Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máslový krém - co je špatně?

Od: dery* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

právě jsem vyšlehala klasický máslový krém - máslo, cukr, vanil.cukr, puding.

Zdá se mi ale řídký (drží, ale obávám se, že jakmile s ním naplním cukroví a chvilku zůstane na stole př pokojové teplotě, tak moc nebude...).

Taky je jakoby "orosený".

Co jsem udělala špatně? Dala jsem něčeho moc/málo?

Díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

recepty.vareni.cz/...

doplněno 30.05.13 13:11:

Buď jste dala hodně mléka do pudinku,(to bude asi ten pravý důvod),a také dost másla,prot je řídký;)

doplněno 30.05.13 13:13:

Napravit sice nevím přesně jak,to se mně ještě nikdy nestalo,ale dejte ho v každém případě ještě do lednice ztuhnout;)Ačkoliv,teď mne napadlo,přidejte do něj hrst mletých oříšků,či kokosové moučky,a je to*ua*

dolsa

jestli to nebude tím máslem,píše že krém je jakoby orosený.Některá másle když je mažu tak jakoby vystřikují vodu.Výrobci jsou filutové ale vše mají v normě a hospodyňky aby se potom zbláznily.Něco co se musí vyhodit je dost drahé

pt®
hodnocení

0x

Já někdy dělám z odpalovaného těsta něco, jako větrníčky a plním krémem smíchaným s udělanou krupicí. - pt

hodnocení

0x

možná je to moc ušlehané a máslo se srazilo ;)

liduli
hodnocení

0x

Dery, zkuste rozpustit množství asi 1cm ztuženého tuku, nechat ho trochu zchladit a ještě tekutý přidat ke krému a vymíchat - dělám to el. šlehačem. Výborně se spojí i když se krém srazí.

liduli

... poslední věta nezní asi srozumitelně, měla jsem napsat , že i sražený krém se krásně spojí, četla jsem to někde na netu a tento zákrok mě nikdy nezklamal :)

sarkaona*
hodnocení

0x

Máslový krém se dělá jen s polovinou množství mléka

janikal
hodnocení

0x

Ahoj,už jsem se nadělala krémů ve svém životě a stalo se mi toto taky,do vánočního cukroví,musela jsem ho vyhodit.Přečetla jsem si zadní stranu pudinku a ten,který jsem použila má psané,že je určený pro rychlou spotřebu.Od té doby kupuju od DR.OETKERA,který mi to nedělá a není jen pro rychlou spotřebu.Zdravím J.

Pardon,zaváníte reklamou:DJá dělám vždy z našich pudinků,a krémy jsou famózní:-P

hodnocení

0x

Já si myslím, že je to máslem. Toto se mi párkrát stalo, když jsem šlehala pomazánku. Prachsprostě se to zdrclo *cert*

Krém se zdrcne i když se použije moc studené máslo. Zdrcnuty krém dejte na plotnu, chvíli nahrejte a po té znovu slehejte. Uvidíte zlepšení. Pokud stále není hladký znovu nahrejte. Raději víckrát než ho mít moc nahraty. Pak znovu mírně vychladit a hotovo. Je to známý postup. Krém se občas zdrcne každému.

mmmmm
hodnocení

0x

Dle info mojí mamky, která je z oboru, je máslo plné vody. Takže super kvalitka. Kolikrát si také naběhla.

hodnocení

0x

Dulezite je mnozstvivseho,ale nemenedulezite je stejna teplota surovin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]