Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych mamce udělat cheesecake, ale má bezlepkovou dietu a do města se zdravou výživou (10 km od nás) se už nedostanu. Nemáte nějaký tip, jak vytvořit základ "sušenkového těsta" doma? Ale aby to bylo opravdu sušenkové těsto, kterého bude úplně malinko, žádné ty "nafouknutý" cheesecaky, kde těsto tvoří 1/3 dortu.
Tak jsem to zkusila s nimi. Cheesecake je v troubě, tak uvidíme . Díky za tip.
Dělala jsem to z těch cornflakes, ale nebylo to (těsto) vůbec dobré. No, příště budu prostě muset plánovat tak týden dopředu, abychom mohli koupit sušenky. I když stojí 20 kč a je tam 20 g a musíme pro ně jet až do města... :/
cheescake se nepece a ty cornflakes se drti a ochucuji
možná mluvíme o jiném druhu cheescake, já si dělám našlehaný chlazený dezert s confrlakes a ovocem na ozdobení
toto je prelozená stránka googlem, je to lomena cestina ale dává to docela smysl
tak mi to neposlalo poslední dva řádky, omlouvám se
doufám že se ti bezlepková dieta stane jednodušší časem
Tak tohle je opravdu podivný recept. Je to nějaká nepečená letní varianta nebo nevím, s tím jsem se ještě nesetkala. Místo pečení se tam dává želatina . Pravý cheesecake je pečený s "karamelovou" kůrkou a jemným vnitřkem (však dovedl i Rachel s Chandlerem z Přátel na dráhu zločinu :D). Následně se zdobí např. ovocem.
Já si klidně můžu udělat ten sušenkový, ale z toho bude mít mamka prd. Nevěří mi, že je to tak dobré :D. Je to vlastně stejný problém jako s tiramisu, kdy bezlepkové piškoty jsou občas (zde na vsi) téměř nesehnatelné (ale už se to lepší).
Ten malinový koláč je úplně něco jiného, než jsem se ptala, ale vypadá k sežrání, takže ho zkusím příště :D.
Dobrý den, možná by se dal někdy příště vyzkoušet i tento recept viz odkaz, ale nezkoušel jsem ho.
Vlastně moc nevím, o čem se tam píše, přesto, že to je snad v češtině. Já moc velký kuchař nejsem.
Zdravím!
doplněno 07.06.13 23:07:Také jsem našel na internetu, že se dají jako základ použít Be-Be sušenky. Jenže ty asi obsahují lepek.
Jistě, všechny sušenky obsahují lepek. Stejně jako pečivo, těstoviny nebo buřty. Musí se kupovat speciální - které jsou dostupné jen ve spec. obchodech (zdravá výživa je většinou má) a jsou hodně drahé. Bebe sušenky jsou za dvacku, to je pohoda. Ty bezlepkové jsou sice taky za dvacku, ale musíte jich koupit 5-6, abyste měl stejné množství. Bohužel. Navíc tady na vsi nejsou spoje nic moc, takže se ani do toho obchodu nedostaneme. Ty cornflakes nebyli dobré, asi příště budu muset upéct nějaké těsto :/.
Jen tak jdu okolo a s oblibou dělám tento druh koláče
myslím, že při obměně surovin by dal zvládnout.
Při poslední vyrobě chutnal i srnkám nechala jsme jej na okně na chalupě / nedivte se 2.11.2012 takže měli dušičkovou oslavu v té době ještě byly venku zbytky čerstvých malin borůvek/ politý vanilkovým pudinkem, přidávám koření jako kardamon skořici hřebíček. Holt jim zavonělo..Mají tudy cestu ke studánce tak bylo potřeba vodu zajíst.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.