Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak v pračce nechat natáhnout věci

Od: martinz odpovědí: 8 změna:

Prosím vás - potřeboval bych záměrně "natáhnout dvě trička. Někdy se povede, že se věci v pračce natáhnou nebo smrští. A toto bych potřeboval záměrně vyvolat.

Koupil jsem dvě moc krásné třička, ale seděli mi... tak tak, ocenil bych kdyby byli víc volnější. Trička nemají žádné potisky apod.

Můžete mi prosím poradit co udělat proto aby se natáhly?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Martine, domnívám se, že tady Ti nelze poradit. Ano, někdy se stane, že prádlo při praní změní velikost :D. Ale to je zapříčiněno materiálem, ze kterého je ušito a teplotou vody, ve které se vypere. Většinou když prádlo vypereš na vyšší teplotu, než se má, tak se prádlo zmenší. A trika, která nejsou až tak z kvalitního materiálu, se mohou při praní zase "vycancat" - zvětšit. Těžko říct, jak se budou právě ty Tvoje trika po vyprání chovat. Abys je neměl náhodou ještě menší..

hodnocení

1x

Než to namočíte a zkusíte tvarovat, nemůžete je vrátit? příp. vyměnit za jiná? to tvarování se nemusí podařit a pak už vám to nevemou...

juzla
hodnocení

0x

Když mám pocit,že mám trička těsnější,namočím a a povytáhnu jak potřebuju a pak dám sušit,zatím mi to vždycky vyšlo.Nebo pak po uschnutí žehličkou na tepl.co to má mít.Ale podaří se to po namočení popotahovat kam chci.

dery*
hodnocení

0x

Oblečení se většinou natáhne ve studené vodě. Ale myslím, že bude vypadat vytahaně a nehezky. Zkuste trička vrátit. (pokud jste je kupoval na internetu, máte na to 14 dní)

hop®
hodnocení

0x

Zkusil bych namočit, nevyždímané pověsit na šňůru a zkusit vytvarovat - natáhnout do patřičného směru...

jk*
hodnocení

0x

kdyz srazit, studena voda

kdyz natahnout, horka voda

sebod*

jk. To je blábol. Vždy záleží na materiálu. Ten se Vám bude pokaždé chovat jinak. Jeden se v teplé vodě srazí, jiný se scvrkne. Jinak jak tu radí rádci s tím různým popotahováním ve studené vodě. Ano, může se zadařit. Ale někdy třeba na úkor snížení kvality trika.

ron*
hodnocení

0x

Souhlasím s Mindou, zkuste trička vyměnit, jde-li to ještě. Jinak natahovat bych je zkoušela mokré - sušit rozložené na ručníku. Ale počítejte s tím, že po natažení můžou celkově ztratit tvar, "budou vytahaná".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]