Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šediví mi vlasy

Od: minda® odpovědí: 10 změna:

zdravím vespolek... mám problém s vlasy, které mi už šediví - každ 3.týden si odbarvuji tzv. odrosty, vlasy mi odrůstají rychle a tak mám pořád pěšinku nehezky šedivou - tak mě napadlo, co kdybych si vlasy zesvětlila, aby ty šedivějící vlasy nebyly tak nápadné... ale nejsem si jistá jak by to dopadlo, co myslíte? - mám celkem kvalitní hnědé vlasy, delší, pod ramena... zajímal by mě váš názor nebo zkušenosti - děkuji :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Také šedivím a řeším to na hnědé vlasy světlým melírem. Pokud máte celou pěšinku šedivou asi šedivíte víc. Co si z toho udělat přednost? (netuším kolik je vám let) ale já bych to v 53 klidně prubla a nechala tu šedou a používala nějaká barevná pěnová tužidla.

hodnocení

Liduš, děkuji za reakci - chci přestat šediny kamuflovat, ale jde mi o ten barevný přechod, přece jen mám dost dlouhé krásně hnědé (barvené ;)) vlasy a kdybych je teď nechala šedivět, nevypadalo by to dobře - proto přemýšlím o tom, nejdřív vlasy zesvětlit, aby to nebylo tak nápadné... jen se bojím abych si vlasy nezničila, vím že zesvětlování je pro ně zátěž, proto tu "loudím" o zkušenosti ostatních... :D

hodnocení

0x

Dobrý den, Mindo:)Jelikož vím,že jste velice vnímavá a řekněme poznání hodna,tak tento článek by pro Vás měl být vysoce ispirativní;) studiomaly.cz/...

hodnocení

Wamp, jen jestli jste mě nepřecenila... :D článek jsem si se zájmem přečetla, ale myslím, že spíš potřebuji praktickou zkušenost a radu - je dobrý nápad odbarvit si delší vlasy sama doma? nebo se raději svěřit odborníkům? a je to vůbec dobrý nápad, zesvětlit si vlasy, aby ty nové šedivějící nebyly tak nápadné? díky...

Já se domnívám,že nepřecenila ;)A co se tedy týče rad praktických a zkušených,mívala jsem velmi krásné dlouhé vlasy až do pasu,lésklé,husté,zdravé.No,a díky nemoci mně začaly zlobit,chudinky malé:(K tomu se pomalými krůčky začaly přidávat i ty šediny,sice málo,ale přece.:(Tak jsem zašla do dobrého kadeřnictví,kde jsme to zkonzultovaly,a dopídily jsme se ke krásnému melíru,studená blond.Vypadá to skvěle,a navíc,šediny jsou pryč*ua*V tmavých vlasech jsou viditelné hodně,co si budeme povídat...Ještě si nechávám dávat regenerační zábaly,a ty vlásky pěkně oživí,a opět jsou lesklé i zdravé.Doma to nedělejte,není to vončo,a pak,mohla by jste si je zničit.Ještě dodatek-ony mají speciální barvy,které mimo jiná pozitiva vydrží velmi dlouho,oproti těm v drogeriích...Zajděte k odborníkům,uvidíte,budete spokojena.Hodně štěstí ;)P.S.Spojuji to i s kosmetikou a soláriem,panečku,to je žůžo den *ua*

iz*

Já mám zkušenosti opačné: Až na jednoho (zakladatele Studia Smečky) mi nikdy žádný odborník nedokázal ostříhat, upravit a/nebo obarvit vlasy podle mých představ. Musela jsem se to naučit sama.

andrea1*

Ivzez, tu samou zkušenost s barvením mám i já. A do dnešního dne jsem nenašla kadeřnici, u které bych byla spokojena s ostříháním. Vždy si pak účes doma "dotvořím".

lilil
hodnocení

0x

Já také nejsem spokojená, jak tam přijdu jen by stříhali. Melír hrůza. A jaká značka barev na domácí použití je nejúčinější na šediny?

hodnocení

0x

Mindo, máte pravdu. Ve světlejších vlasech jsou odrosty méně vidět. Rozhodně více jsou vidět v tmavých vlasech. ;) Také, jak děvčata píší, se barvím sama. Vlasy mi rostou rychle, tak mi to výjde vždycky na stříhání co 5-6 týdnů, ale na barvu co 4-5 týdnů. Moc se mi líbí melír, ale nedovedu si představit barvení svépomoci doma. ;) Každopádně na změnu barvy z tmavé na světlou budete muset k holiči. Jednou jsem se zvencla a obarvila se na mahagon. Byla jsem jako vrána. Musela jsem k holičce, ta mi nejdříve mahagon stáhla, byla jsem žlutá jako pampeliška a pak teprve naaplikovala barvu, kterou nosím dodnes. Na charakteristice je napsáno karamel s čokoládou :D Kdo ví, jak by to dopadlo, kdybyste začala používat světlou barvu sama, na své, tmavé vlasy. Asi byste byla podivně zbarvená dost dlouho.

doplněno 07.06.13 10:52:

Jojo, melír doma lze. Ale za měsíc? Za dva? Co pak s tím? Co s odrosty? Žádné doma, barva na dvě použití za 100. Pěkně peněženku a k holiči! :(

hodnocení

melír je dobrý tip... ale i doma se dá provést - když melír začínal, dělaly si ho ženské doma pomocí koupací čepice, do které vystříhaly dírky a těmi protahovaly pramínky *smich* ale já bych to určitě nechala na kadeřnici, i to zesvětlování, jednou jsem ho jako holka zkusila doma a vyšlo mi lehce dozelena, to už nechci zažít *smich*

:) moc všem děkuji za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]