Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelí z cukety

Od: babajaga® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, zítra bych ráda pekla kachničku s knedlíky a zelím. V mrazáku mám nahrubo strouhanou cuketu. Slyšela jsem, že se z ní dá udělat zelí, stejně jako třeba kedlubové. Nikdy jsem to ale nezkoušela, ani nejedla.

Proto se ptám: zkoušeli jste dělat zelí z cukety? Jak to dopadlo? A pokud máte někdo dobrý recept, budu jen ráda. *palec*

Děkuji a přeji všem sluníčkový víkend.*slunce* Jaga.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Šmarja co ti ta kachna udělala, že ji chceš zkazit cuketou?

hodnocení

3x

Jaguško, zelí z cukety (i třeba z dýně) jsem dělala několikrát. Je to dobré, jemné. Nastrouhá se nahrubo a vaří se stejně jako běžné zelí - cibulka, sádlová zásmažka, kmín, sůl, cukr, ocet... jenom se vaří (dusí) mnohem kratší dobu, zkusila bych 5 minut a pak už opatrně, jinak je z toho šlichta.

Z mražené to určitě nejde, rozpadlo by se to na kaši.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, a co třeba toto viz odkaz. Já nejsem velký kuchař, ale jenom vím, že cuketa pouští hodně vody, tak se s tím musí počítat. Zdravím!

recepty.vareni.cz/...

doplněno 15.06.13 09:27:

Udělejte z toho bramborák. Tam to nebude vadit a když přidáte i trochu brambor, tak to bude jedlé.

Jenom to chce tu cuketu pořádně "vyždímat"nebo pořád těsto zahušťovat.

hop®
hodnocení

2x

Já osobně bych nekazil kachničku cuketou, zelíčko je zelíčko.

Navíc mám k cuketě averzi od doby, kdy se nám na zahrádce opravdu "urodilo" a z cuket v tu dobu maminka vařila vše, snad i svíčkovou...

vlasatec*
Náhodou ve svickovy mi cuketa nevadila, asi se to musí umět udělat.
hop®

To ano, ale když tam není nic jiného a z cukety jsou i knedlíky...:(

ben®

Dobrý den, to by se dala i přizpůsobit ta chlebová pochoutka Ivana Mládka. Mezi dva hodně silné plátky cukety vložíme jeden o dost slabší plátek cukety - a máme cuketovou pochoutku. Můžete to zkusit, musí to chutnat skvěle. Zdravím!

doplněno 15.06.13 09:54:

Omlouvám se za nepodařenou editaci příspěvku.

hodnocení

1x

ZDRAVÍM, ZELÍ Z CUKETY JE VÝBORNÉ LEPE TAK NA PUL SE ZELÍM ALE Z MRAŽENE CUKETY TO OPRAVDU NENI ONO!

zdravím, zelí z cukety je výborné lepe tak na pul se zelím ale z mražene cukety to opravdu neni ono!

vlasatec*
hodnocení

0x
Mamka ho občas udělá, ale cuketa z mrazáku to není ono.. Je to spis z nouze klasický zelí je klasický zelí...

hodnocení

Děkuji vám všem, vidím, že to asi žádná lahůdka nebude. Tak to raději nechám rozmrazit pro slepice a udělám klasické kysané. Přece nezkazím dobrou kachnu špatným zelím! :) Jaga.

hodnocení

0x

To určitě ne.Bude to jen ,,mňága,,! Vymačkat vodu a udělat bramboráky-půl na půl se strohanými brambory.Ke kachně já preferuji zelí červené! Tak dobrou chuť!

lidus*
hodnocení

0x

Jaguš já tedy uvařim lecos ale kachnu kazit zelím co zelí není ani vzdáleně to bych nedělala. Jedna starší babka trhala na chalupě bezové květy a líčila mi jak je to vynikající obalené v těstíčku a usmažené, chutná prý jako květák. Možná květák nikdy nejedla, já jsem si jistá, že už to nikdy zkoušet nebudu.

martin1965*
hodnocení

0x

No, myslím, že cuketa je něco, jako příbuzná od okurky, a ta se fakt zamrazit nedá. Ale nevím, ještě jsem to nikdy nezkoušel.

vlasatec*
Zamrazit se dá, mamce to strouham celé léto a máme ji v něčem vlastně celoročně. Jen se nedá použít stejně jako čerstvá.
Ale rozmrazit a dát slepicim by ji bylo škoda. Dal bych si z ní polívku cukeťačku. Kam se na ni hrabe hrachovka. V polívce vůbec nebude vadit že mražák narušil pletiva, stejně se to mixuje ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]