Nejste přihlášen/a.
Ahoj! Najde se někdo, kdo by poradil, nebo doporučil ( ze zkušenosti třeba u přátel ) nějakou firmu, která zprostředkovává vyřízení osobních bankrotů. Jsem v situaci, že sotva seženu peníze na odměnu, kerou si účtují. Sama to vyřídit ale nezvládnu a nerada bych naletěla někomu neserioznímu, kdo vezme odměnu a řekne: "nedopadlo to". Samozřejmě vím, že záležitost posuzuje soud a dopadnout to nemusí... Ráda bych ale, aby se záležitost k soudu vůbec dostala a s kvalitními podklady. Mám strach z podvodníků, kteří zneužívají lidičky, keří jim pro pomoc v nouzi dají to poslední co mají. NEVÍM JAK NA TO! Máte někdo nějakou zkušenost či reference? Děkuji Vám za každou radu. Marta.
Ano mohu, hypoteky.com/... sám jsem tomu nevěřil. Slušná a solidní paní. Vše vysvětli, pomůže se sepsáním a podáním na krajský soud. Provizi si bere až když je to schválené od soudu a ne jak ostatní, že to chtějí dopředu a v podstatě Vás tak okradou a připraví o další peníze. Tuto paní mohu doporučit.
doplněno 06.06.13 09:48:Nevím, jestli ta adresa platí, údajně se měli někam přestěhovat, ale telefon by měl být OK, popř. zkuste kontaktovat na email.
GRATIS a ZKUSENE ti pomohou sepsat i se vsema prilohama v obcanskeporadny.cz/... a nekde i charita.cz/... . Na financnitisen.cz/... uz je asi pozde a u bezplatnapravniporadna.cz/... si nejsem jist.
Zamyslel se někdo nad tím, že Oddlužení je okrádání věřitelů posvěcené státem. Každý z nás může být věřitelem vůči někomu, komu se nechce platit.
jirbab. Určitě máš svým způsobem pravdu...Ale na druhou stranu to je leckdy jediná cesta, jak se může dlužník "domoci" svého práva. Již jsem tu několikrát psala, že dlužník kolikrát má počáteční dluh cca 20.000,- Kč. Pak mu tam naskáčou exekuce apod. a on platí a platí...Najednou zjistí, že už zaplatil 300.000,- Kč. Dluh je dávno zaplacen i s příslušenstvím, ale exekutor strává peníze dál. Exekutor nereaguje na žádné dopisy, s nikým se nebaví. Ano, třeba po roce-dvou konečně udělá vyúčtování, ale většinou dostat zpět navíc zaplacené peníze je nadlidský výkon. A právě při oddlužení se dá tohle všechno do pořádku. I když ani v tomto případě se exekutorům nechce se ani se soudy komunikovat.
Víš, už to tady také bylo kolikrát psáno, jak probíhají exekuce u nás a jinde ve světě (odkaz dával myslím Mike ). Dlužníky u nás nedrtí ani tak výše původních půjček, jako to, jakým nehorázným způsobem jsou tyto půjčky navyšovány v případě nesplácení. Jistě, každý ví, do čeho jde. Na druhou stranu se domnívám, že toto je i problém státu, když dovolí, aby se zde naprosto oficiálně podporovala lichva.
Teď tu mám na stole případ - půjčka 300.000 se zástavou. Paní se dostala do prodlení se splátkami a po dvou letech dluží 3.000.000,- To není překlep. To je realita
A co říct na případ exekutorky, která zabavila dlužníkovi auto a za jeho úschovu si za pár dní naúčtovala 90.000,- Kč . Soud jí potom uznal cca 3.000,- Kč
.
TOTO jsou převážně ty problémy, které vedou lidi k tomu, že na sebe podávají návrh na oddlužení.
