Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Už delší dobou ně trápí kousání nehtů. Mám nehty do krve rozkousané... Zkouším všecko co kde píšou. Na lak si zvyknu, a už ho ani nevnímám. "Vůle" je v mém případě naprostá blbost. A nic jinýho mé nenapadá. Co mám dělat?
Zkus si všechny nehty zalepit náplastmi. Nejlépe nějakými silnými, aby nešly hned tak sundat. Nebo něím podobným. Jinak je asi nejlepší, když se v okolí za čas najde nějaká osoba, která tě zaujme a kvůli které (když už ne kvůli sobě) s tím skoncuješ. (Třeba nějaký kluk, který kousání nehtů nesnáší) Nebo něco, co pro Tebe bude důležité a okousané nehty k tomu nepůjdou. A vůli můžeš začít trénovat i na maličkostech.
Já si myslím, že před nehty, bys měla posunout úklid a srovnání v hlavě. Tam to máš v nepořádku. Až si to srovnáš, kousání, které je svým způsobem sebepoškozováním, vymizí. Srovnej se se svými plány, které jsou nebo nejsou podle svých schopností. Urči si priority, snaž se nabýt sebevědomí (neplést si sebevědomí s agresivitou a arogancí). Neměj obavy, nic není fatální, všechno se dá napravit. Když se něco nepodaří, nic se neděje, můžeš se pokusit znovu a ještě lépe, protože jsi poučená. Musíš se srovnat sama se sebou, nejen se tak tvářit. Dokud tohle nenapravíš, žádné laky nebo flajstry ti nepomohou.
Hodně zdravého rozumu ti přeji
Uvažovala jste někdy nad příčinou, pročpak to děláte? Zkuste odstranit příčinu. A zkuste vyzkoušet radu Lentilky
Prostě jsem měla jednou moc dlouhé nehty, odloupla jsem si je, to se mi líbilo, a pak jsem se posunula ke kousání...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.