Nejste přihlášen/a.
Chci udělat kynuté knedlíky, ale, jak pročítám recepty, někde ja hrubá a někde polohrubá mouka.
Poradťe prosím, jaká je vaše zkušenost. Díky za radu
Já dělávám z polohrubé,jsou nadýchanější recepty.vareni.cz/...
Tyto jsou výborné recepty.vareni.cz/...
Tyto jsou výborné recepty.vareni.cz/...
Dobrý den.
Napíšu vám vyzkoušený recept, ještě se nestalo, že by se mi tyto knedlíky nepovedly. Příprava je jednoduchá, rychlá a knedlíky jsou jako peříčko. Jiné kynuté knedlíky už nedělám. Nejoblíbenější náplň: jahody, borůvky nebo meruňky.
Krupicové knedlíky (16 knedlíků)
30 dkg dětské krupice, 1 vejce, špetka soli
Kvásek: 1/8 l mléka, 2 kostky cukru, 1 dkg kvasnic, 2 dkg rozpuštěného másla
Těsto necháme 1/2 hod kynout, rozdělíme na 16 dílů, naplníme ovocem, pod utěrkou necháme 10 minut kynout. Vaříme 7 minut pod pokličkou bez obracení, po vyjmutí každý knedlík propíchneme vidličkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.