"Chce se mi blejt, velebnosti..." Ano, kdykoliv si sednu nad papíry svých klientů, tak je mi zle... Bohužel se na svoji práci neumím dívat jenom jako na "práci". Vidím za tím LIDI. Ve většině případů velice nešťastné lidi, semleté koly bezpráví a bezvládí v tomto státě. Jak je možné, že NIKDE JINDE ve střední Evropě tohle neexistuje
Jirbab. V tom máš pravdu. Jestliže má někdo dluh vyšší než 200.000,-Kč (plusmínus), tak se mu opravdu vyplatí jít do oddlužení. Víš, to je jak se vším v tomto státě, Domnívám se, že by nikdo až tak moc nenamítal, kdyby různé podpory brali lidé OPRAVDU potřební. A ne ti různí vyčůránkové. A to samé je s oddlužením. Jsou tam lidé, kteří to berou jako svoji obrovskou hanbu, jako své velké životní selhání. No apak tam jsou lidé, kteří do toho jdou z vyčůranosti.
A teď mě bude třeba někdo kamenovat. Ale podle mě není dluh jako dluh. Když dlužím kamarádovi 5.000,- Kč a on mi je půjčil ze svých opravdu posledních peněz, tak to je špatný. Když si ale půjčím od "PÍP" 5.000,-Kč a zpozdím se se splátkou a v tu chvíli je z toho desetinásobek a to to ještě neměl na stole exekutor, tak to je zlodějna.
Kdybych byl věřitel a půjčoval hlava nehlava, budiž ať si o to přijde. Jenže vidím kolem sebe Oddlužené kterým se dejchá líp než mně když všechno poplatím. Někteří v tom umí chodit jinak. Znám jednoho co si navypůjčoval a údajně to vrazil do baráku druha své neprovdané dcery. Či-li něco jako "zeť si za to pořídil barák. No na něm nelze si nic vzít a dlužník nic nemá. On v tom baráku jen má "svůj" byteček.
Tento týden jsem jednou za rok vyrazil do hospody. Ani si to tak často nedovolím. A Ejhle. Oddlužený vesele popíjí, hostí všechny kolem. A to prý skoro každý den.
doplněno 07.06.13 15:03:A k tomu zbytku. Ta líná pakáž většinou psychopatické osobnosti, kteří se snaží jenom nahrabat na neštěstí druhých tak ta patří do kriminálu. Bohužel jenom "šikovně" využívají toho co jim tyto vlády svými zákony umožňují. Ono asi by bylo dobré něco regulovat. V tržní ekononmice má být odměna za vykonanou práci a né nějaká procenta ze základu. To je i u notářů. A to i kdyby byla různá hodinová sazba dle složitosti. To se to pak bohatne. Né každý může být Exekutorem. A žasnu jak milionová pokuta Exekutorku nepoloží.
Ani NS není schopen definovat co je to lichva. Vše se staví na tom že tak bylo dohodnuto. Prostě některé dohody příčící se obecným mravům musí být nezákonné.
doplněno 07.06.13 15:58:K té zlodějině, snad jsem rozebral, že prostě to umožňuje nějaká "smluvní" podmínka která není protizákonná.
A proč není protizákonná
a/ Buď poslanci chrápou, pak proč je platíme a chtělo by to další defenestraci.
b/ Nebo jsou zákony tak úmyslě nastaveny, aby se nechala využít každá neznalost, každé zaváhání, každá skulinka. Nikoliv zbohatnout na úkor své práce, na úkor svého snažení, ale na úkor mnohaleté práce těch druhých, když jen šikovně využijí skulinky v zákonech.
A to se ještě najdou blbci, (i tady) že snad těmto zbohatlíkům závidíme. Ani za jedním není práce či objev jako třeba za Wichtrlem.
Mnozí se hájí že jsou v tom nevinně. Tady musím připustit, že sám jsem se do toho teď mohl dostat. Již jsem chtěl rozjet zateplení. Byly by to statisícové náklady. No a já bych nemohl zaplatit. To by byl Exekutor na krku a barák v dražbě. Jenže ono to je jinak. Prostředků by bylo dost, ale STÁT zamrazil peníze v MSD. Docela by mne zajímalo, jak by se takováto situace řešila. Nemít prachy a při tom je mít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.