Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váš nejoblíbenější dort

Od: purple* odpovědí: 8 změna:

Zítra budu dělat dort a ráda bych nějaký opravdu moc dobrý, neobyčejný, který bude mít určitě úspěch. Budu ráda za vaše doporučení, případně i s recepty.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pro mě můžeš udělat tenhle. Jinak jakýkoli, kde je málo těsta a hodně "nádivky".

Váš nejoblíbenější dort

hodnocení

0x

Pochlubím se dortem, který vyrobila snacha mé mamince k narozeninám. Do zítřka se to ale asi stihnout nedá, příprava čokoládových trubiček prý trvá mnoho hodin.

Váš nejoblíbenější dort #2
purple*
hodnocení

Dort je třeba až na středu, takže kdybych začala místo zítřka uz dneska, třeba bych to stihla. Je úžasnej! Prozradíte, co se skrývá vevnitř a jak na výrobu čoko trubiček?

Vezmeš čokoládu, roztavíš, a v tenké vrstvě rozetřeš na něco tvrdého a studeného (ideálně mramorovou nebo kamennou desku, možná by šla nahradit pevným plechem? nevím). Jak to ztuhne, vezmeš špachtli a kousek po kousku odškrabuješ. Ty odškrábnuté kousky se rolují do trubiček. Je to tak šílená drbačka, že já bych do toho nešel. Musíš trefit ten okamžik, kdy je čokoláda tuhá ale ještě ne úplně tvrdá, musíš mít cvik... ale možná se to dá i koupit.

sebod*

jehro.Takhle jak popisuješ, bys ty trubičky neudělal ani náhodou. To je úplný nemysl *zed*

doplněno 10.06.13 15:00:

Jo, tak tady podle toho návodu, to je jiná. Promiň, prostě jak jsi to Ty popsal, tak jsem to nechápala. *nevi**slunce*

Když něco neumíš, tak to ještě neznamená, že to nejde.

Trubičky:

urybicky.cz/...

Já bych to ale nedělala ani za nic.

Dort byl čokoládový, dvakrát promazaný bílým krémem s čerstvými nadrobno nakrájenými jahodami.

V každém případě přeji, aby měl tento nebo jakýkoli jiný dort úspěch a moc chutnal!

purple*
hodnocení

Oba postupy jsou fakt piplačky...no budu uvažovat, jestli se do toho pustit nebo ne. Čas by byl, ale nevím, jestli i trpělivost*smich* Díky za rady, chutnat snad bude:) Ale loni jsem si nasadila docela vysokou laťku a tak nevím, jestli jí překonám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]