Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dort Royal s křupinkami

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 15 změna:

Ahoj kolegové :)

Přítel slaví o víkendu narozeniny a já bych mu ráda upekla jeho oblíbený čokoládový dort "Royal s křupinkami", který se dá dostat v cukrárnách Ovocný světozor. Přemýšlím, jak do toho dortu dostat ty křupinky. Napadlo mě tam nadrobno rozlámat tatranku - ale zůstane to po upečení křupavé?

Díky za zkušenosti, rady a tipy :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

flip
hodnocení

0x

No nevím, nevím - něco podobného jsem zkoušela s bábovkou a v té to tedy změklo..

Jen malý tip - pobočka Ovocného Světozoru na Praze 4, v Počátecké ulici, pokud uděláte objednávku a zaplatíte ji do 14h pracovního dne, tak je na celou objednávku 25% sleva - nějaké výročí této cukrárny :) Tak kdyby náhodou jste si rozmyslela pečení a vyrazila na nákup ;)

cocinkamichalka*
hodnocení

Flip, děkuji, ale mám to do Prahy trochu z ruky. Celý Royal stojí 360 Kč, a když bych připočetla cestu... Ještě uvažuju druhou alternativu, a tou je slaný dort... ale čokoláda je čokoláda :)

liduli
hodnocení

0x

Myslím, že by se ty křupinky měly dát do krému, kterým dort plníme, alespoň tak jsem to pochopila z odkazu na dort - cukrarnatropez.cz

cocinkamichalka*
hodnocení

Otázkou ale stále zůstává, CO použít jako ty křupinky. Pokud bych dala tu tatranku do krému, tak zvlhne 100%.

claire*

Co nahrubo nadrtit lentilky? Nebo možná cornflakes?

cocinkamichalka*
hodnocení

Lentilky by určitě taky šly. Já to postupem času vykoumám :) co je "to ono" :)

pt®
hodnocení

0x

Michalko, asi jediné, co křupe a chutná, jsou oříšky nebo mandle a to bych k čokoládovému dortu volila já. Tak ať se to povede. - pt

liduli

...nebo použít MYSLI na zdraví od emco třeba ořechové, medové - trochu je nadrtit, někdy tam jsou větší kousky, L.

cocinkamichalka*
hodnocení

Liduli, to bude ono! Koupím čokoládové a přidám oříšky - tip od Pavly :) Jééé já se těším, potom sem dám fotku :)

mmmmmmm

Míšo, jen takový nápad.

Co takhle tatranku nebo cokoliv okoupat v agaru a mělo by zůstat neporušené. Poté až oschne zapracovat do krému. V letoviských takto ošetřují ovoce jako dekoraci na zmrzlinu. A trvanlivost ovoce je prodloužena.

cocinkamichalka*
hodnocení

Tak to mám teda mezeru ve vzdělání, co to je?

mmmmmm*

cs.wikipedia.org/...

://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-si-agar/

vegshop.cz/...

zde i s obrázkem ovoce jen ta zmrzka chybí*smich*

remimb.cz/...

mmmmmmm

Tak a´t se povede a je radost veliká. Domácí práce je domácí práce a navíc tvořená s láskou ...

cocinkamichalka*
hodnocení

Tak nakonec jsem to přečůrala takto: Koupila jsem vysokoprocentní čokoládu s karamelizovanými kousky kakaových bobů. V těstě to křupalo, teď si to žije vlastním životem v troubě, tak uvidíme. *modla*

Pak sem ještě dopíšu, jak to dopadlo :) Dík všem :)

cocinkamichalka*
hodnocení

Tak holky: Včera jsem dort slavnostně upekla, byla to kalamita. Měl se péct 1,5 hodiny při 160 stupních, po 50 minutách jsem vytáhla škvarek :-D No nic, to se oškrábe. Nicméně zespod byl dort syrový, a tak následovalo další pečení :)

Při rozřezávání na pláty se dort tak rozpadal, že je celý dort jedno velké puzzle.

A to nejdůležitější: Ty křupinky tam nebyly :-D
ALE I TAK JE DORT VÝBORNÝ :) (teda byl)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]