Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi spat. Co mam delat?

Od: klarca* odpovědí: 18 změna:
Ahoj jmenuji se klarka.
Mam velky problem uz tyden mi nejde spat s tezi usnu az po pulnoci. Je to hrozno chce se mi spat ale nejdete. Mamka mi rika ze mam vypit horke kakao ze to prej pomuze, ale me to nepomaha. Tak chci radu co mam udelat, aby jsem rychle usnula.i

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

2x

:( zkus před spaním čajík z meduňky, mě to moc pomáhá..

ron*
hodnocení

2x

Klárko, řekla bych, že časem se to samo srovná. Nemůžeš týden spát kvůli pocitu, že končí prázdniny a začíná škola. Dodržuj pravidelný režim, choď spát a vstávej ve stejnou dobu i o víkendu. Zvykneš si na jiný režim než volný prázdninový, vše bude zase vpořádku.

vlasatec*
hodnocení

1x
Dlouhou procházku před spaním, v posteli jen spát a nedělat tam nic jiného přes den. Před spaním pořádně vyvětrat, přes den sportovat. Mě pomáhá medunkovy čaj a právě ta procházka.

praivo*
hodnocení

1x

Jakou máš v ložnici teplotu? Doporučuji ne víc než 20 °C. Okno si nechávám zavřené, aby mi do pokoje nenalétali mouchy a komáři.

Rádio bych nechal vypnuté, aby pak v noci nerušilo zbytek rodiny, případně si pustil něco z internetu a na počítači nastavil vypnutí třeba po hodině.

Zkus ráno trochu dřív vstávat.

Co se týče aktivit během dne, mně stačí chození mezi budovami školy (denně asi 4 km), případně krátká projížďka na kole (20-30 minut) nebo něco podobného.

Předpokládám, že nebereš žádné léky (ani ty "zaručeně přírodní").

zajixxx*

kdyby jsi měla o pár let víc, tak bych doporučil čaj se slivovicí, případně pár piv xDDDD

praivo*
Pozor na umístění odpovědi :)

martinaa*
hodnocení

0x

Klárko, a co přes den děláš? Máš nějakou fyzickou aktivitu, sport apod.? Kdy vstáváš, kdy chodíš spát? Pokud třeba přijdeš ze školy a jen sedíš doma, tak se tělo prostě nevyřádí a i když se ti chce spát, nejde to.

repkin*
hodnocení

0x

Nevím, kolik Vám je. Důvodů může být několik, špatná poloha v posteli, špatná tuhost matrace, špatně naklepaný polštář popř. toho máte na sobě moc. Já také někdy nemůžu usnout sundám si tričko a pak usnu. Někdy také přetopená místnost takže pomůže otevřít okno. Někomu pomáhá mléko, koukat se déle na televizi, někomu jedno, dvě piva. Důležité je také přes den něco dělat, aby byl člověk v noci unavený. Zjistil jsem, že když jdu spát ve 21:00 hod, tak se přes noc budím a nejde znovu usnout, popř. jsem ráno unavený, když jdu spát mezi 21:30-22:00 hod, tak se přes noc až na vyjímky nevzbudím a spím krásně až do rána, že se mi skoro ani nechce vstávat, ale nejsem unavený. Dobrému spánku napomohou také dobré barvy v pokoji, vůně květin, popř. čerstvého ložního prádla a v neposlední řadě taky zvuk, někomu pomůže ticho, někomu tikání hodin, oddechování psa či partnera v místnosti apod. na každého platí něco jiného, základem je zjistit, co platí na Vás.

joudic*
hodnocení

0x

neprejidat se vecer, hybat se pres den atd, prej hermankovy caj

ramona

Ano stačí heřmánkový - kamilkový odvar ...pak se uvidí

pinkulinka*
hodnocení

0x

Nejjednoduší způsob je zajít za doktorem, který ti předepíše prášky.

martinaa*

Předepisovat hned prášky na každou blbost je ... blbost.

Notabene, když plno doktorů ani neví, co vlastně předepisuje.

klarca*
hodnocení

No jo to by jsem chtela udělat, ale mně je 12. A dvanactileta holka aby brala prasli. Trosku divne.

narf
hodnocení

0x

Mléko určitě, také čaj z třezalky...

hodnocení

0x

Zkus chodit spát malinko později než chodíš.
A k usínání si zapni rádio, ale ne na muzice, ale na jěakém povídání.
To mě totiž vždycky zaručeně uspí.

pt®
hodnocení

0x

"klarco", a jaký je důvod tvé nespavosti? Nezamilovala ses o prázdninách a myslíš na toho kluka? Nebo se bojíš něčeho ve škole, třeba šikany? Nebo koukáš na nějaké horory? Kakao na noc nepij ani nejez čokoládu, ale jak již někdo poradil, čaj z meduňky, nebo teplé mléko s medem. - pt

hodnocení

0x

Mléko s medem,nebo medunkový,nebo třezalkový čaj a pak si lehnout a číst.Mě teda čtení uspává.A jak už někdo psal,moc večer nejíst.

urtica
hodnocení

0x

Kláro,

mám podobný problém,ale je několik "fíglů", které používám a mohou to zlepšit. K těm patří: Hýbat se přes den, chodit spát vždy ve stejnou dobu, nespat přes den , i když ses v noc nevyspala - vydržet!, pořádně větrat, zatemňující rolety, špunty do uší, před spaním horká koupel a občas beru melatonin (nenávykový spací hormon, u nás volně nepordejný, ale dá se objednat na Slovensku). Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]