Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lehké chuťovky

Od: wewuska odpovědí: 6 změna:

Ahojky máte nějaký tip na dobré, lehké chuťovky a dobroty? :) Ráda bych si napsala pár receptů a vyzkoušela je. Na internetu jsem toho prolezla mnoho ,ale nic moc jsem nenašla:). Tak poprosím vás o nějakou inspiraci :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kup listové těsto stočené již na pečícím papíře,roztáhni na plech,celé to natři pikntním kečupem do kterého jsi zamíchala namačkaný česnek dle chuti a nakrájej těsto opatrně na čtverečky zhruba 4x4 cm a na každý čtvereček trochu vmáčkni kolečko nějaké,nejlépe též pikntní klobásky a peč tak 15-20 min.do růžova.Čtverečky se trochu zmrsknou. Je to rychlá mňamka k pivu i vínu.

hodnocení

1x

syrový celer, nastrouhaný na jakékoliv nudličky, čím tenší, tím lahodnější a jemnější, na chleba s máslem... zcela specifická chuť, vyzkoušejte, lehké, vhodné na snídani či lehkou pozdní večeři.

jakoola*
hodnocení

0x

Před chvílí jsem vyrobila pomazánku ze sýru Cotage a Lučiny (v poměru přiměřeně*smich*), namazala na plátky celozrného rohlíku, posypala část loupanou slunečnicí a část šnitlinkem ,k tomu rajče a ředkvičku . Bohužel Vám nenabídnu , nezbylo.*fn*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já mám rád sýrovou pomazánku s česnekem. Tvrdý sýr se nastrouhá, přidá se česnek (tak nějak přiměřeně nebo i více), sůl a majonéza. Vše dobře promíchat - a je to hotové, dobré a "voní" to.

Můžete k tomu "přikusovat" červené víno. Zdravím!

doplněno 11.06.13 11:25:

mowla - děkuji Vám, možná to zkusím. Jinak souhlasím, že dobrá majonéza se musí vybírat. Někdy to je zcela bez chuti. Vzpomínám na tu předrevoluční, dobrou, levnou a hustou.

mowla*

Bene, zkus majonézu nahradit avokádem (´černým´) - oloupat, vyndat pecku a rozmačkat na kašičku. Na jedno avokádo tak 15 - 20 deka jemně nastrouhaného sýra (preferuju goudu), sůl a pepř (nebo jemňounce nakrájenou feferonku) dle chuti, česneku tak půl paličky (pomazánka je protiupíří ;) ) nebo o něco méně.

Avokádo dodá velmi mírně nahořklou chuť (a navíc kupovanou majonézu nemusím a málokdy se mi s ní chce ´patlat´ doma).

hodnocení

0x

Na návštěve u dcery nejprve zmizí mrkvička nakrájená na dlouhé hranolky. ;) Uvařená a zcezená čočka, syrová kořenová zelenina na tenké nudličky, tatarka nebo majonéza, případně jogurt, přisolit, připepřit. S rozpečeným rohlíkem! ;)

doplněno 11.06.13 16:23:

. . . zelenina nastrouhaná na tenké nudličky na sýrovém struhadle. . .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]