Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuju, poradit, možná hlavně uklidnit...
Mám přítele už nějakou dobu (ani jeden jsem předtím nikoho neměli), miluju ho a chtěla bych se s ním milovat ALE...
mám opravdu veliký strach z případného otěhotnění. Už nějakou dobu si pročítám všechno možné o všech možných antikoncepcích, ale čím víc se o tom dozvídám, tím mi to přijde méně spolehlivé. K doktorce jsem objednaná až za dlouho, HA je braná jako nejspolehlivější, ale já se bojím, že není pro mě vhodná (máme v rodině problémy s křeč. žilami), ale do budoucna pokud to půjde bych ji chtěla vyzkoušet (ikdyž je to prý svinstvo, tak nevím).
Ze všech možností mi vyšla kombinace Pharmatex+kondom. Říkám si, že to bychom mohli při našem poprvé použít. Ale i tak mám strach.
V těch diskuzích každý říká něco jiného, jeden že je to perfektní, používá třeba jen pharmatex už roky a v pohodě a hned další tam píše že je to hrůza, že to pálí a a po půl roce je z toho těhotný... achjo Nevím čemu spíš věřit
Fakt se bojím, nevím proč z toho dělám takovou vědu, když to dělá tolik lidí a v pohodě, neotěhotní.
Achjo...poradíte mi něco? Ocením jakékoliv rady, zkušenosti. ...
díky moc
Dobrý den, tak, na jednu stranu je moc dobře, že k tomuto problému přistupujete odpovědně. Jenže nic se nemá přehánět a Vy se stresujete. Sex by neměl být trauma, utrpení nebo povinnost. To z toho nebudete nic mít (kromě obav), neuvolníte se, nebudete "spolupracovat" a i Váš partner na tom bude podobně. Zkuste si o tom a Vašich obavách promluvit a hledat řešení. Nemusíte nutně začínat "vnitřně". Jinak, asi nejlepší ochrana bude ta kombinace HA, kondom a odpovědný přístup partnera. Zdravím!
Ahoj, podle mě bys měla v první řadě začít tím, že si promluvíš s někým z rodiny - nejlépe s maminkou, sestrou, prostě nějakou ženou a zeptáš se, jak to mají s antikoncepcí ony.
Pokud HA nechceš, tak myslím, že kondom bude bohatě stačit. Ano, nic není stoprocentní, ale pro začátek je to nejmenší zlo, nebudeš konzumovat nějaké látky, které by ti mohly uškodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.