Co si dát u ohně

Od: Datum: 22.06.13 18:06 odpovědí: 15 změna: 24.06.13 15:22

Zdarec.Mam dotáz nevíte co si třeba dát u ohně když sedíte s přátely za jídlo.Nemyslím třeba buřty a něco ,,originálnějšího ¨¨.Chutná mi všechno *smich*


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: vlasatec*
Datum: 22.06.13 18:09
opékat se dá třeba jablko, kukuřice nebo marshmelouny - nevím jak se to píše
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.06.13 18:18
avatar

Brambory na chipsy nebo dát brambory ve slupce do ohně. Grilování na lávových kamenech. Pečený chleba po vojensku

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.06.13 18:33

Opéct se dá třeba i jablko a není to špatné.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: neo4440
Datum: 22.06.13 18:41

Nebo mě těd napadl nějaký sýr,jako třeba Romadur.:-P Má s tim někdo zkušenosti

Od: hop®
Datum: 22.06.13 19:09
avatar

Romadur nevím, ale kostičky eidamu opékáme běžně. Chce to ale velkou dávku ostražitosti, po několika pivech tím sýrem člověk začne spíš přikládat... :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ruze®
Datum: 23.06.13 17:39
avatar

Romadur by se myslím úplně roztekl.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: askmenow*
Datum: 22.06.13 20:31

Pokud si uděláte nad menší oheň nějakou menší kovouvou "poličku" (bože, vypadlo mi to slovo - prostě na kovové tyči zapíchlé v zemi je taková mřížka, klackem to jde vždycky otočit z ohně ven...), a pořídíte si alobal, můžete dělat skoro všechno. Výborný je třeba hermelín, který potřete olejem, můžete na něj dát koření, cibuli, chilli papričky, co máte ráda... zabalíte a dáte do toho tepla, v podstatě to pak funguje jako gril. Jen si to, co budete v alobalu dělat zabalte tak, ať vám to pak jde dobře rozbalit a z alobalu jíst, takže žádné sklady dole. Jen to chce třeba prkýnko, na které si pak ten alobal položíte, bude horský. Taky se dá nad ohněm na hodně dlouhé jehle (klidně i improvizované) dělat špízy, točíte jako buřty... pak to vidličkou sundáte na talíř. Zeleninové i masové.

doplněno 22.06.13 21:06:

tak jestli je nějaký speciální, to ani nevím, vždy jsme to dělali s normálním...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.06.13 21:05
avatar

Jo Hermelín na gril teď prodávají a je to dobrý.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.06.13 15:09
avatar

Stačí obyčejný nebo i Camember, posypu kořením a zabalím do alobalu, výborné je i dát na něj plátek slaniny. Nejraděj máme plátky boku a krkovičky, den dopředu naložím (černé pivo, trochu medu, koření jaké najdu a olej)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.06.13 08:51
avatar

Oheň není o jídle, oheň je o partě lidí, kteří jsou spolu rádi. K ohni patří kytara, láhev, která občas koluje, každý svou láhev piva nebo vody. Jídlo zas až tak důležité není. Jídlo je lhostejné. Je tam jen proto, aby se zaměstnaly ruce. :D

Ohodnoceno: 3x
 
Od: ruze®
Datum: 23.06.13 17:40
avatar

Na co vymýšlet nějaké novoty? Není přece nad dobře opečený špekáček! ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.06.13 18:17
avatar

Dobrý je na opečení ryzec pravý

Taky jsem našel tohle:

Živánský špíz

600 g masa (telecí, hovězí, vepřové, ledvinky, játra), 4 plátky anglické slaniny,
3 středně velké cibule, 8 menších klobouků ryzců, sůl, pepř, olej

Na špíz volíme maso s jemnou vláknitostí jako při svíčkové, kýtě atd. Nakrájíme čtverce o průměru 4 cm a 1 cm tlusté a hřbetem nože naklepeme. Pak plátky masa napichujeme co nejtěsněji na špíz střídavě s plátky cibule, slaniny a kloboučků hub. Připravené špízy osolíme, opepříme a pečeme potřené olejem nad žhavým popelem za občasného otáčení. Můžeme též péci na pánvi. Přílohou mohou být opečené brambory, chléb a zeleninový salát.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.06.13 18:24
avatar

Výborný je banán ve slupce dát na gril, nebo ananas na kolečka. Cuketa, patison, cibule, švestky sušené zabalené v angl.slanině, grilovat se dá cokoliv. Každý rok zkoušíme něco nového, někdy se to povede, někdy ne, ale vždy se povídá a užije hodně legrace a o to toje...*placni*

doplněno 23.06.13 18:25:

Opravuji - a o tom to je...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.06.13 00:12
avatar

V létě jahodový koktejl a v zimě třeba slivovici, ale při ní je třeba dbát zvýšené opatrnosti - nevydechovat do ohně! ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.06.13 15:22
avatar

Nejdříve kotlíkový guláž,pak nějaká lahvinka,pívo a nakonec kytara a harmonika písničky, vtipy a příběhy ze života.Než se to vše uskuteční tak je ráno a hajdy do pelíšku. Třeba pod smrček. Co si užijem to nám nikdo neukradne! Dobrá je i vepřová krkovička posypaná grilovacím kořením zabalená v alobalu a asi třičtvtě hodiny v popelu.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.