Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zítra bych ráda pekla kachničku s knedlíky a zelím. V mrazáku mám nahrubo strouhanou cuketu. Slyšela jsem, že se z ní dá udělat zelí, stejně jako třeba kedlubové. Nikdy jsem to ale nezkoušela, ani nejedla.
Proto se ptám: zkoušeli jste dělat zelí z cukety? Jak to dopadlo? A pokud máte někdo dobrý recept, budu jen ráda.
Děkuji a přeji všem sluníčkový víkend. Jaga.
Jaguško, zelí z cukety (i třeba z dýně) jsem dělala několikrát. Je to dobré, jemné. Nastrouhá se nahrubo a vaří se stejně jako běžné zelí - cibulka, sádlová zásmažka, kmín, sůl, cukr, ocet... jenom se vaří (dusí) mnohem kratší dobu, zkusila bych 5 minut a pak už opatrně, jinak je z toho šlichta.
Z mražené to určitě nejde, rozpadlo by se to na kaši.
Dobrý den, a co třeba toto viz odkaz. Já nejsem velký kuchař, ale jenom vím, že cuketa pouští hodně vody, tak se s tím musí počítat. Zdravím!
doplněno 15.06.13 09:27:Udělejte z toho bramborák. Tam to nebude vadit a když přidáte i trochu brambor, tak to bude jedlé.
Jenom to chce tu cuketu pořádně "vyždímat"nebo pořád těsto zahušťovat.
Já osobně bych nekazil kachničku cuketou, zelíčko je zelíčko.
Navíc mám k cuketě averzi od doby, kdy se nám na zahrádce opravdu "urodilo" a z cuket v tu dobu maminka vařila vše, snad i svíčkovou...
Dobrý den, to by se dala i přizpůsobit ta chlebová pochoutka Ivana Mládka. Mezi dva hodně silné plátky cukety vložíme jeden o dost slabší plátek cukety - a máme cuketovou pochoutku. Můžete to zkusit, musí to chutnat skvěle. Zdravím!
doplněno 15.06.13 09:54:Omlouvám se za nepodařenou editaci příspěvku.
To určitě ne.Bude to jen ,,mňága,,! Vymačkat vodu a udělat bramboráky-půl na půl se strohanými brambory.Ke kachně já preferuji zelí červené! Tak dobrou chuť!
Jaguš já tedy uvařim lecos ale kachnu kazit zelím co zelí není ani vzdáleně to bych nedělala. Jedna starší babka trhala na chalupě bezové květy a líčila mi jak je to vynikající obalené v těstíčku a usmažené, chutná prý jako květák. Možná květák nikdy nejedla, já jsem si jistá, že už to nikdy zkoušet nebudu.
No, myslím, že cuketa je něco, jako příbuzná od okurky, a ta se fakt zamrazit nedá. Ale nevím, ještě jsem to nikdy nezkoušel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.