Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, píšete, že na výtoky trpíte už od 11 let, takže upustím od jedné z možností a tou je pohlavní styk.
Z vlastní zkušenosti vím, že také hodně záleží na druhu spodního prádla (musí být prodyšné), na stravě a u mě osobně to bylo nejhorší s používáním tampónů. Doktorka mě od toho neustále zrazovala, ale vložky jsem tedy opravdu používat nechtěla.
V současné době mám klid, protože beru antikoncepci v injekcích, při které nemenstruuji.
Zkuste si přečíst např. tento článek babinet.cz/...
Podle mé zkušenosti...měla jsem problémy jako ty. Pokud tedy občas...většinou před menstruací trpíš svěděním a konzistence výtoku se mění v průběhu měsíce.Mohlo by jít o klasiku, tedy přemnožení kvasinek. Máš bílý povlak na jazyku? Jedná se o Candidu albicans, najdi stránky...je jich dost a chce to začít s dietou...fakt to pomáhá...zlepší se ti celý život, máš mnohem víc energie, lepší trávení a tak. Dieta je docela maso, ale doporučuji.
Tak především výtok je zcela normální a přirozená součást ženy. Některé ho mají málo, jiné více, některé vůbec ne, tak to prostě je. Jde o samočistící schopnost pochvy. Normální výtok nesvědí, nepálí, nebolí, nezapáchá, nehrudkuje, je průhledný.
Nepoužívej žádné přípravky na intimní hygienu, jsou to drahé šmejdy, co to jen zhoršují. Myj se pouze čistou vodou. Nepoužívej ani tampony. Kalhotky pouze bavlněné, pokud možno, tak třeba doma nenos těsné kalhoty.
Pokud je ale výtok zabarevný dozelena, dožluta, zapáchá, je hrudkovitý, svědí to nebo pálí, zajdi za gynekologem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.