Svíčková na smetaně

Od: Datum: 04.07.13 22:36 odpovědí: 17 změna: 05.07.13 17:51

Dobrý den. Chci se zeptat už dělam přřess 2 hodiny svickovou v troube a ještě nemam mekou zeleninu,jak je to možné.Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 04.07.13 22:59
avatar

Dobrý den, jsem v tomto laik, ale možná je tam málo vody, protože jinak se zelenina ve vodě vaří celkem rychle. Zdravím!

doplněno 04.07.13 23:07:

Tak to chtělo asi menší kousky zeleniny - měla by se rychleji povařit a změknout.

doplněno 04.07.13 23:23:

A nemá se ta omáčka také dát do mixéru? Asi po zchladnutí a pak znovu ohřát s masem.

doplněno 04.07.13 23:26:

Já bych to rozmixoval určitě a eventuálně potom ještě dovařil.

doplněno 04.07.13 23:32:

bonie - jako muž, technik a laik ve vaření bych to rozmixoval. Hlavně, lepší bude stejně až ohřívaná.

doplněno 04.07.13 23:45:

Nechci prudit, ale až to dovaříte a následně i sníte, tak se druhý den na WC podívejte, zda to úsilí stálo za tu námahu, resp. jaký je výsledek.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.07.13 23:03

Vody jet am dost je tam pulka hrnce vody.

Datum: 04.07.13 23:20

No to asi jo no,nakrájel jsem celkem velký kusy

Datum: 04.07.13 23:35

Mozna jsem to malo osmahl ze zacatku tu zeleninu,mela byt do zlatohneda a to jsem neu delal

Od: martin1965*
Datum: 04.07.13 23:08

Tak to máte asi vypnutou troubu. Neodpojili Vám náhodou proud? Nebo jestli nevaříte tu umělou, která se používá jako dekorace.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.07.13 23:14

To nemám,maso už je hotový davno,ale zeleninaj e taková tvrdá

Od: bonie*
Datum: 04.07.13 23:14

je v té vodě ocet?

doplněno 04.07.13 23:21:

zvláštní, nikdy jsem neslyšela aby maso bylo hotové a zelenina ne :(

Tak maso vyndejte, zeleninu trochu pokrájejte a dejte i s vodou do papiňáku, myslím, že tak 20 - 30 min by mělo stačit

doplněno 04.07.13 23:25:

tak když není papinák, tak jí prostě duste pod pokličkou na sporáku, pokrájet na menší a dusit až změkne

jinak to ted zrovna nejde

Myslím, že se to jmenuje halali, je to zeleninová směs pod svíčkovou, zkuste to příště použít místo klasické kořenové zeleniny :)

doplněno 04.07.13 23:27:

rozmixovat ... no do svíčkový to nepatří... lépe nastrouhat na jemném struhadle ale až bude měkčí

ale lepší je jí pasírovat

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.07.13 23:17

Ne není

Datum: 04.07.13 23:21

Papinák právě nemám

Datum: 04.07.13 23:23

Myslíte že by to slo rozmixovat i když je tvrdší?

Datum: 04.07.13 23:29

No právě jsem se díval na kluky vakci a ti to normalne rozmixovaly

Od: bonie*
Datum: 04.07.13 23:37

pak tedy už chybí jen - když nemáte tohle, dejte tam něco jinýho...

víte, já nekoukám na kluky v akci, jednou jsem viděla pořad s Babicou a to mi stačilo, já vařím po staru a podle toho vám radím, svíčková nejen jako od maminky ale jako od babičky... je svíčková

Když je to podle kluků v akci tak asi budete vědět, proč máte tvrdou zeleninu ;) Musel jste tam podle mně dát něco kyselého, třeba víc hořtice nbo já nevím co.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.07.13 23:39

Jo hořčice jsem tam dal dost no

 

Datum: 04.07.13 23:40

Ale jinak děkuji samozřejmě za rady

Od: bonie*
Datum: 04.07.13 23:43

takv tom případěmáte tvrdou zeleninu právě kvůli té hořtici, když je jí moc,m zelenina nezměkne. vyndejte jí z toho láku a dejte chvíli vařit jen trochu potopenou do vody. Mixér... no správná svíčková má být světlá a plavat v ní maličké kousíčky zeleniny, když to rozmixujete bude oranžová od mrkve. Ale asi se to dnes dělá.

Není zač a at se povede

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martin1965*
Datum: 05.07.13 00:56

A fakt to myslíte vážně?

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 05.07.13 17:51
avatar

Zeleninu na všechna použití vyrábím předem.Mrkev,celer,petržel,cibuli i se zelenou natí rozemelu a po asi půlhodinovém smažení s máslem a potřebným množstvím soli zavařuji pod víčka.Pak stačí potřebné množství zeleniny přidat do svíčkové a po přepasírování sítem je hotovo.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.