Letní drinky, koktejly bez alkoholu

Od: Datum: 20.06.13 20:23 odpovědí: 5 změna: 23.06.13 16:22

Zdravím,

Zítra bych chtěl překvapit své kolegy, kolegyně, nadřízené a podřízené a trošku jim zpříjemnit příšerně horké dny (ano, vím, že se má zítra ochladit) a tak mě napadlo nakoupit pár kilo ovoce a nějaké další suroviny na přípravu drinků. K dispozici mám poměrně slušný malý mixér, šejkr a barovou výbavičku, tak se chci zeptat, zda mi můžete doporučit nějaké na přípravu snadné NEALKOHOLICKÉ drinky a (mléčné)koktejly. Ještě víc bych ocenil i seznam surovi + krátký návod, abych ráno nemusel přemýšlet co všechno mám koupit.

Děkuji pěkně,

Amadeus


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.06.13 20:55
avatar
JAHODOVÝ SEN - suroviny: 150 ml jahodového čaje, 50 ml jahodového pyré, 20 ml citrónové šťávy, jahoda a lístky máty. postup: Uvaříme jahodový čaj a necháme vychladit. V mixéru rozšleháme hrst jahod na pyré. Připravíme vyšší sklenici se stopkou a vložíme do ní několik kostek ledu. Do šejkru nalijeme odměřené množství jah. čaje, jah. pyré a citronové šťávy a promícháme. Smés nalijeme do sklenice a ozdobíme jahodou a mátou.
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 21.06.13 10:12
avatar

Kristo, úžasné, ale toto by mělo být zakázáno! To je skoro trestné, takové chutě, zvláště když se bojím opustit docela chladný byt a zajít si koupit jahody! ;) Ale mám banány, namixuji je v hodně studeném mlíku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.06.13 17:46
avatar

Během těchto horkých dnů jsme si dělali koktejly z vychlazeného PODMÁSLÍ (nebo KEFÍRU, nebo KYŠKY, nebo BÍLÉHO JOGURTU), dále MLÉKA, jakékoliv OVOCE (např. už zmíněné banány, jahody - tedy, nejlahodnější je nakombinovat oboje) a VANILKOVÝ CUKR + normální CUKR (pokud není vanilkový, lze použít jen normální, ale vanilka tomu dá šmrnc). Rozmixovat, nalít do slenic a lahoda je na světě. To kyselé "mléko" je tam poměrně důležité, nápoj pak není mdlý a fakt osvěží. Pijí to i ti, kteří by jinak kyselé mléko nepozřeli.

Teď jak to po sobě čtu, mám pocit, že to dával dohromady p.Babica, vzhledem k možným záměnám. Ale protože jím nejsem, vřele doporučuju, máme to odzkoušené na dětech, babičkách i dědečcích. Častuju tím i návštěvy a kupodivu se k nám vracejí opakovaně. Nikdo se z toho ještě nepostolicoval a naopak to vyžadují denně... :D.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.06.13 15:27
avatar

Kluci v akci (http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/205562221900015/1137-recepty/?fromvoted=1&recept=113) nabízejí

Banány vložíme do mixéru, přidáme mléko a vanilkový cukr, popřípadě krystalaový cukr, dobře rozmixujeme a ihned podáváme ve sklenkách ozdobených ovocem.

Jahody vložíme do mixéru, přidáme mléko a vanilkový cukr, podle chuti a vyzrálosti jahod můžeme přidat jemný třtinový nebo krupicový cukr, dobře rozmixujeme, ihned podáváme.

Další recepty na http://www.ceskatelevize.cz/p…orie-11-napoje-nealkoholicke/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.06.13 16:22
avatar

V téhle souvislosti bych zmínil Tarotor (též Tarotur) studenou letní ppolévku, něco jako tekutý okurkový salát. Do kyšky (kyselé mléko, kysaná smetana, někdo dává mlékem ředěný jogurt) nastrouhám okurku salátovku, přidám kopr, lžíci oleje, osolím, opepřím, pravověrci přidávají strouhané oříšky; patří tam, ale bez nich se to nezblázní, a podávám chlazené. Ono by se to mělo nejen ochladit, ale taky se to při tom rozleží.

Tenle recept má mnohé obměny, poraďte se googlem.

A ještě jedna zmínka, Maďaři mají v létě ve velké oblibe studené ovocné polévky, hruškovou ( körte leves) například.

doplněno 23.06.13 16:57:


Finom körte leves
Hozzávalók:
1 liter (kb 16 oz ) körte befőtt saját levében
1 doboz vanilia pudding
2 pohár (fél liter) tej
Csipetnyi só,
Cukor
Feltesszük a körtét lévvel együtt főni
A puddingot kikeverjük a tejjel, tegyük bele a sót, majd a forrásban lévő körtéhez öntjük. Újra felforraljuk, levesszük a tűzről, izlés szerinti mennyisegü cukrot adunk hozzá.
Tálaláskor egy mentha levéllel diszitjük.
Melegen, langyosan és hidegen is fogyasztható.
Ha a krém levest szeretjük, akkor főzés nélküli (instant) puddingot használunk és csak másfél ( 1 ½) pohár tejet. Az összeset turmixoljuk és hidegen fogyasztjuk. Mandula aromával izesíthejuk.

doplněno 23.06.13 17:27:

Jemné hruška polévka



Ingredience:

1 litr (asi 16 oz) hruška kompot ve vlastní šťávě

1 pudink box vanilkovou

2 šálky (pinta) mléka

špetka soli,

cukru



předpokládá se hruškový džus tělo vařit

pudink důkladně promíchán s mlékem, přidáme sůl, pak zalijeme vařící hrušky. Vařte znovu, odstranit z tepla množství cukru podle vaší chuti přidán.

odpykává list Mentha tvar.

teplé, vlažné nebo studený nápoj.



Pokud krém se vám líbí, můžete bez vaření (instantní), pudink je používán a pouze jeden a půl (1 ½) sklo mléko. Všechny z nich míchat a jíst studené. Izesíthejuk mandlový chuťově.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.