Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na strie

Od: lena0100* odpovědí: 7 změna:

ahoj všem.chtěla bych se zeptat co si mám počít se striemi po porodu v oblasti břicha.přečetla jsem několik odborných článku ,ale žádné rady jsem se nedočetla.psali tam jen o prevenci,jako že se břicho má potírat nějakou mastí .což jsem v těhotenství dělala a stejně mám jizvy.takže bych se chtěla zeptat nějaké z vás, komu se podařilo těchto nepěkných jizev zbavit,jak vlastně na to?Poradíte mi?děkuji za odpověď všem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím. Leno, bohužel, strií se zbavit nejde. Časem vyblednou, ale neztratí se. Nezbývá, než se s nimi smířit. Diskuzí na toto téma zde bylo již hodně, ale nikdo nikdy nenapsal, že by se mu podařilo strií se zbavit.

iz*
hodnocení

0x

Nijak, nezbává než se s nimi smířit.

Hlavně se nenechta nalákat na některé z nabízených "zázračných" prostředků. Nepomohou a zbytečně byste sebe i rodinu připravila o peníze, které se dají utratit rozumněji.

doplněno 15.06.13 20:57:

Oprava: ... nenechte nalákat ...

bonie*
hodnocení

0x

nedá se jich zbavit. mně se ale povedlo,když jsem poměrně výrazně zhubla (o 36 kilo) a následně se zpevnilo i podkoží, že se ty strije jakoby stáhly a jsou téměř neviditelné, nebylo to plánované zhubnutí abych se zbavila strií to byl spíš náhodný výsledek a celkem to trvalo tak 3 roky. Když ale kůži roztáhnu prsty, pořád tam jsou i když o hodně menší. Dokud byly široké tak i když vybledly tak se ani neopálily.

Známá chodila na nějaké broušení kůže, docela si to i chválila, strie to neodstranilo ale ona to měla jako obří jizvy, opravdu velké a "hluboké" tak to spíš vypadalo jako zbroušené okraje jizev, že to nebylo tak výrazné. Nevím jak to popsat, prostě byly pak plošší. I tak byla spokojená. Před lety se odstěhovala a ztratila jsem kontakt, tak se zeptat nemůžu jak to vypadalo dál.

farin
hodnocení

0x

Strii se bohuzel nezbavite nikdy. Sama to vim z vlastni zkusenosti. Nikdy jsem neztloustla nijak vyrazne, ale na stehnech se mi rozsirily svaly a pribrala jsem svalovou hmotu a taky se mi udelaly strie. Mam je i z druhe strany kolenou. Kazde rano a vecer je natiram pripravky z Avonu, muzu rict ze zmena je trochu videt, drive byly takove do cervena a nyni jsou spis vybledle a trochu zanikaji, bohuzel jsou ale porad videt.

Pripravek z Avonu proti striim zkusit muzete, zbavit se vam jich sice nepovede ale me aspon malinko pomohl utlumit tu vyraznost.

Strie jsem nikdy ničím nemazala a i tak zbledly po pár letech jsou takové jako stříbřité, nevýrazné. Mazáním to není. Je to jenom sprostý džob výrobců kosmetiky.

martinka*
hodnocení

0x

Nesouhlasím s ostatními.Strií se dá zbavit! ;) Jenže to by někdo musel trochu sledovat kosmetické hity. Zkuste používat speciální gely proti striím. Moje kamarádka měla takové modré kuličky v gelové podobě jakoby a mazala si tím strie v oblasti hýždí každý večer po osprchování a po měsíci se dostavily menší výsledky(strie nebyly tolik viditelné). Ale nevím, zda to pomáhá i na oblast břicha- zkuste se zeptat svého lékaře :)

martinko, to, že strie nejsou tak viditelné, přijde samo. Strie je popraskaná podkožní vrstva a kdybyste na ni namazala nevímco, struktura kůže se tím nespraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]