Zelí z cukety

Od: Datum: 15.06.13 07:21 odpovědí: 15 změna: 20.06.13 22:31
avatar

Dobrý den, zítra bych ráda pekla kachničku s knedlíky a zelím. V mrazáku mám nahrubo strouhanou cuketu. Slyšela jsem, že se z ní dá udělat zelí, stejně jako třeba kedlubové. Nikdy jsem to ale nezkoušela, ani nejedla.

Proto se ptám: zkoušeli jste dělat zelí z cukety? Jak to dopadlo? A pokud máte někdo dobrý recept, budu jen ráda. *palec*

Děkuji a přeji všem sluníčkový víkend.*slunce* Jaga.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: vlasatec*
Datum: 15.06.13 07:35
Mamka ho občas udělá, ale cuketa z mrazáku to není ono.. Je to spis z nouze klasický zelí je klasický zelí...
Ohodnoceno: 0x
 
Od: ben®
Datum: 15.06.13 07:35
avatar

Dobrý den, a co třeba toto viz odkaz. Já nejsem velký kuchař, ale jenom vím, že cuketa pouští hodně vody, tak se s tím musí počítat. Zdravím!

http://recepty.vareni.cz/zeli-z-nastrouhane-cukety/

doplněno 15.06.13 09:27:

Udělejte z toho bramborák. Tam to nebude vadit a když přidáte i trochu brambor, tak to bude jedlé.

Jenom to chce tu cuketu pořádně "vyždímat" nebo pořád těsto zahušťovat.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 15.06.13 09:17
avatar

ZDRAVÍM, ZELÍ Z CUKETY JE VÝBORNÉ LEPE TAK NA PUL SE ZELÍM ALE Z MRAŽENE CUKETY TO OPRAVDU NENI ONO!

zdravím, zelí z cukety je výborné lepe tak na pul se zelím ale z mražene cukety to opravdu neni ono!

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 15.06.13 09:24
avatar

Děkuji vám všem, vidím, že to asi žádná lahůdka nebude. Tak to raději nechám rozmrazit pro slepice a udělám klasické kysané. Přece nezkazím dobrou kachnu špatným zelím! :) Jaga.

Od: hop®
Datum: 15.06.13 09:28
avatar

Já osobně bych nekazil kachničku cuketou, zelíčko je zelíčko.

Navíc mám k cuketě averzi od doby, kdy se nám na zahrádce opravdu "urodilo" a z cuket v tu dobu maminka vařila vše, snad i svíčkovou...

Ohodnoceno: 2x
 
Od: vlasatec*
Datum: 15.06.13 09:34
Náhodou ve svickovy mi cuketa nevadila, asi se to musí umět udělat.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 15.06.13 09:37
avatar

To ano, ale když tam není nic jiného a z cukety jsou i knedlíky...:(

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ben®
Datum: 15.06.13 09:53
avatar

Dobrý den, to by se dala i přizpůsobit ta chlebová pochoutka Ivana Mládka. Mezi dva hodně silné plátky cukety vložíme jeden o dost slabší plátek cukety - a máme cuketovou pochoutku. Můžete to zkusit, musí to chutnat skvěle. Zdravím!

doplněno 15.06.13 09:54:

Omlouvám se za nepodařenou editaci příspěvku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.06.13 09:41
avatar
Šmarja co ti ta kachna udělala, že ji chceš zkazit cuketou?
Ohodnoceno: 3x
 
Od: ruze®
Datum: 15.06.13 15:43
avatar

To určitě ne.Bude to jen ,,mňága,,! Vymačkat vodu a udělat bramboráky-půl na půl se strohanými brambory.Ke kachně já preferuji zelí červené! Tak dobrou chuť!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.06.13 20:10
avatar

Jaguško, zelí z cukety (i třeba z dýně) jsem dělala několikrát. Je to dobré, jemné. Nastrouhá se nahrubo a vaří se stejně jako běžné zelí - cibulka, sádlová zásmažka, kmín, sůl, cukr, ocet... jenom se vaří (dusí) mnohem kratší dobu, zkusila bych 5 minut a pak už opatrně, jinak je z toho šlichta.

Z mražené to určitě nejde, rozpadlo by se to na kaši.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 18.06.13 09:32
avatar

Jaguš já tedy uvařim lecos ale kachnu kazit zelím co zelí není ani vzdáleně to bych nedělala. Jedna starší babka trhala na chalupě bezové květy a líčila mi jak je to vynikající obalené v těstíčku a usmažené, chutná prý jako květák. Možná květák nikdy nejedla, já jsem si jistá, že už to nikdy zkoušet nebudu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martin1965*
Datum: 20.06.13 21:20

No, myslím, že cuketa je něco, jako příbuzná od okurky, a ta se fakt zamrazit nedá. Ale nevím, ještě jsem to nikdy nezkoušel.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vlasatec*
Datum: 20.06.13 21:46
Zamrazit se dá, mamce to strouham celé léto a máme ji v něčem vlastně celoročně. Jen se nedá použít stejně jako čerstvá.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 20.06.13 22:31
avatar
Ale rozmrazit a dát slepicim by ji bylo škoda. Dal bych si z ní polívku cukeťačku. Kam se na ni hrabe hrachovka. V polívce vůbec nebude vadit že mražák narušil pletiva, stejně se to mixuje ;)
Ohodnoceno: 3x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.