Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menstruace a dovolena

Od: denisa20 odpovědí: 7 změna:
Dobry den,rada bych se zeptala,zda je nutne menit menstruacni tampon po kazde potrebe. Nemsm s tim zkusenosti,pouzivam hyg. vlozky. Protoze ale jedu na 14 dnu do prirody,kde budeme spat pod stanem atd.,myslim,ze tampony budou vhodnejsi. Jake je dobre si koupit a jsou vhodne i pro pobyt v prirode?Diky moc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Nechci ti do toho mluvit, ale nebylo by nejlepší dojít si na gyndu a požádat o prášky na oddálení menstruace, případně pokud používáš hormonální antikoncepci, posunout si menstruaci pomocí ní? Já vím, zásah do těla, ale lepší, než tohle...

Výměna tamponů a chození na záchod spolu nijak nesouvísí. Samozřejmě je vhodné být šikovná a úplně si nepočurat tu šňůrku :D Tampon by nikdy neměl zůstat v těle déle, než osm hodin. Ale samozřejmě je obvykle nutné je měnit častěji.

Pokud na tampony nejsi zvyklá, ze začátku ti může zavádění trvat, nebo ti mohou být nepohodlné... nejsem si jistá, zda je zrovna na dovolené správná doba se s tím potýkat.

Co vidím jako hlavní problém je to, že k zavádění tamponů je potřeba mít čisté ruce.Toho se v přírodě dosahuje poměrně obtížně...

doplněno 23.06.13 00:29:

Jinak já používám tampony O.B., jsou sice z těch dražších, ale jiné mi často nevyhovovaly, hlavně proto, že mi drhly při zavádění, nebo byly hrozně měkké a proto mi zavédst nešly.

Ale trvalo mi dobu, než jsem vychytala správnou velikost a dobu měnění, vážně nevím, jak bych se s tím potýkala na poprvé někde v přírodě.

Případně se poinformuj o tamponech s aplikátorem, tam je kontakt s valstním tělem menší a tak by asi o trochu méně vadila (i když jistě stále vadila) nedostatečná hygiena rukou. S těmi ale zkušenost nemám.

denisa20
hodnocení

Dekuju.Antikoncepci ted neberu. Pokud je treba tampon menit,asi je dobre to spojit s wc,ne?tedy,az pujdu nekam za krovi,cetla jsem,ze je vhodne to udelat v drepu,je to tak?Nebo mam tampony menit nezavislepo na potrebe si odskocit?
askmenow*

Tak spojit to samozřejmě můžete, taky to tak v běžném životě dělám, ale ne vždy, když si odskočím na malou, si měním tampon. Naopak někdy cítím, že je tampon ´potřeba vyměnit i když bych jinak na záchod nepotřebovala (ale pak už se samozřejmě i vyčurám, když už na tom záchodě jsem).

Pokud jsem na klasickém záchodě, měním tampony v sedě na něm, pokud v přírodě, tak ve dřepu. Přesně, jak říkáte. Jen si dejte pozor, ať si nepotřísníte oblečení krví, nekdy při výměně ukápne.

Jinak ale prášky na oddálení menstruace si můžete nechat předepsat i tak, jde to i jinými léky, než antikoncepcí. Viz:

Oddálení menstruace díky speciálním práškům

Pokud antikoncepci nebereš, ale i přesto si menstruaci potřebuješ posunout, stačí si dojít ke gynekologovi a poprosit ho o oddálení. Co ti předepíše? Orgametril nebo Norethisteron _ což jsou hormonální tablety, které pořídíš v lékarně, ale jen na lékařský předpis gynekologem. Jiný lékař ti tyto léky předepsat zkrátka nemůže.

Určený počet dní před očekávanou menstruací začneš brát první tabletu a bereš je jak dlouho je potřeba _ cca tři dny po vysazení léků by se menstruace měla dostavit. Opět by tu nemělo být žádné zdravotní riziko, ale gynekolog je předepisuje pacientkám, které mají alespoň částečně pravidelnou menstruaci.

(zdroj: proslecny.cz/...

denisa20
hodnocení

Moc dik. Prosim posledni dotaz. Pokud bych musela nutne na velkou,take mohu a nemusim tampon menit?Trochu me to desi,asi bych pak stravila nekde v krovi pekne dlouho a vsichni by cekalu.Byli mi mi trapne.
askmenow*

Tak teoreticky ani v takové situaci měnit tampon nemusíte - moč, stolice i krev odcházejí odlišnými otvory. Ovšem myslím, že při zatlačení a stahování svalů při vyprazdňování se se vám tampon posune a bude velmi nepohodlný (správně zavedený tampon necítíte, když je málo hluboko, nebo když klesne, např. proto, že je nasáklý, vnímáte ho). A opět - nemusíte měnit jen za předpokladu, že si neumažete tu šňůrku, která slouží k vytažení tamponu.

Ovšem když získáte cvik (nebo pokud své tělo dobře znáte, např. díky masturbaci), výměna tamponu vás nezdrží. Zvládám to do minuty, možná do půl.

denisa20
hodnocení

Dobry den,tak jsem si koupila tampony a na chalupe sla do lesa na prochazku,abych to natrenovala.Menstruaci dostanu az na dovolene,zatim tedy zkusmo.Zavedla jsem tampon doma a dala si za ukol ho zkusit v prirode vymenit.Na bobku to slo snadno ven,novy dovnitr uz hur. Nakonec to ale slo. Jen bych rada vedela,zda je v poporadku,ze jsem nejdriv curala,pak menila. Je lepsi menit pred potrebou nebo je to jedno?Moc dekuju za Vasi pomoc.

Nikdy si nedávejte tampony, pokud nemáte menstruaci! *stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zavadeni tamponu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]