Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OLIVOVÝ olej v dělené stravě

Od: cibetkava® odpovědí: 1 změna:

Pekné odpoledne,

poradí nekdo prosím, co je olivový olej v delené strave? Olivy pocítám do ovoce a olej asi tedy bude také do kyticek. Jde mi o zeleninové saláty, které jsou jedlejsí s olivovým. Pouzivám repkový nebo slunecnicový. Máte s tím nekdo zkusenost, co dáváte do salátu vy, pokud delíte? A slunecnicová a dýnová semena jsou zelenina nebo neutrál? Dávám si je do jogurtu, tak nevím. Me tato strava vyhovuje z duvodu trávení. Hubnout tedy nehubnu, mám 61 kg, 168 výsku, ale zácpa se tím vyresila a to je dulezitejsí nez pár kilo navrch. Jak zacnu plácat maso s ryzi, brambory; jogurt s ovocem atd., je zácpa zpátky. Omlouvám se za pravopis, nemám hácky a jejich kopírování je zdlouhavé.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na zácpu je nejlepší dostatek pohybu, tekutiny a hrubá vláknina. Dělená strava je ten největší nesmysl, který sice může vypadat, že krátkodobě funguje (naruší trávení, zhubnete), ale dlouhodobě si připravujete zásadní zdravotní problémy. Slyšela jste někdy o dělení potravin podle energií na JIN a JANG? Ne že bych tomu nějak fanaticky věřil, ale pokud jíte "jako na houpačce", je jasné, že takové extrémní změny každý den prostě musí organizmu škodit. Jeden den jíte jen živočišné produkty (silně JANG) , další den jen rostlinné, předpokládám včetně velkého množství ovoce (silně JIN). Je to jako jízda s autem, kterému neustále vytáčíte motor do omezovače a ihned potom necháte spadnou na volnoběh. Jak dlouho to asi ten motor dokáže vydržet? Přitom auta jezdící dlouhé trasy bez velkých změn rychlosti a zatížení vydrží skoro věčně.

Btw. moje bývalá šéfová dělenou stravu praktikovala. Než s tím začala, vypadala celkem dobře. Po 5 letech z ní byla troska. Oteklá, poškozené ledviny, bolesti kloubů, téměř se nemohla hýbat. Všude po těle jakési divné velké bradavice, to jsem nikde jinde neviděl. Kůže žlutá a scvrklá. Ale pořád tvrdila, jak jí dělená strava strašně pomáhá a jak je to dobrý nápad... Jo, komu není rady...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]