Nejste přihlášen/a.
Dobry den,kopila jsem si mrazenou kukurici,mam kruti maso,papriky,rajcata...Pomuze mi nekdo vytvorit nejaky receptik?Teba s tymianem,nebo jina koreni,vonava..?Dekuji.Kukurici asi nejdriv povarit a pridat k jidlu?
Dobrý den Juglans.
Z uvedených surovin se mi nabízí udělat dobré zeleninové rizoto.
Nebo pokud chcete nějakou rychlovku s voňavým kořením, tak já k drůbežímu masu ráda přidávám saturejku (je voňavá, podporuje dobré zažívání). Krůtí maso bych nakrájela na kostky, zprudka osmahla na pánvi, okořenila pepřem, saturejkou, trochu soli. Pak bych přidala mraženou kukuřici (nevařila bych ji předem), nakrájenou papriku i rajčata, krátce podusit. Podávat lze s jakoukoliv přílohou: rýže, těstoviny, pečivo...
No tak já bych z výše uvedeného udělala tortillky. Domácí tortillu máte za chvíli, receptů na www je spousta, v podstatě je to jen mouka, tuk, voda a sůl, hotovo během chvíle. Dovnitř bych dala orestované maso na nudličky a k tomu rajčata a okurky za čerstva a kukuřici jen podlít vodou (trochu, nemusí plavat) a nechat změknout. Pak bych udělala omáčku dle vaší chuti, u nás vede jednoznačne zakysanka, lžíce majolky, černek, sůl a pokrájená hladkolistá petržel. Dresing ideálně nechat odležet, aby koření pustilo chuť. A neeebooo... Papriky na čtvrtky a rajčata na kolečka do trouby, rajčata vyndat až se jim zcvrkne slupka, papriky nechat vyloženě dohněda, až se udělají puchýřky (nesolit, nemastit). Papriky hodit hned do igel. sáčku a zavřít a nechat chvilku (5min) odležet. Rajčata nakrájet na kostičky, z paprik sundat slupku (jde to snadno) a taky pokrájet. Kukuřici v mezičase povařit, slít a přihodit k ostatní zelenině. Maso udělat na přírodno. Zeleninu ochucuji jen kořeněným olejem, takže dle vašich chutí a zásob. Ale u nás vede ta petržel s česnekem (oblíbili jsme si daleko víc než bazalku) - 2 stroužky nakrájet na drobno, hrst petržele (hladkolistá nejlépe), sůl a zalít trochu olivovým olejem (nemusí plavat). Ještě lžičkou trochu v hrnečku pomačkat, aby se pustily silice. Nechat odležet, klidně i hodinku, podle toho kolik máte času No a pak smíchat s tou zeleninou. Pokud chce někdo dresing, tak opět stačí přidat trochu této směsi do zakysané smetany. Jako přílohu bych jen nasucho na grilu (v troube) opekla toustový chléb.
Dekuji obema za inspiraci.Trosku jsem i experimentovala a je to docela dobre.Pouzila jsem kukurici,kapii,rajcata,i trochu mrkve,potrebovala jsem ji zdelat,jinak bych ji nevolila.kapie jsem tedy oloupala,mam to radeji.Pouzila jsem bily pepr,tymian,jelikoz saturejku jsem nemela,trochu bileho vina,sojovky,cesnek.Ke konci se mi to zdalo malo ostre a nejsem na bily pepr zvykla,proto jsem prihodila cerny.Maso je moc dobre,jen ta kukurice,presto,ze jsem ji varila a jeste s masem dusila,je trosku horsi na kousani.Kdyz se koupi ale v konzerve,je mekkoucka,stavnata.Tak nevim jak dlouho bych ji musela varit?Cetla jsem ze tak 4 minuty a to jsem varila mnohem dele.Neni tvrda,ale na me ano.Nakonec jsem mela pokuseni a vse jsem zalila kysanou smetanou.Pocit z toho:Je to zpatlanina,u kucharu by to neproslo a je to docela dobre.Nebyla jsem zvykla varit minutky,spis ceskou kuchyni,dlouhe vareni,takze budu muset zaklady naucitDiky za napady a klidne piste dalsi a klidne me sprdnete za ty silene kombinace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.