Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kousání nehtů

Od: cissa* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

Už delší dobou ně trápí kousání nehtů:(. Mám nehty do krve rozkousané... Zkouším všecko co kde píšou. Na lak si zvyknu, a už ho ani nevnímám. "Vůle" je v mém případě naprostá blbost. A nic jinýho mé nenapadá. Co mám dělat?:(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lentilkao*
hodnocení

2x

Zkus si všechny nehty zalepit náplastmi. Nejlépe nějakými silnými, aby nešly hned tak sundat. Nebo něím podobným. Jinak je asi nejlepší, když se v okolí za čas najde nějaká osoba, která tě zaujme a kvůli které (když už ne kvůli sobě) s tím skoncuješ. (Třeba nějaký kluk, který kousání nehtů nesnáší) Nebo něco, co pro Tebe bude důležité a okousané nehty k tomu nepůjdou. :) A vůli můžeš začít trénovat i na maličkostech.

hodnocení

2x

Já si myslím, že před nehty, bys měla posunout úklid a srovnání v hlavě. Tam to máš v nepořádku. Až si to srovnáš, kousání, které je svým způsobem sebepoškozováním, vymizí. ;) Srovnej se se svými plány, které jsou nebo nejsou podle svých schopností. Urči si priority, snaž se nabýt sebevědomí (neplést si sebevědomí s agresivitou a arogancí). Neměj obavy, nic není fatální, všechno se dá napravit. Když se něco nepodaří, nic se neděje, můžeš se pokusit znovu a ještě lépe, protože jsi poučená. Musíš se srovnat sama se sebou, nejen se tak tvářit. Dokud tohle nenapravíš, žádné laky nebo flajstry ti nepomohou. *pusa* Hodně zdravého rozumu ti přeji ;)

cobrak*
hodnocení

0x

Uvažovala jste někdy nad příčinou, pročpak to děláte? Zkuste odstranit příčinu. A zkuste vyzkoušet radu Lentilky ;)

cissa*
hodnocení

Prostě jsem měla jednou moc dlouhé nehty, odloupla jsem si je, to se mi líbilo, a pak jsem se posunula ke kousání...

lentilkao*

Radu máte výše. A když nic nepomáhá - zkuste tuhle tašku :

Třeba vám to navodí pocit, že o kousání vašich nehtů již pečuje někdo jiný, tudíž se můžete klidně zabývat něčím zábavnějším - než touto činností. :-D

Kousání nehtů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]