Nejste přihlášen/a.
Dělám po dlouhé době letos šťávu z bezu, a mám trochu dilema, jak ji dlouho uchovat, aby se nezkazila? Když byly děti malé, tak se vždy rychle spotřebovala. Sterilizovat ji nechci, abych nezničila vše dobré varem. Tak mě napadlo dát do PET lahví a zamrazit. Máte s tím někdo zkušenost? Nepraskne to v mrazáku? Nebo poraďte jiný způsob. Děkuji za rady.
Atramo, mrazím šťávu z rybízu i malin, také jablkový mošt a nikdy v mražáku v PETce nepraskl. Jen je nutné nechat pod víčkem tak 4-5 cm volno na mrznoucí tekutinu, která nabyde... Vydrží rok v pohodě, pak vyndat z mražáku na talířek a povolit či odšroubovat víčko. Do druhého dne je to připraveno k pití...Dobrou chuť
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.