Jakou mouku?

Od: Datum: 26.06.13 14:47 odpovědí: 8 změna: 26.06.13 20:56

Chci udělat kynuté knedlíky, ale, jak pročítám recepty, někde ja hrubá a někde polohrubá mouka.

Poradťe prosím, jaká je vaše zkušenost. Díky za radu


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 26.06.13 14:52
avatar

Já dělávám z polohrubé,jsou nadýchanější:-Phttp://recepty.vareni.cz/kynute-houskove-knedliky/

doplněno 26.06.13 15:31:

Tyto jsou výborné ;)http://recepty.vareni.cz/ovoc…e-kynute-knedliky-bez-vazeni/

doplněno 26.06.13 15:31:

Tyto jsou výborné ;)http://recepty.vareni.cz/ovoc…e-kynute-knedliky-bez-vazeni/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.06.13 14:57
avatar

Je snadné pravidlo: čím nižší teplota, tím hrubší mouka. Takže:

- na smažení (palačinky) hladká,
- na pečení (buchty) polohrubá,
- na vaření (knedlíky) hrubá.

Ale samozřejmě každé pravidlo má výjimky (třeba chleba se peče z hladké), A náhradou jednoho druhým (většinou) nic moc nepokazíte.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bambulka*
Datum: 26.06.13 14:59

...zapomněla jsem napsat, že se jedná o knedlíky s ovocem /jahodami/. :)

Od: tere71*
Datum: 26.06.13 15:19

Já dávám do ovocných knedlíků hrubou, ale polohrubou nic nezkazíte. Zkusila bych část tak, část tak a sama uvidíte, která vám chutná víc. :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: babocka
Datum: 26.06.13 15:20

Bambulko, dej určitě hrubou mouku, knedlíky jsou po ní kypřejší, nadýchanější, léta nedávám jinou. Pokud jsem měla dříve sojovou mouku, přidávala jsem 1 lžíci. Ať se Ti povedou!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.06.13 15:32

celá léta jsem vařila z hrubé mouky jak ovocné tak houskové ale dcera mne nyní poradila polohrubou a jsou skvělé

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.06.13 17:58
avatar

Houskové hrubá, kynuté ovocné půl na půl hladká a polohrubá, dávám půl prášku do pečiva, poradila mi to babička a ještě nikdy se knedlíky nezdrcly.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ron*
Datum: 26.06.13 20:56

Dobrý den.

Napíšu vám vyzkoušený recept, ještě se nestalo, že by se mi tyto knedlíky nepovedly. Příprava je jednoduchá, rychlá a knedlíky jsou jako peříčko. Jiné kynuté knedlíky už nedělám. Nejoblíbenější náplň: jahody, borůvky nebo meruňky.

Krupicové knedlíky (16 knedlíků)

30 dkg dětské krupice, 1 vejce, špetka soli

Kvásek: 1/8 l mléka, 2 kostky cukru, 1 dkg kvasnic, 2 dkg rozpuštěného másla

Těsto necháme 1/2 hod kynout, rozdělíme na 16 dílů, naplníme ovocem, pod utěrkou necháme 10 minut kynout. Vaříme 7 minut pod pokličkou bez obracení, po vyjmutí každý knedlík propíchneme vidličkou.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.