Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje nejlepší kamarádka (13) o sebe vůbec nedbá. Trochu vás seznámím se situací:
. je tlustá, a to hodně - když jsme dnes byly na koupálku, dva kluci se smáli, že je těhotná (vážně vypadá jak v devátém měsíci)
. nepoužívá deodorant, a tak má mokré fleky v podpaždí
. neupravuje si vlasy - když jde z baráku, neučeše se, vůbec jí nevadí, že když foukne vítr, má to rozházený a jde jí to do očí a všude jinam taky
. neholí se - ani nohy, ani podpaží
. nestará se o pleť - snad si jen občas umyje obličej
Mám ji ráda takovou, jaká je. Je fajn, je s ní legrace. Ale má nízké sebevědomí, řekla bych, že právě kvůli tomuhle. Mně je někdy i docela trapně, když s ní někam jdu. Ne že bych se za ní styděla, ale já se snažím postavu si udržovat, a když už je někde nějaká nedokonalost, umím to maskovat, antiperspirant používám vždycky ráno i večer, vlasy si pořád kontroluju v zrcátku, holím se každý den a šílím z každýho pupínku, takže si vedle ní sem tam připadám jak fiflenka a jí to taky nemůže být příjemné.
Dneska jsem jí navrhla, že bychom mohly chodit na aerobic, říkala, že uvidí, protože ještě bude mít dva další kroužky. Aerobic by jí trochu pomohl s tou váhou, ne?
Co se týká potu, tak jsem v Tescu jen tak ze srandy vzala antiperspirant a pěkně se s tím nastříkla, ona za mnou pak přiběhla, že co dělám, že se to nesmí, tak jsem jí taky nastříkla, a pak řekla něco jako "ten krásně voní, že?" a šla dál... Aby prostě pochopila, že to se používat musí, ale asi nic. :/
Vlasy před ní řeším furt, už jsem se jí i ptala, co si myslí, že by slušelo mě, já jí "naoplátku" řekla, co by slušelo jí. Asi jí ale nedošlo, že by se tak mohla ostřhat.
Chloupky jsme ještě neřešily, na to mě nic nenapadá :P To samé platí o pleti...
Prosím vás, nenapadá vás něco, jak bych jí mohla ještě nějak víc okatě naznačit, aby o sebe začala dbát? Kvůli sobě! :/
Ne, že bych obhajovala fleky v podpaží a podobné věci, ale upřímně... no a? Taky moc neřeším, v čem jsem oblečená nebo jestli mám učesané vlasy. Do města klidně jdu v teplákách a v tričku na spaní. Nezajímá mě, co si kdo myslí, takže nechápu, proč by to měli řešit ostatní.
doplněno 10.07.13 21:44:A tuplem ve 13 letech... to jsem lítala po městě v roztrhané mikině od hlíny a s klackem ("mečem") v ruce...
doplněno 10.07.13 21:53:Tak tím městěm myslím vesnici :D. Ale i tak. Někdy v 8. třídě jsem šla v teplákách a papučích do školy (omylem :D). A taky jsem to "přežila". Nechápu, proč to někdo vůbec řeší. Víc než tepláky a rozcuchané vlasy mi teda vadí "rádoby cool" lezoucí tangáče z bokovek a podobně.
Break, na první pohled je sympatické, že si děláš starost o kamarádku, ale ocení to kamarádka vůbec?
Podle mne se takhle cítí dobře, až jí to začne vadit, podnikne něco sama (nebo se tě zeptá na radu).
Ty bys ji jako její kamarádka měla respektovat s jejími klady i zápory a nevnucovat jí svůj pohled na to, jak o sebe má pečovat.
A zapamatuj si, že jedna z nejprotivnějších věcí je rada, o kterou ten, komu chceš poradit, nestojí.
Chtělo by to zamilovat se a děly by se divy. Já začala chodit na kosmetiku v 6 třídě jelikož tam pracovala matka spolužáka a on za ni chodil, ve třídě mě ignoroval ale tam to bylo jiné, žádní kluci co by se mu smáli.
doplněno 10.07.13 22:17:kolikokoli také jsem u babičky na vesnici chodila do krámu v modrých trenýrkách a tričku, dnes na chalupě se mi nechce převlékat a tak jedu 10 domů po ulici do krámu tak jak jsem doma-jela jsem 2X a už se raděj převleču a učešu oni tu všichni chodí načančanější než my v Brně a trochu jsem se styděla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.