Označení na mase

Od: Datum: 13.07.13 21:27 odpovědí: 5 změna: 14.07.13 09:26

V Albertu jsme prohlíželi novou řadu baleného masa označeného jako "Řeznický pult". Maso je v plastové krabičce, pod folií, na které jsou údaje o druhu masa, ceně a další. Na spodní straně je nalepená cedulka s dalšími údaji m.j. narozeno v:, vykrmeno v:, poraženo v:, bouráno v: - ve všech případech následuje vždy údaj Ceská Rep. /úplně takhle "česky" napsané/. Na dalším řádku výrobce: Hilton Foods Ltd Sp.z.o.o., celá adresa, Polsko, další řádek prodávající: Ahold Czech Republic, celá adresa, Brno. Máme tomu rozumět tak, že to převáželi rozbourané do Polska a tam balili / a možná dále "vylepšovali"/ a potom to zase vozili zpátky pro prodej? Jestli ano, tak je to na "hlavu". Nebo jak byste to chápali? Zrovna tak nechápu proč prodávají výrobek z mletého masa a ne maso mleté, nebo výrobek plec b.kosti a ne plec b.kosti. To asi aby s tím mohli manipulovat! Jak byste si to vysvětlili vy?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.07.13 21:32
avatar

Dávno známá věc, balí se v Polsku. Důvody? Asi nějaké jsou, nejspíš ekonomické. Logiku bych v tom moc nehledal.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: asiasi*
Datum: 13.07.13 22:08

ladinpraha- to máte pravdu - logiku to nemá, takové cestování masu na kvalitě nepřidá, balením u nás by byla práce pro lidi, ale jinak to musí být ekonomicky pro někoho výhodné, určitě ne pro spotřebitele, když kilogram masa v tomto případě vyjde na 216, Kč ...

Datum: 13.07.13 22:28
avatar

Není to "maso" ale "výrobek z masa" z toho důvodu, že to nesplňuje nějaké nařízení, určující, co lze označit za maso a co ne. Pravděpodobně bylo přidáno něco, co ve zvířeti normálně nenajdete.

Podobně jako někdy dávno diskuze o tom, co je "máslo" a co už "ztužený tuk". A ještě se tuším jednu dobu rozebírala zavařenina/džem/pomazánka.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 14.07.13 00:16
avatar
Proto se podobným obchodům obloukem vyhýbám. Pro maso a jiný mastný pochoutky chodím už pouze do jednoho malého řeznictví, kde sice zaplatím více, ale vím, že ta svíčkova chodila támhle po stráni a bucela tam a tenhle bůcek chrochtal opodál.
Ohodnoceno: 2x
 
Od: asiasi*
Datum: 14.07.13 09:26

Nakupuji podobně - maso mi zabalí u řezníka, uzeniny kupuji jen výjimečně, raději doma něco ukuchtím z masa. Do Alberta apod. občas taky zajdu,spíš prohlížím a sleduji ceny, abych byla v obraze a pro porovnání. Proto jsem pak asi udivená, i když je to zřejmě běžná praxe. Kompoty, marmelády dělám sama, v nakupování potravin jsem konzervativní, mám svoje vyzkoušené. Jsem zase o něco chytřejší.

doplněno 14.07.13 09:30:

Děkuji za odpovědi a vysvětlení

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.