Jak děláte letní saláty

Od: Datum: 23.06.13 21:01 odpovědí: 4 změna: 27.06.13 19:07

Ahoj, zajímalo by mě jak si připravujete letní saláty a jestli máte někdo nějaký zajímavý a chutný recept. Já to dělám klasicky salát+rajče+okurek+sýr (mozzarela) ale chtěla bych vyzkoušet něco jiného.

Máte někdo zajímavé nápady jak saláty připravovat? Třeba nějaký dobrý experiment?

Děkuju za nápady


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 24.06.13 10:13

Dobrý den, kromě vámi zmiňované klasiky -rajčata, papriky, okurky s oblibou připravuji salát např. z čerstvého listového špenátu: nakrájený omytý listový špenát , nastrouhané ředkvičky a rajčata na osminky promíchám, osolím, opepřím. Žádná jiná zálivka není třeba, šťávu pustí rajčata. Dobrý je i salát z čerstvé červené řepy. Syrovou červenou řepu nastrouhám na jemno, přidám strouhané jablko, případně křen a ochutím citronovou šťávou, trochu osolím, dám zchladit do lednice.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: pt®
Datum: 24.06.13 13:11
avatar

Takže jen dodám k tomu, jak děláte salát. Také dám stejnou zeleninu, rajčata, okurky, nastrouhaný sýr a k tomu vajíčka na tvrdo /na kostičky/, přidat bílý jogurt, nebo tatarku a malou nakrájenou cibuli. Vše promíchat, dochutit solí a třeba i kořením, snad si pochutnáte. - pt

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 24.06.13 15:05
avatar

Nám chutná-šery rajčata na čtvrtky, čerstvá bazalka na drobno, mozzarela a na tenké plátky osmažený česnek, osolit, opepřit a pár kapek olivového oleje. Nebo klasický šopský salát, krupicové nočky s čerstvým listem špenátu, česnek a trochu parmezánu nebo opražené slaniny (na velkou mísu stačí 1O dkg) Na saláty používám bílý pepř. Ke grylování dělala dcera salát s krevetkama (ovšem to nejím a tak nevím),

Ohodnoceno: 1x
 
Od: fiik®
Datum: 27.06.13 19:07

Pokud chcete zkusit trošku něco jinšího tak bych Vám doporučil zkusit salát s rukolou kterou operete nechte okapat... Koupíte fazole v plechovce slijete (pokud nebudou v plechovce tak dát předem do vody aby nabobtnali...) fazole trošku slít z nálevu dát do kastrolólku zakápnout citronem a dát na sporák na chvilku nechat opéct a stáhnout. Teď to hlavní omyté a osušené sépie a malé chobotničky dáme na grilovací pánem s troškou olivového oleje a opečeme (chobotničky chtějí delší teplenou přípravu) opečeme z obou stran pak dáme stranou a nakrájíme na drobno a dáme do salátu.

Zálivku uděláme z olivového oleje, chilli (dle chuti), citrón, sůl a pepř,

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.