Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uvařit doma 5L piva?

Od: ondra9 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem narazil na stránky o vaření domácího piva a tak mě napadlo že bych si zkusil nějaké uvařit tak cca 5L kdybych to zkazil :D Šlo by mi o černé pivo typu zlatý bažant ( karamelová sladká chuť ). Podle charakteristiky sladů jsem vybral tyto slady které myslím že ono pivo obsahuje Slad karamelový,barvící a mnichovský / bavorský. Chmel asi poloranný červeňák a dál nevím. Nevím jak velkou dávku čeho nebo jestli je přesně ten typ piva co je na internetu ( recept ) prosím moc o stránku. Jinak jestli existuje něco podle čeho se dá vytvořit vlastní pivo téže sem. Dík za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
google.com/...
A máš co číst ;)
doplněno 07.02.13 09:37: Já bych 5 litrů nedělal. Zkusil bych aspoň tak 15 ideálně na dozráváni v mlékárenské konvi. Je to jako s vínem 20 l v demižonu ti většinou dozraje až do konzumní kvality ale zkus nechat dozrát burčák ve dvojlitrové petce. To vždycky skončí jako ocet.
doplněno 07.02.13 09:39: počítej s tím že litr vyleješ s kvasnicema při čištění a zbyde ti prd.
sanyo*

Zkus raději poradte.cz/...

Tady to máš jisté a navíc, co dáš to vypiješ! Nic nazmar, nebudeš pít nějaké patoky ...,

ondra9
hodnocení

ja se ptal po pive ne po vajecnem likeru. Ono ke kachne se strasne hodi vajecny liker .

sanyo*

Na čtení rad také nepotřebujete klávesnici se znaménky, zkuste a nehaňte. Není vaječnej ale válečnej, navíc s černým pivem.

ondra9
hodnocení

Jak jsem psal nejde mi o liker jde mi o pivo!

hodnocení

0x

Chcete to pivo vařit od píky nebo si trochu chcete ulehčit práci?

doplněno 07.02.13 11:06:

Ať už se tedy rozhodnete jakkoliv, doporučuji začít zde varimpivo.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

A pokračovat tady domacimikropivovary.cz/...

JABRAKA:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]