nedoporučovala.
Holky si teď v letních měsícíh hodně pochvalují kalíšek - místo tamponů - nemáte s tím někdo zkušenost? : )
S kalíškem zkušenost mám... je super, stačí měnit po delší době než tampón, problém je, najít správnou velikost a výrobce. Já měla ladycup, ten menší, protože podle návodu k výběru to měl být ten pravý, ale bohužel nebyl. Byl malý, takže se protáčel a podtékal a jelikož stojí kolem 500, tak je to celkem drahá sranda zkoušet, který padne správně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.