Co dobreho k snidani?

Od: Datum: 30.06.13 08:09 odpovědí: 12 změna: 03.07.13 09:04
Dobry den ja a moje familie snidame porad dokola rohlik,marmeladu,syr,sunku a salamy,palacinky nebo livance atd...A tak prosim o nejakou mnamku!Diky:D
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 30.06.13 08:11
avatar

Ted sem dostal chut na vajecinu. Respektive s vejci jdou delat ruzne varianty na snidani.

Ale stejne skoncim u kafe a musi mi to stacit.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 30.06.13 09:14

Tak míchaná vajíčka se slaninou nebo třeba jogurt s rohlíkem atd.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.06.13 09:59
avatar

Já dnes snídala pomazánku Neptun. Nejlepší je ji namazat na čersvý chleba, poklást narvrdo uvařeným vajíčkem a posypat jarní cibulkou. Sice píšou, že je pikantní, ale není. Je moc dobrá.;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.06.13 10:22
avatar

Jak už rádci psali, s vajíčky se nechají vykouzlit různé dobroty.

1/ Vaječné topinky: chléb /lepší se trochu už tvrdší/ nakrájet na krajíce, ty překrojit napůl. Do misky rozbít vejce, osolit, dobře rozšlehat. Připravit si pánvičku s rozpáleným omastkem, chleba omočit z obou stran ve vajíčku, dát do oleje a za chvilku otočit. Položit na papírové ubrousky /vsáknou mastnotu/. Vaječné topinky mazat kečupem, kremžskou či obyčejnou hořčicí, jak má kdo rád. Já nejvíc miluju navrch plátek rajčete a posypat drobně nakrájenou cibulkou. Mňam.:-P

2/ V hrnku rozšlehám jedno vejce, špetku soli, asi vrchovatou lžíci jemné strouhanky a 2 lžíce mléka. Já to dělám od oka, aby bylo takové přiměřeně husté těstíčko. Opět si rozpálím omastek a těsto vleju na pánev. Utvořím tvar elipsy /jako krajíc chleba/. Za chvíli obracečkou otočím, dopeču, dám na ubrousek. Potom položím na krajíc chleba. Potřít plnotučnou hořčicí, posypat mladou cibulkou, neuškodí plátky steril. okurky, rajčat, nebo steril. kapie. Hezká je i snítka petrželky. Říkáme tomu "vaječné řízky". Viděla jsem to i v "mlíčňáku", ale bylo to za sklem už takové ovadlé a unavené. Není nad čerstvé udělané doma. A není to žádná věda.

3/ Škvarková domácí pomazánka: škvarky umelu /pokud je nekoupím už mleté/, osolím, opepřím, přidám nahrubo nastrouhaný měkký salám, asi 2 nahrubo nastrouhané kyselé okurky, najemno nakrájenou cibuli, 2 vejce natvrdo - prolisované na tom kráječi na brambory do salátu a lžíci plnotučné hořčice. Vše dobře promíchat. Mažu na chleba a zdobím opet něčím zdravým a chutným - rajčátkem, petrželkou, jarní cibulkou...Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.06.13 10:47
avatar

V sobotu mě na chalupě budí bnučka slovy, dobré ráno babičko, rychle vstávej jdeme dělat míchaná vajíčka. Já nejraděj snídám chleba s křenovým pomazánkovým máslem a salámem nebo tuňákovou pomazánku a nebo pomazánku co dům dal (měkký sýr, máslo klasické nebo pomazánkové máslo. cibule. na drobno salám a lžičku majonezy. Chleba s máslem a čerstvou pažitkou nebo rajčaty. Dnes chleba s máslem a kedlubny se zahrádky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: korr*
Datum: 30.06.13 20:40

Co třeba nějakou kaši? Ovesnou, jáhlovou, pohankovou... Nebo müsli, chleba s vajíčkem natvrdo, toast,...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 01.07.13 12:43
avatar

Angličani snídají porridge

http://recepty.vareni.cz/porridge/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.07.13 00:14
avatar

Když je hlad, je i husa dobrá. Nepohrdnul bych ani řízkem. ;)

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 03.07.13 07:23
avatar

Výborná je i teplá polévka, zvlášť když se to přežene den před tím s alkoholem...ale i jindy. Můj manžel třeba v sobotu si dá gulášovku od předešlého dne, k tomu chleba nebo rohlík. Často také dělám chléb s máslem, na to vařená vajíčka, posolit a hustě posypat pažitkou. To dělám někdy i k večeři. Nebo chléb s máslem na to ředkvičky, rajče. Ale to každý zná. Někdy topinku, vajíčka na mnoho způsobů, manžel párek, různé pomazánky, nebo koláče, buchty, myslím, že snídaně jde dělat hodně různorodá.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.07.13 09:04
avatar

Dokud jsem byl sám, chodíval jsem ráno, cestou do procesu, na držkovou , rohlík, pivo.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.07.13 07:32
avatar

mě doma chutnala "kozí sekaná". Nebylo v tom žádné maso, natož koza :-D

Na oleji orestovat uvařené brambory (zbylé z předešlého dne), na kostky nakrájený chleba (ideálně starší), přidat kmín, na konec zasypat velkým množstvím mleté sladké papriky, promíchat a hotovo. Chutná to jako paprikové brambůrky. Doma se to dělalo 2x do roka, ale vzpomínám na to často. Šlo by tam přidat i párek popř udělat na cibulce, pokud to někomu přijde moc prosté.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.