Koláčky z taveného sýru

Od: Datum: 11.07.13 20:30 odpovědí: 3 změna: 14.07.13 23:18
avatar

Prosím kuchařinky o radu. Našla jsem zajímavý a jednoduchý recept na koláčky z taveným sýrem, herou a moukou. ten sýr mě v tom zaujal, neznám tento recept. Plní se povidly, tvarohem, či jinou nádivkou. ale našla jsem různé poměry, ale hlavně někde je hladká mouka, někde polohrubá. Proto se ptám, jestli zde není někdo, kdo má vyzkoušený recept, zda by neporadil. Chci toho dělat větší množství, a mám strach jestli se povedou. Děkuji za rady.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: martin1965*
Datum: 12.07.13 02:11

Jsem sice kuchař, ale odpovím. Slyšel jsem již o mnoha receptech s taveným sýrem, ale jsem k tomu trochu skeptický. Já bych nechal taveňáku jeho místo a to tam, kam se hodí. Byl vytvořen jako jednoduše roztíratelná varianta pravých sýrů, a proto je tak oblíbený, ale jako základní surovinu bych ho určitě nepoužíval - už jen kvůli jeho ceně. Je to naprosto zbytečné. Česká tvořivost sice nezná mezí, ale nakonec to stejně vede jen k přibližně stejným výsledkům, jako při použití pravých surovin. Snad jedinou výjímkou je jídlo zvané zbytkoš ( tj. jídlo vyrobené ze všeho dobrého, co zbylo z minulého dne, musí se sníst a jinak by se to stejně vyhodilo- tam se fantazii meze nekladou).

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 12.07.13 18:07
avatar

Teda - já jsem o takovém receptu nikdy ani neslyšela, ale otázka mně zaujala natolik, že jsem do vyhledavače zadala část dotazu "koláčky s taveným sýrem". Překvapilo mně, že se mi otevřelo množství odkazů s recepty. U každého z nich bylo v komentářích hodně chvály, ale zaujal mě komentář s tímto textem, který přesně vystihuje i moji myšlenku a konečně jistě i myšlenku předchozího rádce @martin : "Nechápu, proč použít zrovna taveňák. Recept pouze postrádá mléko v nějaké formě, protože tuku obsahuje až dost. Obdobné recepty obsahují jogurt, šlehačku apod., určitě bylo vhodnější použít třeba pomazánkové máslo (bez nezdravých tavicích solí)." Jo, tak to je přesně ono. A protože je zítra příležitost podávat nějakou dobrotu ohlášené návštěvě, jdu je vyzkoušet - ovšem s pomazánkovýám máslem. Věřím, že dobře dopadnou a vám děkuju za inspiraci. Zmatenka.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martinafmsezn
Datum: 14.07.13 23:18

Dělám je běžně, je to spíše cukroví a dělám je proto, že si nerozumím s kynutým těstem na koláče Recept: 1 tavený sýr 70% 100g, 30 dkg pol. mouky, 1 Hera. Smíchat, vyválet válečky a z nich nakrájet stejné malé dílky, z nich pak kuličky a pokládat na peč.papír na plech. Tvořítkem (např. obrácená lahvička od kapek v igelitu) vmáčknout důlek, do toho jakoukoli náplň (povidla, tvaroh, jablka, ořech) a péct jako cukroví, aby koláčky měly lehce růžové spodky. Teplé obalit v cukru moučce Snad potěším všechny baby, co jako já neumí kynuté koláče

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.