Nejste přihlášen/a.
Ahojky máte nějaký tip na dobré, lehké chuťovky a dobroty? Ráda bych si napsala pár receptů a vyzkoušela je. Na internetu jsem toho prolezla mnoho ,ale nic moc jsem nenašla
. Tak poprosím vás o nějakou inspiraci
Kup listové těsto stočené již na pečícím papíře,roztáhni na plech,celé to natři pikntním kečupem do kterého jsi zamíchala namačkaný česnek dle chuti a nakrájej těsto opatrně na čtverečky zhruba 4x4 cm a na každý čtvereček trochu vmáčkni kolečko nějaké,nejlépe též pikntní klobásky a peč tak 15-20 min.do růžova.Čtverečky se trochu zmrsknou. Je to rychlá mňamka k pivu i vínu.
Dobrý den, já mám rád sýrovou pomazánku s česnekem. Tvrdý sýr se nastrouhá, přidá se česnek (tak nějak přiměřeně nebo i více), sůl a majonéza. Vše dobře promíchat - a je to hotové, dobré a "voní" to.
Můžete k tomu "přikusovat" červené víno. Zdravím!
doplněno 11.06.13 11:25:mowla - děkuji Vám, možná to zkusím. Jinak souhlasím, že dobrá majonéza se musí vybírat. Někdy to je zcela bez chuti. Vzpomínám na tu předrevoluční, dobrou, levnou a hustou.
Bene, zkus majonézu nahradit avokádem (´černým´) - oloupat, vyndat pecku a rozmačkat na kašičku. Na jedno avokádo tak 15 - 20 deka jemně nastrouhaného sýra (preferuju goudu), sůl a pepř (nebo jemňounce nakrájenou feferonku) dle chuti, česneku tak půl paličky (pomazánka je protiupíří ) nebo o něco méně.
Avokádo dodá velmi mírně nahořklou chuť (a navíc kupovanou majonézu nemusím a málokdy se mi s ní chce ´patlat´ doma).
Na návštěve u dcery nejprve zmizí mrkvička nakrájená na dlouhé hranolky. Uvařená a zcezená čočka, syrová kořenová zelenina na tenké nudličky, tatarka nebo majonéza, případně jogurt, přisolit, připepřit. S rozpečeným rohlíkem!
. . . zelenina nastrouhaná na tenké nudličky na sýrovém struhadle. . .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.