Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek druhého z rodičů pro prvňáčka

Od: felic odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,chtěla bych vědět názor někoho nestranného...moje dcera jde letos do první třídy.Náklady na pořízení vybavení školních pomůcek,oblečení,psacího stolu a židle jsem zhruba sčítla na 5000 Kč.Otce jsem poprosila,zda by mohl přispět 2500 a on mi na to odpověděl,že jí nějaké věci koupí sám,což mi připadá špatně,protože neví pořádně co...a navíc jí vždycky sám vybral věci spíše klučičí.Jak toto řešit?Má někdo zkušenosti?Co by pomohlo?Dala jsem mu termín v červenci s výživným.Sama to všechno nepoplatím.Co dělat? Díky za každou radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

0x

Nástup dítěte do školy je jeden z důvodů, kdy je možné soud požádat o navýšení výživného z důvodu nárůstu nákladů. Upozorněte na tuto skutečnost otce a pokud nezareaguje dobrovolně, obraťte se na soud. Za sebe doporučuji soud v každém případě, navýšení výživného je trvalé a nejen jednorázová položka.

felic
hodnocení

problém vidím v tom,že si otec pořídil další mimino,takže se bude ohánět nejspíš tím...:(

iz*

To Vás vůbec nemusí zajímat. Otec má vůči dceři vyživovací povinnost dále. Jen to s tím soudem zkuste.

Ono se to nezdá, ale počátečním nákupem před nástupem do školy to nekončí. Na zvýšených nákladech by se měl podílet i otec.

martinaa*

Jak píše Ivzez, to je jeho problém.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]