Nejste přihlášen/a.
ahoj poradte dnes rano jsem nasla na kalhotkách ani nevim co to bylo bylo toho pár kapek a bylo to hnede je to znameni ze to muzu brzo dostat? (je mi 13)
Když mi nejprve jedna a pak druhá řekla, že dostala menzes, objala jsem ji a přivítala do řad žen. Koupila jsem zákusky a červenou sodovku a udělaly si babinec na oslavu. Já jen nechápu, proč dívky mají takovou obavu? Stud? Nebo co to je, před maminkou, která také byla dívkou a také menzes dostala poprvé. A má ho a ví, že je to součást života ženy.
Elko, prosím tě, vysvětli mi, proč to nechceš říct mamce, ale raději to povíš tisícům cizích lidí na netu!?
Oprava: Jedna a pak druhá dcera. . .
Holky, vy fakt nevíte, čím to je? Dříve bylo všechno o přímé komunikaci mezi lidmi i členy rodiny. Dneska je jiná doba. Každodenní spěch a stres se na nás podepisují čím dál víc. Každý má svých starostí dost a dost, finanční, existenční a proto není ochoten a někdy ani schopen přijímat další, natož je řešit. Proto vázne komunikace, lidé se uzavírají do sebe a v té chvíli pro ně "nedůležité" věci odsouvají do pozadí. Přímá komunikace vyžaduje diskuzi, ale když mně se teď nechce s kýmkoli o čemkoli diskutovat. Je to špatné, ale bude hůř.
Bohužel má Láďa pravdu . Sedíme si každý u svého monitoru a reálný svět běží zatím kolem nás. Kolikrát od nás děti slyší : "Počkej. Potom. Teď nemám čas." Přitom nám na počítači vůbec nic neuteče. Všechno si tam můžeme přečíst nebo přehrát teď, ale i za rok. Ale ty chvilky s dětmi se nedají nijak vrátit. Ničím nahradit. Nejhorší je, když i děti přijmou tuto "hru" a místo naší společnosti jim je milejší "počítač". Takže já naprosto z ryze sobeckých důvodů, se vnoučatům snažím dost věnovat, i když jsem pracovně hodně vytížená. A proč ze sobeckých důvodů? No, doufám, že až jednou budu stará nemohoucí bába, že mi u postele nezapnou televizi, ale že si na chvilku ke mě sednou a budeme povídat a vzpomínat.
Takže souhlas s ostatními, milá tazatelko. Běž za mamkou a oznam jí, že jsi dospěla...
Ahoj. Ano, pravděpodobně se takto ohlašuje brzký nástup menstruace.. Zpočátku půjde jen spíše o takové nepravidelné špinění. Je to normální, buď v klidu.
doplněno 19.06.13 10:00:Něco o tomto k přečtení pro Tebe zde:
doplněno 19.06.13 13:09:Předpokládám, že z nějakého důvodu se tazatelka na mámu obrátit prostě nemůže. A proto položila dotaz zde.
doplněno 19.06.13 13:19:Pt - Já jsem si to vysvětlila tak, že ráno na toto přišla a vylekalo jí to třeba..A mamka už mohla být v práci, tak prostě jen mohla zpanikařit...
"elka", a to nemá maminka zájem? Takové věci se přihodí někdy dříve, někdy později, ale maminka tě měla poučit a ohlídat si takovou záležitost u tebe. "kapkanaděje" ti dala odkaz, ale já tě stejně posílám za maminkou, aby ses v prvé řadě radila s ní. - pt
doplněno 19.06.13 13:15:"kapko", i to je možné, škoda, že se tazatelka již neozvala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.