Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám syna s nemléčnou dietou - taky s alergií na sóju. Ráda bych mu k narozeninám upekla dort - korpus je v pohodě, ale nevím jak s náplní. Samotná marmeláda je o ničem, jinak mě napadá jen puding (samozřejmě, že ne z kravského mléka), ale nejsem si jistá, jak dlouho puding udrží svůj tvar. Máte ještě jiné nápady? Díky.
Minulý týden jsem jedla moc dobré řezy. Na korpusu byla červená vrstva- namixované jahodové kompoty, zavařené s pudinkem. A na tom byla vrstva mascarpone a ozdobené nastrouhanou čokoládou.. Vy byste to mohla vylepšit tak, že namixujete čerstvé jahody, prosypete cukrem, necháte pustit šťávu a odhadnete množství vody a pudinku. Místo mascarpone půlky jahod zalité do želé.
Jestli jste z Ostravy, tak vám dám spojení na: www.jedledekoracegorolova.webnone.cz. Paní má v lednici kyblíčky s takovým jakoby želé s ovocem, ale úžasné, profi! Cena není příliš velká.
Děkuji všem za odpovědi - ale musím upřesnit. Hera, jakožto i všechny ostatní tuky na pečení, v sobě mají sušenou syrovátku - takže je nesmíme. Puding vařím z mléka kokosového (nesmíme ani ovčí a kozí). No a fanda do ovoce můj brouček taky moc není - navíc chce dort do tvaru vláčku.
Nevíte náhodou, jak dlouho udrží puding svou konzistenci? Moc díky za odpověď.
Puding svou konzistenci neztratí. pokud bude čistý, tak dříve spíš vyschne, pokud bude na vzduchu. Asi bych do něj po vychladnutí zkusil zašlehat trochu mandlového, či ořechového oleje (jsou jemné a nevadí v chuti), aby se lesknul a byl tvárnější, ale přiznávám, že jsem to nezkoušel. Ale tvar vláčku, bez pořádného lepidla (krému) to je výzva. Také můžete použít některé rostlinné tuky, které neobsahují laktózu, např: Perlu Tip, Floru Light, či floru omega 3a6. Na ozdobení by šlo použít pravý marcipán a čokoládu. Dobré stránky na složení potravin.
Děkuji za odpověď - mám v plánu udelat jen tři vrstvy - dvě pudingové a jedna marmeládová a potáhnout pravým marcipánem. Mandlový olej jsem nikdy nezkoušela - ale určitě zkusím a moc díky za ty stránky - určitě je v budoucnu několikrát využiji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.