Nejste přihlášen/a.
Jakou máš v ložnici teplotu? Doporučuji ne víc než 20 °C. Okno si nechávám zavřené, aby mi do pokoje nenalétali mouchy a komáři.
Rádio bych nechal vypnuté, aby pak v noci nerušilo zbytek rodiny, případně si pustil něco z internetu a na počítači nastavil vypnutí třeba po hodině.
Zkus ráno trochu dřív vstávat.
Co se týče aktivit během dne, mně stačí chození mezi budovami školy (denně asi 4 km), případně krátká projížďka na kole (20-30 minut) nebo něco podobného.
Předpokládám, že nebereš žádné léky (ani ty "zaručeně přírodní").
Nevím, kolik Vám je. Důvodů může být několik, špatná poloha v posteli, špatná tuhost matrace, špatně naklepaný polštář popř. toho máte na sobě moc. Já také někdy nemůžu usnout sundám si tričko a pak usnu. Někdy také přetopená místnost takže pomůže otevřít okno. Někomu pomáhá mléko, koukat se déle na televizi, někomu jedno, dvě piva. Důležité je také přes den něco dělat, aby byl člověk v noci unavený. Zjistil jsem, že když jdu spát ve 21:00 hod, tak se přes noc budím a nejde znovu usnout, popř. jsem ráno unavený, když jdu spát mezi 21:30-22:00 hod, tak se přes noc až na vyjímky nevzbudím a spím krásně až do rána, že se mi skoro ani nechce vstávat, ale nejsem unavený. Dobrému spánku napomohou také dobré barvy v pokoji, vůně květin, popř. čerstvého ložního prádla a v neposlední řadě taky zvuk, někomu pomůže ticho, někomu tikání hodin, oddechování psa či partnera v místnosti apod. na každého platí něco jiného, základem je zjistit, co platí na Vás.
"klarco", a jaký je důvod tvé nespavosti? Nezamilovala ses o prázdninách a myslíš na toho kluka? Nebo se bojíš něčeho ve škole, třeba šikany? Nebo koukáš na nějaké horory? Kakao na noc nepij ani nejez čokoládu, ale jak již někdo poradil, čaj z meduňky, nebo teplé mléko s medem. - pt
Mléko s medem,nebo medunkový,nebo třezalkový čaj a pak si lehnout a číst.Mě teda čtení uspává.A jak už někdo psal,moc večer nejíst.
Kláro,
mám podobný problém,ale je několik "fíglů", které používám a mohou to zlepšit. K těm patří: Hýbat se přes den, chodit spát vždy ve stejnou dobu, nespat přes den , i když ses v noc nevyspala - vydržet!, pořádně větrat, zatemňující rolety, špunty do uší, před spaním horká koupel a občas beru melatonin (nenávykový spací hormon, u nás volně nepordejný, ale dá se objednat na Slovensku). Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.