Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Šťáva z květů černého bezu - konzervace

Od: atrama® odpovědí: 5 změna:
avatar atrama

Dělám po dlouhé době letos šťávu z bezu, a mám trochu dilema, jak ji dlouho uchovat, aby se nezkazila? Když byly děti malé, tak se vždy rychle spotřebovala. Sterilizovat ji nechci, abych nezničila vše dobré varem. Tak mě napadlo dát do PET lahví a zamrazit. Máte s tím někdo zkušenost? Nepraskne to v mrazáku? Nebo poraďte jiný způsob. Děkuji za rady.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar hankapimi

Atramo, mrazím šťávu z rybízu i malin, také jablkový mošt a nikdy v mražáku v PETce nepraskl. Jen je nutné nechat pod víčkem tak 4-5 cm volno na mrznoucí tekutinu, která nabyde... Vydrží rok v pohodě, pak vyndat z mražáku na talířek a povolit či odšroubovat víčko. Do druhého dne je to připraveno k pití...Dobrou chuť

Nevím jak dlouho, jaké množství a jak úsporný mrazák máte, ale celkem snadno takhle vyrobíte velmi drahé pití aniž si to uvědomíte. Mrazák je super, ale na dlouhé skladování drahý.
hodnocení

Mrazák mám stejně většinou zapnutý celý rok , mám v něm zeleninu ze zahrady i maso, a místo v něm mám, tak mi to nevadí. Mě jde o to, že tu šťávu chce vyrobit hlavně dcera a ta přijede až o prázdninách, tak aby se to nezkazilo. Díky za rady, zkusím to do toho mrazáku dát.

 

sebod*
hodnocení

0x

v mrazáku to nepraskne

 

uska*
hodnocení

0x

Také mrazím v PETkách. V době dělání šťávy z bezu bývá mrazák poloprázdný a do podzimu šťáva uvolní místo masu.*smich*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]